Kuka olen?

Koen, että yksi arvokkaimmista opittavista taidoista elämässä on kaiken sen hyvän tiedostaminen, mitä meillä jo on. Kun lopettaa jatkuvan odottelun ja päättymättömän “paremman” tavoittelun, niin elämästä nauttiminen ja onnellisuus on mahdollista. Kun huomaa fiilistelevänsä aamulla sitä ensimmäistä kuppia kahvia ja seinälle kajastavia auringonsäteitä, ollaan elämän ytimessä.

Mä olen Emili. Jos yhdellä, tai tässä tapauksessa kahdella, sanalla pitäisi kuvailla itseä, niin kyllä mä olen elämästä nautiskelija. Pyrin käyttämään mahdollisimman hyvin hyödyksi sen mahdollisuuden, että elämästä voi tehdä oman näköistä. Sellaista, mistä pystyy nauttimaan joka päivä, oli sitten maanantai tai lauantai.

Mun tarina tähän pisteeseen ja näihin oivalluksiin lähti vuonna 2017, kun uskalsin hypätä tutusta ja turvallisesta oravanpyörästä pois. Aika klassinen tapaus siis. Siihen asti mun elämä oli pyörinyt täysin kilpaurheilun ympärillä. Opiskelin ohella lukion jälkeen liikuntaneuvojaksi, personal traineriksi ja urheiluhierojaksi, mutta kaikki tekeminen ja valinnat pohjautuivat siihen, että pystyin urheilemaan kilpaa. Lopulta ratkaisevaa ja avain muutokseen oli uskallus myöntää itselle, että kilpaurheilun täyttämä elämä ei enää maistunut siltä, miltä se oli joskus maistunut.

Yhtäkkiä elämä oli täynnä pelkkiä mahdollisuuksia. Päädyin perustamaan yrityksen, minkä alla aloin harjoittaa ammattejani. Aluksi hieroin, valmensin yksilöitä sekä ryhmiä ja aloin tuottaa sosiaaliseen mediaan sisältöä. Vuosien varrella, luonnollisesti monen mutkan, ylä- ja alamäen kautta, työnkuva on muotoutunut nykyiseen.

On tosi arvokasta saada sanoa, että pidän työstäni äärimmäisen paljon ja nautin sen tekemisestä kaikessa kirjossaan. Samalla, mitä enemmän työtunteja ja -vuosia näin yrittäjänä on takana, vapaa-aikaa ja sen optimaalista suhdetta työhön osaa arvostaa ja etenkin haluta enemmän. Sitä haluaa olla paljon muutakin kuin yrittäjä.

Lista sekalaisista asioita mistä pidän: Hitaat aamut, irtokarkit (etenkin kaikki salmiakit, lakritsit ja suklaat), HIIT-treenit, pepperonipitsa, Salatut elämät, kaikki vaaleanpunainen, lautapelit, tuoreet korvapuustit ja niiden tuoksu, aamulenkit, brunssien teko ja syvälliset keskustelut.

Oon sata pinnaa tekijä tyyppiä ja itse tylsistyn liian pitkien tekstien parissa, joten pidemmittä puheitta kiitos Sinulle, kun päädyit tänne ja olet matkassa mukana. Niin se vain on, että työstäni mikään ei olisi mitään ilman teitä. Nähdään somessa, reseptien parissa ja hieronta-asiakkaiden kanssa vastaanotolla.

Hymyin,

Emili K.