Herkkuterkkuja täältä muuttolaatikoiden keskeltä! Mulla olisi sulle pääsiäiseksi resepti älyttömän helppoihin suklaamuffinseihin, mitkä kuorrutetaan reilulla määrällä kindermoussea. Vastustamattoman hyviä, mä lupaan!

Pehmeän kuohkeat suklaamuffinsit valmistuvat vain ainekset sekoittamalla. Ihanan helppoa leivontaa siis myös lasten kanssa. Kuorrutteeksi valmistetaan kolmesta raaka-aineesta suussa sulava kindermousse. Mun mielestä Kinder-munat on parhaita pääsiäismunia ja kindersuklaa vain kuuluu pääsiäiseen. Muffinsitaikinaan saat itse valita mitä suklaata käytät – niin tumma-, maito- kuin valkosuklaa sopivat näihin koukuttaviin kindermuffinseihin!

Suosittelen käyttämään muffinsien teossa aina muffinsipeltiä, jotta muffinsit pitävät kauniin muotonsa ja kohoavat näyttävästi ylöspäin. Taikinan vehnäjauhon voi jälleen halutessaan korvata gluteenittomalla jauhoseoksella.

SUKLAAMUFFINSIT KINDERMOUSSELLA (10-12 kpl)

Muffinsit:

100 g voita
100 g suklaata (tumma, maito tai valko)
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 dl maitoa

1) Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen, ota muffinsipelti valmiiksi esille ja asettele pellin koloihin paperiset muffinsivuoat.
2) Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
3) Leikkaa suklaa karkeaksi rouheeksi.
4) Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Lisää joukkoon jäähtynyt voisula, kananmunat, maito sekä suklaarouhe ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikinaa ei tarvitse sen kummemmin jäädä vatkaamaan, sekoitus riittää.
5) Lusikoi taikina vuokiin ja kypsennä suklaamuffinseja uunissa 20-25 minuuttia. Jätä valmiit muffinsit jäähtymään.


Kindermousse:

150 g kindersuklaata (käytin Kinder Maxi suklaapatukoita)
1 dl vispikermaa
200 g mascarponejuustoa

1) Sulata kindersuklaa ja anna sen jäähtyä. Itse sulatin suklaan varovasti, välillä sekoittaen, mikrossa.
2) Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi.
3) Lisää kermavaahdon joukkoon jäähtynyt suklaa sekä mascarponejuusto ja vatkaa tasaisen kuohkeaksi mousseksi. Älä pelästy, jos koostumus löystyy hetkellisesti, kun lisäät suklaan ja mascarponen. Jatka vatkaamista, niin kindermousse muuttuu jämäkämmäksi. Älä kuitenkaan vatkaa moussea liikaa, jotta se ei juoksetu.
4) Siirrä valmis kindermousse pursotinpussiin ja pursota moussea jäähtyneiden suklaamuffinsien päälle reilusti. Mikäli sinulla ei ole pursotinpussia, voi levittää kindermoussea esimerkiksi veitsen avulla muffinsien päälle.
5) Voit halutessasi koristella valmiita muffinseja vielä kindersuklailla.

Herkullista pääsiäisen aikaa sinne – muista syödä tarpeeksi suklaamunia! Tän suklaamuffinsit kindermoussella -reseptin lisäksi löydät Instagramistani reseptin aivan ihanaan sitruunapavlovaan. Myös mun suositut maailman paras porkkanapiirakkaa ja maailman parhaat browniet on aika täydellisiä pääsiäisherkkuja sekä suolaisista gluteeniton kasvispiirakka. Pääsiäinen kun tuo mukanaan pitkät vapaat, niin nyt on aikaa leipoa, herkutella ja nautiskella!

Hymyin Emili <3