Valitse sivu

EMILI K.

NAURETTAVAN HYVIÄ RESEPTEJÄ, TREENIVINKKEJÄ JA ELÄMÄNPOHDINTOJA

KATEGORIAT

10 RANDOM TREENIFAKTAA MINUSTA

Kuva: Wilhelm Öhman

Rauhallisia sunnuntaiterkkuja aamupalapöydästä! Jope nukkuu vielä ja mä hörpin täällä hiljaisuudessa kahvia. Miten näissä sunnuntaiaamuissa onkin aina näin levollisen ihana tunnelma?

Ihana Hilla haastoi mut sekä muutaman muun bloggaajan kertomaan kymmenen faktaa ja ajatusta liittyen omaan treenaamiseen. Kävin lukemassa Hillan sekä alkuperäisen postausidean keksineen Vilma P:n faktat ja olipa niitä kiva lukea! Laidasta laitaan nimenomaan aika random faktoja. Kiitos Hilla siis kivasta haasteesta! Otan siitä mielelläni kopin ja jatkan samalla kysymysrungolla kuin muutkin.

1. TREENITAUSTANI

Kaikki, jotka mut tuntevat tai ovat vähänkään seuranneet, tietävät 14 vuoden salibandyurani dominoivan treenitaustaani. Sanoisin kuitenkin, että taustani ovat todella monipuoliset! Ihan jo salibandyn sisällä treenaaminen on ollut todella monipuolista, mutta muitakin lajeja historiastani löytyy. Mut ja sisareni on kasvatettu osaksi liikkumista ja nimenomaan monipuolista sellaista. Meidän vanhemmat ovat liikkuneet meidän kanssa, kuskanneet treeneihin, kannustaneet kentän reunalla ja mahdollistaneet urheilemisen. Isi on itseasiassa valmentanutkin meitä kaikkia kolmea sisarusta jalkapallon ja salibandyn parissa. Muistaakseni neljä vuotiaana menin ensimmäisen kerran jalkapallotreeneihin ja sen lajin parissa viihdyin pari vuotta. Lapsuuden kesät käytiin siskon kanssa kotikylän tenniskursseilla, liikuntakerhoissa sekä yleisurheilukouluissa ja kodin läheiselle nurmikentälle suunnattiin aina nappikset jalassa ja jalkapallo repussa viettämään kesälomapäiviä. Mä olen pienestä pitäen ollut todella kilpailuhenkinen ja syttynyt kilpailutilanteisiin. Pallopelien lisäksi parasta olivat yleisurheilu-, maastojuoksu- ja hiihtokisat. Tanssitaustani on todellinen yllättäjä, mutta olen tosiaan harrastanut myös disco-show-jazz-tanssia nuoruudessani muutaman vuoden. Salibandyn oheisharjoittelun myötä ihan tähän päivään asti mukana ovat olleet erilaiset juoksu- ja lihaskuntotreenit.

2. TREENI-INHOKKINI

Inhokkini on se, mikä treenitaustastanikin puuttuu eli voimistelu ja etenkin telinevoimistelu. Olen hyvin kaikkiruokainen liikunnan suhteen ja monipuolisen taustani myötä lähes laji kuin laji luonnistuu, mutta voimistelu ei! Hahah muistan, kuinka multa jäi pari sydämenlyöntiä välistä, kun liikunta-alan pääsykokeissa oli voimistelun vuoro. Jengi heitti voltteja etuperin ja takaperin ja sitten olin mä, joka esitteli itsevarmana kuperkeikan. Mutta hei, olen elävä esimerkki siitä, että kaikessa ei voi olla hyvä ja sen ei tarvitse estää etenemistä. P.S. Hyppäsin Pajulahden pääsykokeissa myös ensimmäisen kerran veteen pää edellä, että luojan kiitos muiden lajien hyvät pistemäärät kompensoivat voimistelun ja uinnin!

Kuva: Wilhelm Öhman

3. YKSI ENNÄTYKSENI

Hmm kerron sen, mikä ensimmäiseksi tuli mieleeni. Salibandyssa testataan säännöllisesti pelaajien kuntoa, niin seurajoukkueissa kuin liiton tapahtumissa. Piip-juoksu on yksi vakio lajinomainen testi säbässä, millä mitataan kestävyyttä. Viimeisellä kaudellani juoksin piip-testissä yli 13 minuuttia. Tarkkaa aikaa en muista, mutta 13 minuutin rajan ylittäminen oli aina ollut urani yksi tavoitteista ja sen saavuttamisesta olen tyytyväinen edelleen. Näin jälkikäteen on jopa vähän inhottava ajatella, että viimeisellä kaudellani olin parhaassa kunnossa ikinä. Monen monen vuoden työllä olin päässyt unelmakuntoon, missä jalka ei painanut treeneissä ja peleissä. Se jättää ärsyttävää jossiteltavan varaa, että mitä jos en olisi ajautunut pakottavaan tilanteeseen lopettamisesta?

4. MOTIVAATIO NYT

Herkkä ja ailahteleva. Sanat, mitkä kuvaavat tämän hetken motivaatiotani parhaiten. Juuri tällä viikolla puhuttiin ohimennen kavereideni kanssa aiheesta ja sanoin heillekin, että säbän lopettamisen jälkeen motivaationi treenaamista kohtaan ei ole palannut ennalleen. En ole ennen lopettamista koskaan aiemmin ollut tällaisessa tilanteessa, että motivaatiota pitäisi edes miettiä. Se, jos mikä on ollut itsestäänselvyys! Tällä hetkellä olen kuitenkin ihan sinut sen asian kanssa, että motivaatio on herkkä ja ailahteleva. Onhan sen kanssa tässä jo pari vuotta “taisteltukin” ja opittu paljon. Pidemmät tauot ovat myrkkyä ja säännöllinen treenirytmi taas kaikinpuolin parasta, joten siitä yritän pitää kiinni.

5. TAVOITTEENI

Isoin tavoitteeni tällä hetkellä on saada treenaamisesta hyvää oloa, energiaa, iloa ja jaksamista. Se tarkoittaa käytännössä monipuolista säännöllistä treenaamista. Vähän niin kuin alatavoitteina mulla on kehittää kestävyyttä, etenkin vauhti- ja maksimikestävyyksiä sekä keskivartalon ja takaketjun lihaksistoa heikkouksien vuoksi.

6. SUHTAUTUMISENI HARJOITTELUUN

Mielenkiintoista huomata, että osa kysymyksistä ovat yllättävän hankalia mulle, esimerkiksi tämä kuudes fakta. Niin, että mikähän se suhtautumiseni nykyään sitten on harjoitteluun? Kun aiempaan elämäntilanteeseeni vertaan, niin kuvailisin sitä vapaaksi. Vapaus käsittää sen, että harjoittelu on edelleen jollain tapaa tavoitteellista, mutta ei kontrolloi elämääni. Suhtaudun liikkumiseen nykyään lempeästi hyvä olo edellä. Pyrin olemaan puskematta ja turhia stressaamatta. Olen ihminen, jolle liikunta on todella iso osa elämää, mutta se ei enää määritä mua kokonaan.

7. INSPIROIDUN

Oikeastaan kaikista joilla on terve suhtautuminen liikkumiseen. Ei ole väliä, onko kyseessä ammattiurheilija vai kuntoilija, sillä jokainen inspiroi tavallaan. Ammattiurheilija inspiroi sitoutumisellaan ja parhaassa tapauksessa palosta urheilua kohtaan voi saada palan itsellekin. Jos taas näen esimerkiksi somessa kuvan, kuinka joku on lenkillä hymy huulilla ja hyvä olo paistaa kasvoilta, saatan itsekin kiskaista lenkkivaatteet päälle ja lähteä liikkeelle. Ja edelliseen lauseeseen lisäten, some ja siellä erilaiset tilit ovat yksi parhaista inspiroitumisen lähteistä. Juuri esimerkiksi haasteen lähettäjä Hilla inspiroi mua paljon somessa. Hänen kasvoiltaan paistaa nimenomaan liikunnan tuoma ilo ja stressittömyys sitä kohtaan. Hillan löydät Instagramista nimellä @Hillasblog ja tässä on suora linkki hänen ihanan helposti lähestyttävään blogiin: https://www.hillastenlund.com

8. IDENTITEETTINI

Niin kuin kohdassa kuusi sanoin viimeisessä lauseessa, liikunta ei enää määritä mua kokonaan. Ennen, kun esittäydyin uudelle ihmiselle, sanoin olevani Emili ja pelaavani salibandya. Urheilu oli koko identiteettini ja elämäni. Nykyään esittäydyn “vain” Emilinä, mikä kuulostaa näin sanottuna hassulta. Ja hassua on myös se, että suurimmalle osalle teistä olen tullut tutuksi nimenomaan vain Emilinä, en urheilijana. Mutta kyllähän liikunta on edelleen iso osa identiteettiäni, sillä teen töitä liikunta- ja hyvinvointialan yrittäjänä sekä vapaa-ajallani liikun paljon. Nykyään osaan ajatella, että on jopa vapauttavaa, kun voin määritellä itse itseni.

Kuva: Wilhelm Öhman

9. SOME

Kun mä aloitin tekemään somea tavoitteellisesti vuoden 2016 kesäkuussa, tuotin aika paljonkin enemmän treenisisältöä, mitä tällä hetkellä. Ennen treenikulma oli somessani ykkönen ja nyt sanoisin sen olevan yleisesti hyvinvointi, mihin treenaaminen kuuluu osana. Reseptiikka on vallannut aika ison palan kanavissani ja se on käynyt jopa vähän huomaamatta luonnostaan. Aina postaustoiveita kysyessäni treenaaminen aiheena nostaa päätään ja pyrin sitä kyllä teille säännöllisesti tuottamaan. Tällä hetkellä sitä löytää eniten Instagram storyni puolelta.

10. HAAVEENI

Tiedättekö kyllä mä haaveilen siitä, että löytäisin vielä johonkin liikuntamuotoon tai lajiin niin suuren paloin kuin salibandyyn. Se on asia, minkä mä haaveilen vielä tuntevani.

Kuva: Wilhelm Öhman

Huh olipa tän postauksen kirjoittaminen jopa terapeuttinen kokemus! Toivottavasti pidit ja toivon mukaan sain tuotua itsestäni taas jotain lisää teille! Mä toivotan sulle iloa ja lempeyttä kesän treeneihin! <3

Hymyin Emili <3

SESONKIRESEPTI: RAPARPERI-CHIAHILLO

Kotimaisten mansikoiden ja uusien perunoiden lisäksi raparperi on yksi kesän odotetuimpia satokausituotteita. Raparperipiirakka on kesän ehdoton must have-jälkkäri, mutta legendaarisen piirakan lisäksi raparperi taipuu muihinkin kesän herkkuihin, kuten britakakun täytteeksi, kiisseliksi sekä mehuksi.

Mulla on ollut pitkään mielessä idea kehitellä hyvä chiahillon resepti rikastuttamaan arjen puuroja, jogurttikulhoja ja lettuja. Kauppoihin alkoi ilmestyä ihanan punertavia raparpereja ja siitä se idea tähän valloittavaan sesongin chiahilloon lähti! Täytyy tähän väliin todeta, että tämä raparperi-chiahillo on yksi lemppariresepteistäni kaikkien kehittelemieni joukosta. Suosittelenkin siis kipaisemaan pihalta tai kaupan vihanneshyllyltä nipun raparpereja ja laittamaan kattilan lämpiämään!

Chiahillo on terveellisempi vaihtoehto perinteisille hilloille, sillä se ei tarvitse hyytyäkseen isoa määrää hillosokeria, vaan paksu hillomainen koostumus tulee terveellisistä chiasiemenistä. Chiasiemeniä kutsutaan supersiemeniksi ja ei kyllä ihan syyttä! Ne ovat erinomainen omega 3-rasvahappojen lähde sekä sisältävät myös reippaasti proteiinia, kuitua ja E-vitamiinia rikastuttamaan ruokavaliota.

Tässä reseptissä chiahillo saa lempeän makeutensa luonnonmukaisesta makeuttajasta vaahterasiirapista. Aito, luomulaatuinen vaahteranmahlasta valmistettu siirappi pitää sisällään runsaasti eri antioksidantteja, vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita ja on näin oiva valinta hillon makeuttajaksi. Luonnollinen vaahterasiirappi on myös iho- sekä vatsaystävällinen ja sopii myös vegaanien ruokavalioon.

RAPARPERI-CHIAHILLO

1 l raparperia
2 dl vettä
0,5 dl vaahterasiirappia*
0,5 dl chiasiemeniä
1/2 tl vaniljajauhetta*

Kuori raparpereista päällimmäinen kerros pois ja pilko varret
viipaleiksi. Laita raparperipalat kattilaan ja mittaa joukkoon vesi. Keitä
raparperit pehmeiksi, siirrä kattila pois liedeltä ja lisää sekaan
vaahterasiirappi. Maista ja lisää tarvittaessa makeutta. Kun seos
on jäähtynyt lähelle huoneenlämpöistä, sekoita joukkoon chiasiemenet
ja vaniljajauhe. Sekoita hyvin, jotta chiasiemenet alkavat turpoamaan
erilleen eikä isoksi köntiksi. Kaada valmis hillo tiiviiseen
säilytysrasiaan ja siirrä tekeytymään jääkaappiin noin puoleksi
tunniksi. Hillo säilyy jääkaapissa noin viikon.

*Tuotteet saatu Urtekramilta.

Hymyin Emili <3

VANILJA-MANTELILETUT

Ihan heti en keksi parempaa starttia uudelle viikolle, kuin herkullinen letturesepti! Viime torstaista lähtien, kun reseptin kehitin, meillä on tuoksunut joko aamulla tai illalla vanilja-manteliletut kotona. Viimeksi tänään aamulla! Heh kertoo, että resepti todellakin osui ja upposi! Virallinen koemaistaja Jope rankkasi letuille arvosanaksi täyden 10 ja en voi muuta, kuin kompata täysillä – täyden kympin letut!

Ainesosaluettelo on ihanan lyhyt ja valtaosa aineksista löytyy kaapeista valmiiksi. Lettujen päätähdet, Barebellsin Milkshake vaniljan maussa ja mantelijauho, vaativat kaupassa käynnin, mutta se kannattaa! Barebellsin tuotteet ovat keränneet Suomessa jo niin suuren suosion, että Milkshaken löydät kaupoista helposti. Mantelissa ei ole väliä, onko tuote jauhoa vai jauhetta, kumpikin käy! Jauhoon törmäät jauho-osastolla ja jauheen löydät useimmista kaupoista leivontahyllyltä pähkinöiden, kookoshiutaleiden yms. viereltä. Ja samalla kertaa, kun kaupassa käyt, suosittelen ottamaan reilun pussin jauhoa sekä pari pulloa Milkshakea, niin ei tarvitse heti olla uudestaan juoksemassa kauppaan.

VANILJA-MANTELILETUT (kahdelle)

3 kananmunaa
1 Barebells Milkshake vanilja*
2 dl mantelijauhoa
2 dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa

Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja blendaa lettutaikinasta tasainen.
Voit tehdä saman myös kulhossa sauvasekoittimella.
Paista letut pannulla haluamassasi rasvassa kumminkin puolin. Itse
vaihtelen paistorasvoina oliivi- ja kookosöljyä, voita sekä gheetä.
Meillä hella kuumenee 1-9 ja paistan letut aina 7 tasolla – näin pinta
saa kauniin värin, mutta ei kuitenkaan liian äkkiä, jotta letut kerkiävät
kypsymään sisältä ja kääntäminen on helppoa. Lettujen koko kannattaa
pitää myös suhteellisen pienenä, niin kääntäminen on sujuvaa.

*Tuote saatu Barebellsiltä yhteistyössä.

Mä toivottelen täältä sulle ihanaa lettujen tuoksuista helleviikkoa! <3

Hymyin Emili <3

TOP 3 VINKIT

Oli sellainen olo, että haluan jakaa teille jotain kevyttä luettavaa, mistä voi inspiroitua, mutta aivot saa jättää rennosti off-tilaan. Maanantaina, kun söin pitkän päivän jälkeen umpi väsyneenä iltapalaa, mulle putkahti yhtäkkiä ajatus, että olisi hauska jakaa eri kategorioista omat top 3 vinkkini. Aiheet pomppivat laidasta laitaan ja koko postauksen ajatuksena on, että siitä voi inspiroitua ja saada itselle jotakin. Ehkä vinkkejä, hyvän mielen tai pienen irtioton hektiseen päivään.

Miten säästää rahaa ruoissa?

 1. Suunnittele. Käy suunniteltuja isoja kauppareissuja jatkuvien pienien sijaan ja preppaa ruokia kerralla reilusti. Näin ruokaa on kaapissa ja turhat heräteostokset, take away ruoat yms. jäävät ostamatta.
 2. Suosi sesonkiruokia, mitkä ovat hyvän maun lisäksi edullisimmillaan.
 3. Seuraa tarjouksia ja osta esimerkiksi kasvikset sekä hedelmät ja proteiinin lähteet suosien niitä. Esimerkiksi proteiinin lähteitä, kuten jauhelihaa, kanaa, kalaa, nyhtökauraa yms. voi ostaa tarjouksista myös pakkaseen ja näin säästää pitkän pennin.

Parhaat urheiluvaatemerkit treenaamiseen?

 1. Kari Traa
 2. Nike
 3. Björn Borg

Miten lisätä arkiaktiivisuutta?

 1. Aseta itsellesi sopiva tavoite päivätasolla, esimerkiksi 10 000 askelta joka päivä tai työpäivän aikana joka tasatunnein 10 kyykkyä ja 10 hartioiden pyöritystä. Tavoitteet ohjaavat liikkumaan ja tekemään päivän aikana parempia valintoja. Arkiaktiivisuuden lisääminen tarkoittaa nimenomaan pieniä joka päiväisiä tietoisia valintoja, mitkä edistävät terveyttä. Aloita siis maltilla äläkä haukkaa liian isoa palaa alkuun, jotta onnistut tavoitteissasi.
 2. Kiinnitä huomiota hyötyliikuntaan: valitse portaat hissin sijaan, hyödynnä siirtymät/matkat menemällä ne kävellen tai pyörällä, älä mene autolla tai julkisilla määränpäähän asti vaan kulje loppu matka kävellen keräillen askelia, tulosta materiaalit toimiston kauimpaan tulostimeen tai tee kauppareissu kävellen/pyörällä.
 3. Hanki askel- tai aktiivisuusmittari tuomaan motivaatiota arkiaktiivisuuden seuraamiseen ja näin kehittämiseen.

Parhaat luonnonkosmetiikkamerkit?

 1. Atopik
 2. Mossa
 3. Madara

Vinkit toimivaan foodpreppaukseen?

 1. Suosi ruokia, mitä saa tehtyä kerralla ison satsin, jotta ruokia ei tarvitse tehdä niin montaa sorttia.
 2. Mieti ruoat niin, että pystyt hyödyntämään uunin ja hellan monipuolisesti, jotta säästät aikaa. Esimerkiksi uunilohen kypsyessä hellalla valmistuu samaan aikaan bolognesekastike ja keittyy spaghetti sekä lohen kaveriksi perunat ja porkkanat.
 3. Hanki tiiviit säilytysrasiat ruoille, jotta ne säilyvät hyvinä ja mahtuvat kätevästi jääkaappiin. Itselläni käytössä Ikean eri kokoiset lasiset rasiat, joissa tiivis kansi.

Lempi Spotify soittolistat chillailuun?

 1. Aamukahvi
 2. Happy Hits
 3. Acoustic Covers

Miten päästä eroon sokerikoukusta?

 1. Tee valinta, onko sinulle parempi katkaista sokerikoukku kerralla vai pikkuhiljaa opettemalla uuden tavan. Sokerin syönnin lopettaminen hetkellisesti kokonaan on tehokasta, sillä keho tottuu noin viikossa sen vähentämiseen (greliinihormonin taso normalisoituu) ja sokerihimo vähenee. Toisille pikkuhiljaa uuden tavan opettelu sopii kuitenkin paremmin ja on pitkäaikaisempaa. Siinä tapauksessa lähde vähentämään sokerin syönti selkeillä linjauksilla kohti pysyvää kohtuullista määrää.
 2. Syö säännöllisesti ja tarpeeksi. Nälkä ja energiavaje buustaavat makeanhimoa. Kiinnitä huomiota etenkin laadukkaiden hiilihydraattien saantiin.
 3. Keskity liikkumaan tarpeeksi ja mahdollisesti jopa lisäämään sitä, sillä liikkuessa keho tuottaa hyvän olon hormoneja, mitkä korvaavat sokerin syönnistä syntyvät hyvän olon tuntemukset.

Helpot proteiinin lähteet aamupalalla?

 1. Puuron tuunaus lisäämällä keittämisen loppuvaiheilla pari kananmunan valkuaista tai annoksen päälle rahkaa, raejuustoa tms. Oma suosikki puuron/tuorepuuron päälle marjojen ja hedelmien lisäksi on Alpron Go On -soijarahka.
 2. Laadukkaan proteiinijauheen lisääminen smoothieen tai smoothie bowliin. Oma ehdoton suosikki on Puhdistamon luomu hera ja kasviperäisistä Puhdistamon riisiproteiini.
 3. Kananmuna eri muodoissa; erilaiset munakkaat, paistettu ja keitetty kananmuna sellaisenaan tai leivän päälle sekä banaanipannarit.

Vinkit mielekkäämpään arkeen?

 1. Ota vastuu omasta arjesta. Muutokset eivät tapahdu odottamalla vaan ne vaativat tietoisia tekoja. Mielekkäämpää arkea on turha odottaa, jos sitä varten ei ole valmis itse tekemään töitä.
 2. Unohda ulkopuolelta tulevat säännöt ja turhat totutut tavat. Arki on valtaosa meidän elämästä ja kivat jutut on turha säästää viikonlopuille, lomille, pyhille tms. Käy tiistaina pitsalla ja torstai aamuna ennen töitä lenkillä. Onni asuu siinä jokapäiväisessä tekemisessä, joten rakenna arki rohkeasti sinun näköiseksi!
 3. Tiedosta hyvin olevat asiat. Me eletään helposti odottavassa ja jopa tyytymättömässä tilassa, missä odotamme koko ajan jotain parempaa ja tulevaa. Sitten kun -ajattelusta kannattaa päästää irti, sillä elämä lipuu huomaamatta ohi, jos jatkuvasti elää odottavassa tilassa. Tiedosta siis tällä hetkellä hyvin olevat asiat, mistä onnellisuus loppu peleissä koostuu.

Ravitsevat mukaan otettavat välipalat?

 1. Tuorepuurot
 2. Smoothiet proteiinilisällä
 3. Hedelmä + keitetty kananmuna tai hedelmä + proteiinipatukka

Hymyin Emili <3

Q&A – AIHEENA SYÖMINEN

Kuvat: Lili Nissilä

Ruokapäiväkirja – se on yksi eniten toivotuista aiheista, kun kyselen teiltä toivesisältöä. Ihmisiä kiinnostaa, mitä toiset syövät ja tässä kohtaa nostan todellakin omankin käden pystyyn, sillä niin muakin kiinnostaa! Sain maanantaina ekstempore ajatuksen, että voisin pitää tämän viikon ruokapäiväkirjaa Instagram storyni puolella sekä sen johdosta myös käsitellä läpi viikon syömisaihetta teidän laittamien kysymysten pohjalta. Olenkin pistänyt maanantaista lähtien joka ilta kaikki päivän syömiseni kuvina storyyn ja antanut teille mahdollisuuden kysyä syömisistäni, ruokapäiväkirjastani tai yleisesti jotain aiheeseen liittyen. Tässä vaiheessa iso kiitos kaikista kysymyksistä! Aihe selkeästi kiinnostaa, mikä on kiva. Olen vastaillut teidän kysymyksiin pitkin viikkoa storyn sekä feedin puolella ja nyt puran loput vielä lupaamani blogipostauksen muodossa.

Sun ateriavälit on tosi pitkiä ja annokset pieniä, miten jaksat silti noin hyvin? 

Syön tosiaan 4-5 ateriaa päivässä. Useimmiten neljä reilua ateriaa sopii päivärytmeihini paremmin. Pyrin pitämään ruokarytmin tasaisena ja yleensä ateriavälini on noin neljä tuntia. Pyrin syömään jokaisen aterian lautasmallia mukaillen eli reiluna ja vältän jatkuvia pieniä aterioita. Jokaisen aterian jälkeen olen täynnä, mutta en ähkyssä. Tällainen tapa ja rytmi syödä sopii mun keholle kaikista parhaiten ja näin voin tosi hyvin. Olo on tasaisen energinen ja en koe esimerkiksi ruokailujen jälkeistä väsymystä. Olen kokeillut erilaisia ruokarytmejä ja jatkuva tiheämpi ateriväli ei sovi suolistolleni vaan päinvastoin tekee olosta tosi tukkoisen ja suolisto ei toimi säännöllisesti. Joskus on kuitenkin päiviä, kun neljän reilun aterian lisäksi välipala on tarpeen ja silloin sen todellakin syön. Keho kyllä osaa hyvin kertoa tarpeistaan. Yksilöllisiä juttuja, mutta liikaa en voi suositella jokaista etsimään itselle sen sopivimman tavan syödä.

Mitä kauraleipää käytät?

Pääosin syön aina 100% kauraleipiä ja tässä lempparini: Kaura100 (Salonen), Kaurareikäleipä (Salonen) ja Kaurasydän (Lidl paistopiste).

Mitä sä lasket herkuiksi? Onko esimerkiksi taatelit herkkuja?

Mä lasken herkuiksi ihan herkku herkut eli en esimerkiksi taateleita tai hedelmiä. Toki taateleissakin on paljon sokeria, mutta kuitenkin luonnollista hedelmäsokeria.

Syötkö herkkuja aina, kun tekee mieli?

En todellakaan syö! Tykkään tosi paljon herkuista, etenkin makeasta ja rajoitan kyllä herkkujen syömistä. En kiellä itseltäni mitään, mutta rajojen vetäminen on mun mielestä pelkästään hyvä asia, sillä se tukee omaa terveyttä ja hyvinvointia. Käytännössä siis, kun mulla tekee mieli herkkuja, niin useimmiten rajoitan niiden syömistä ja valitsen esimerkiksi mielummin kunnon ruoan. Mutta en aina, kyllä niille mielihaluillekin on paikkansa! Herkuttelut sijoitan pääosin vapaasti viikonlopuille ja se toimii itselläni super hyvin! Jatkuva pieni herkuttelu aiheuttaa mulla todella helposti sokerikoukun ja siitä syystä tykkään pääsääntöisesti rajata herkkujen syömistä. Mutta sitä haluan ehdottomasti korostaa, että en stressaa herkuttelusta yhtään! Nämä edellä mainitut asiat ovat laajoja rajanvetoja, mutta otan todellakin karkin, jos joku tarjoaa tai korvapuustin kahvin viereen, kun tapaan arkena kaveria!

Mistä sä saat ideat sun ruokiin, mitä syöt viikolla?

No oikeastaan ihan siitä, että mitä meitä haluttaa. Kysyn aina Jopelta, onko toivomuksia tulevan viikon ruoille ja se vastaa lähes aina ei, kun mun kaikki ruoat ovat kuulemma niin hyviä. Eli loppuen lopuksi syödään sitä, mitä mua haluttaa, heh. Suunnittelen ruoat aina mahdollisimman monipuolisiksi niin, että proteiinin ja hiilihydraatin lähteet vaihtelevat ja kasviksia olisi mahdollisimman paljon. Kaupan tarjouksia ja sesonkiruokia seurailen myös, joista saa hyvin ideoita ruokiin ja samalla säästettyä rahaa.

Miten paljon juot vettä?

Tämä olikin hyvä täsmentävä kysymys ruokapäiväkirjoihini, sillä vesimäärien merkitseminen niihin on ollut mulla ihan ala-arvoista! Juon aina ruokailun yhteydessä suunnilleen yhden lasin vettä ja suuremmat vesiannokset menee aterioiden välillä. Isommat vesimäärät suositellaankin juotavan juuri aterioiden välillä, jotta ruoansulatus ei häiriintyisi.

Mitä ajattelet makeutusaineista? Käytätkö itse?

Ylipäänsä ravinnosta ajattelen, että mitä luonnollisempi, sen parempi. Karkeasti valitsen mielummin luonnollisen sokerin, kuin teollisen makeutusaineen. Koen kuitenkin, että oma ruokavalio on sen verran terveellinen ja puhdas, että harvoilla sattumilla ei ole niin väliä. En siis suosi makeutusaineita, mutta käytän niitä silloin tällöin.

Mitä sä syöt yleensä, jos lähdet aamusta jo treenaamaan?

Jos lähden heti herättyä treenaamaan, syön yleensä aina jotain hiilihydraattia ja proteiinia, jotta jaksan hyvillä tehoilla läpi treenin. Määrät ovat kuitenkin aika pieniä, jotta pystyn lähtemään treenaamaan mahdollisimman nopeasti. Aika vakio on banaani ja kauramaitoon sekoitettu Puhdistamon Luomu hera. Illalla valmiiksi tehty smoothie on myös näppärä! Jos taas lähden vähän myöhemmin aamulla treenaamaan, syön yleensä täyden normaalin aamupalan.

Mitä antaisit vinkiksi ihmiselle, joka syö ja haluaa syödä terveellisesti, mutta napostelee pullaa joka päivä?

Syy pullan syönnille, tai oli se ”ongelma” toisella jokin muu herkku, kannattaa miettiä. Syötkö pullaa nälkään eli olisiko päivän energiansaantisi liian vähäinen kulutukseesi nähden? Tai syötkö pullaa aina jossain tietyssä totutussa tilanteessa tai olotilassa? Kun syy on selvillä, lähde vähentämään pullan syöntiä pikkuhiljaa. Rajaa se esimerkiksi entisen seitsemän päivän sijaan puoleen eli neljään tai kolmeen päivään. Kun olet tottunut uuteen rajaukseen, kavennusta voi tehdä entisestään. Näin muutos on toivottavasti pysyvää eikä hetkellistä lopettamista liian suurella muutoksella.

Pyritkö syömään tietyn määrän kaloreita vuorokaudessa?

En laske kaloreita eli en. Mulla ei ole mitään tavoitteita, esimerkiksi painonpudotus tai lisäys, miksi kaloreiden lasku olisi tarpeen. Olo ja jaksaminen kertoo sen, että ruokaa tulee tarpeeksi, mutta ei liikaa.

Syötkö vitamiineja tai muita lisäravinteita?

Ainut, mitä syön päivittäin on probiootti eli maitohappobakteeri. Suoliston hyvä kunto on niin isossa osassa hyvinvointia ja hyvää energistä oloa, että sitä haluan tukea lisäravinteella päivittäin. Monipuolisen ravinnon tueksi syön kuureittain C- ja D-vitamiinia sekä sinkkiä ja rautaa. Heraproteiinia käytän viikoittain smoothieissa ihan sen helppouden vuoksi, jos haluan smoothieen proteiinia.

Tuleeko sulla ikinä morkkista syömisistä? Jos tulee niin millaisissa tilanteissa?

Todella harvoin, mutta kyllä mulla joskus tulee. Mulla morkkis ei liity ikinä esimerkiksi kalorimääriin, vaan oloon, mikä syömästäni ruoasta on tullut. Joskus esimerkiksi irtokarkkipussin vedettyä, kun olo on ihan väsynyt ja vetämätön, saatan miettiä, miksi piti syödä niin paljon, että olo meni sellaiseksi.

Millä tykkäät herkutella, kun herkuttelet?

Mun ihan all time favourite ja vakio herkut ovat suklaa, irtokarkit ja korvapuusti. Suolaisista lempparit ovat pitsa, joko itse tehtynä tai tilattuna ja sushi. Kattavat aamupalat ja brunssit ovat myös ihan parasta herkkua! Niitä tykkään tehdä viikonloppuisin itse, jotta pöytään saa kaikkia omia lempiruokia. Vähän terveellisemmältä osastolta lemppariherkut ovat salaatti ja smoothie bowlit, banaaniletut, taatelit, tuore ananas ja nyt kesällä tulevat kotimaiset mansikat. Nam!

Kuinka paljon pohdit eri ruokien ravintoarvoja vai toimitko niin sanotusti mutulla?

Hahah mua naurattaa, mä olen itseasiassa aikamoinen tuoteselosteiden kyttääjä kaupassa. Lähinnä haluan olla perillä ostamieni tuotteiden sokeri-, rasva- ja lisäainemääristä. Niitä on nimittäin useissa tuotteissa todella paljon niin sanotusti piilossa! Myös työni puolesta, kun ravintovalmennuksia teen ja työskentelen ihmisten ruokapäiväkirjojen parissa, olen aika perillä yleisimpien tuotteiden ravintoarvoista. Pohdin siis kyllä jonkin verran ja ateriat pyrin koostamaan lautasmallin mukaan niin, että hiilihydraatteja, proteiineja ja rasvoja tulisi sopivassa suhteessa. Ja mielestäni on tärkeääkin olla edes jonkin verran perillä ruokien sisällöstä ja etenkin niistä, mitä itse syö, koska niinhän se menee, että jokainen on sitä, mitä syö. Kuitenkaan mitenkään neuroottinen en ole tai älyttömän tarkka, mutta perillä asioista kuitenkin.

Onko sulla joskus ollut ongelmia syömisen suhteen?

Tätä kysytään multa paljon ja ei, mulla ei ole koskaan ollut ongelmia syömisen suhteen. Meille on opetettu lapsesta asti tosi terve suhtautuminen ruokaan. Kotona tehty terveellinen ruoka ja säännölliset ateriarytmit ovat aina olleet meille perusasioita. Herkuttelua ei ole ikinä kielletty, mutta sopivasti rajoitettu kyllä. Ja ennen kaikkea ruokaan on suhtauduttu aina nautintona.

Terkkuja Kemistä ja ihanaa viikonloppua!

Hymyin Emili <3

VINKIT TEHOKKAASEEN AJANKÄYTTÖÖN

Hei ihanaa uutta viikkoa sulle sinne! Täällä menee maanantai kotiofficen ja viikon ruokavalmisteluiden parissa. Kun olen saanut tälle päivälle merkityt työt pakettiin, suuntaan kauppaan viikon ruokaostoksille ja kotiin foodpreppausten pariin. Olimme eilen äitienpäivän johdosta koko päivän liikkeellä, joten normaalit sunnuntain ruokavalmistelut siirtyivät tällä kertaa maanantaille. Mulla onkin itseasiassa ihan sunnuntai olo, koska usein silloin kirjoitan juuri blogia ja valmistelen tulevaa viikkoa, heh.

Sain viime viikolla hauskan postaustoiveen – miten aikataulutan työni? Juuri tämän takia kyselen välillä teiltä toiveita ja ideoita aiheisiin, sillä jokaisen oma ajatus ja katse on aina tietyllä tavalla rajoittunut ja kapea. Tämäkään aihe ei ollut käynyt pienessä mielessänikään, vaikka uskon pystyväni antamaan siihen aika paljonkin.

Moninaisen työnkuvani vuoksi, kun tehtäviä asioita on oikeastaan koko ajan ja to-do-lista on korkeintaan lomalla tyhjä, olen nykyään tehokas työskentelijä. Tehokkuutta ja siinä itselle parhaita tapoja on oikeastaan joutunut opettelemaan, jotta kaikki hommat tulee tehtyä ajallaan. Tuntuu, että tehokkuus, aikaansaavuus, multitaskaus ja jopa kiire ovat nyt in! Ainakin itse olen aistinut somessa, että edellä mainitut asiat ovat välillä ihailtavia ja niistä jopa kilpaillaan. Kaksipiippuinen asia; tavallaan turhaa ja paineita luovaa, mutta toisaalta se voi olla myös oman tilanteen realistista näyttämistä ja ajatusten herättämistä. Itse koen asian niin, että tehokkuus on vain fiksua, kunhan osaa erottaa sen tarpeet. Ei ole kenellekään edullista olla tehokas koko ajan. On eri asia tehdä tehokkaasti jotakin asiaa x ajan, kuin yrittää olla sitä jokaisella osa-alueella koko ajan. Toinen on järkevää ajankäyttöä ja toinen kuluttavaa sellaista.

Itselläni on hyvin selkeät tavat aikatauluttaa ja tehdä työt. Teen alle listan näistä asioista ja tavoista, mitkä toimivat minulla. Toimintatapani eivät todellakaan ole erityisen kummoisia tai mitenkään mullistavia, mutta usein juuri niiden perus asioiden saaminen kuntoon on ratkaisevaa. Ja niin kuin aiemmin jo sanoin, jokaisen oma ajatusmalli ja katse on tietyllä tavalla kapea ja sen avartaminen toisen ajatuksilla voi olla välillä todella tervetullutta. Toivottavasti saat napattua listasta itsellesi uusia työkaluja kohti tehokkaampaa ajankäyttöä oli kyse töistä, opiskelusta tai vaikka urheilusta.

 1. SUUNNITTELU. Mielestäni tärkein asia tehokkaassa ajankäytössä on huolellinen suunnittelu etukäteen. Itse suunnittelen työni kuukausi-, viikko- ja päivätasolla. Kuukausitasolla pidän kirjaa, että töitä on sopiva määrä; ei liikaa, jotta kaiken kerkiää tekemään laadukkasti, mutta ei myöskään liian vähän, jotta saavutan tavoitteeni. Kuukausitason suunnittelu on karkeaa ääriviivojen piirtämistä ja kokonaisuuden hallintaa. Viikko- ja päiväsuunnitelmat teen yleensä aina sunnuntaisin tulevaa viikkoa varten. Silloin kartoitan tulevan viikon työtehtävät. Hieronnat ja valmennustyöt määrittelevät mulla pitkälle työviikkojen kulkua. Sunnuntaina suunnittelen, milloin teen viikon muut hommat kuten reseptityöt, blogin, yrityksen hallinnolliset hommat, somen (lähinnä kaupalliset yhteistyöt ja kuvaukset)… Merkitsen ihan kalenteriin kaikki tulevan viikon työt päiväkohtaisesti. Etenkin tämän viikko- ja päivätasoisen suunnittelun koen todella tärkeäksi! Sen avulla tiedän, että kaikki työt tulee tehtyä ajallaan ja jokaiselle hommalle on varattu oma aika. Näin työnteko on koko ajan selkeää ja pystyn keskittymään itse tekemiseen miettimisen ja stressaamisen sijaan. Toki etenkin päiväkohtaiset suunnitelmat saattavat muuttua, sillä harvoin kaikki asiat menevät suunnitellusti, mutta muutoksiinkin on todella helppo reagoida, kun kalenteri on selkeä
 2. TARPEEKSI VÄHÄN TEHTÄVIÄ PER PÄIVÄ. Kun suunnittelen työpäiviä, pyrin jakamaan työtehtäviä mahdollisimman monelle päivälle yhden tai kahden sijaan, jotta työmäärät pysyisivät edullisina tehokkuudelle. Olen huomannut todella ison merkityksen sillä, onko töitä mielestäni sopiva määrä vai liikaa. Jos työmäärä on yhdelle päivälle liian suuri, tehokkuutta häviää heti ja aloittaminen on hankalaa. Sopiva työmäärä sen sijaan motivoi tekemään ja ruokkii hyvää fiilistä sekä onnistumisen kokemuksia.
 3. DEADLINET. Deadline eli aikaraja tehdä jokin homma motivoi ja puskee sopivasti tehokkaaseen työntekoon. Tämän takia esimerkiksi juuri päiväkohtainen suunnittelu on järkevää, sillä silloin tehtäville asettaa aikarajaksi sen päivän. Itse teen usein myös vielä päivän sisälle deadlineja esimerkiksi sähköpostit pitää käydä läpi ennen lounastaukoa. Todella hyviä pieniä porkkanoita, jotka buustaavat tehokkuutta.
 4. TO-DO-LISTA. Tehtävälista on todella olennainen osa tehokasta ajankäyttöä. Aina, kun minulle tulee uusi työtehtävä tai mieleen jokin hoidettava asia, lisään sen heti to-do-listalleni. Ainakin itselläni tehokas ja keskittynyt työskentely on mahdotonta, jos päässä vilisee sata hoidettavaa asiaa. Vaikka hoidettavia asioita olisikin se sata, aivot rauhoittuvat, kun asiat ovat kirjoitettu ylös eivätkä ole mielen varassa. Käytän to-do-listana puhelimen Wunderlist-sovellusta, minkä olen kokenut todella toimivaksi! Puhelin on lähes aina mukana, joten sinne saa heti kirjattua mieleen tulevat asiat. Kun kirjaan listaan tehtävän, merkitsen aina perään aikataulun/deadlinen, mikäli sellainen on, jotta pysyn aikatauluista kärryillä. Tehtävälista auttaa paljon myös viikkojen ja päivien suunnittelua, kun asiat ovat listattuina valmiiksi.
 5. RYTMITTÄMINEN. Yksi tehokkaan ajankäytön ja työskentelyn kulmakivistä on päivien ja viikkojen rytmittäminen. Viikkotasolla se tarkoittaa työ- ja vapaapäivien optimaalista suhdetta. Päivätasolla taas puhun työskentelyn ja taukojen rytmittämisestä. Optimaalinen rytmittäminen ruokkii tehokkuutta niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä.
 6. YMPÄRISTÖ JA OLOSUHTEET. Oli kyse työnteosta, opiskelusta, urheilemisesta tai kotitöistä, ympäristö ja olosuhteet, missä näitä asioita teet, vaikuttaa olennaisesti tehokkuuteen. Esimerkiksi liiat ärsykkeet katkaisevat optimaalista flow-tilaa ja taas itselle suotuisa ympäristö tukee sitä. Itse olen huomannut, että vaihtelu tekee hyvää; välillä saan tehtyä kotona todella hyvin hommia ja toisinaan taas tehokas työskenteleminen vaatii toista ympäristöä esimerkiksi rauhallista kahvilaa. Olosuhteista kannattaa ehdottomasti myös tehdä itselle parhaat mahdolliset. Mulla toimii mielekkyyden lisäämiseksi niinkin pieni juttu, kuin kahvi. Tälläkin hetkellä, kun kirjoitan tätä postausta, tuore kahvi kuuluu olennaisesti hyvän fiiliksen luontiin ja näin mielekkääseen ja tehokkaaseen tekemiseen.

Siinä oli minulla toimiva kuuden kombo, joiden avulla olen löytänyt tehokkaaksi ajankäyttäjäksi. Nyt klikkaan Wunderlistista maanantain kohdalta blogipostauksen pois ja menen välipalan tekoon. Kello näyttää 14.02 ja päivän toiselle sekä viimeiselle tehtävälle, viikon ruokien valmistelulle, on ruhtinaallisesti aikaa. Ei kiirettä vaan rentoa ja inspiroitunutta tekemistä koko päivän! Täydellisesti suunniteltu päivä siis ja tähän loppuun haluan sanoa vielä sen, että tämä on tullut oppimalla ja tekemällä. Huonosti suunniteltuja kuukausia, viikkoja ja päiviä tulee edelleen, mutta huomattavasti vähemmän, kuin aiemmin.

Hymyin Emili <3

LINSSI-KUKKAKAALICURRY

Täältä pesee taas lupaamiani kasvisreseptejä ja tämä linssi-kukkakaalicurry ilahduttaa myös vegaaneja! Monen suuhun sopiva resepti siis. Linssiruoat ovat olleet myös kovin toivottuja ja tällä maukkaalla currylla vastaan samalla niihin huutoihin.

Huominen sunnuntai on meillä, niin kuin monella teilläkin, ruokien preppaus päivä tulevaa viikkoa varten. Tämä linssi-kukkakaalicurry on loistava arkiruoka, sillä kerralla saa tehtyä ison satsin useammalle syöjälle tai syöntikerralle. Jos kaipailet ideoita tulevan viikon ruokiin, eikun raaka-aineet vain kauppalistaan. Resepti on todella helppo toteuttaa ja suurin osa valmistuksen ajasta menee curryn hauduttamiseen. Sillä välin kerkiää hyvin valmistamaan toisen ruoan tai pilkkomaan esimerkiksi salaattiainekset.

Tomaattimurskan ja kookosmaidon liitto on täydellinen! Yhdistelmä saattaa kuulostaa oudolle, mutta maistettuasi tiedät mistä puhun! Tähän liittoon yhdistettynä vielä takuuvarma chili-lime-korianteri kombo niin lopputulos on mieletön! Kukkakaali tekee currysta ruokaisan ihanan kevyellä tavalla ja proteiini- sekä kuitupitoinen linssi, koreilee ruoan päätähtenä.

LINSSI-KUKKAKAALICURRY (kuudelle)

1/2 – 1 chili
1 iso sipuli
500 g kukkakaalia
2 rkl öljyä
1,5 dl punaisia linssejä*
1/2 ruukku korianteria
1 limen mehu
800 g tomaattimurskaa
1,5 dl kookosmaitoa*
3-4 dl vettä
1 tl suolaa

Riippuen chilin vahvuudesta ja, miten paljon pidät tulisesta, poista
tarvittaessa chilistä siemenet. Pilko chili ja sipuli pieneksi silpuksi ja
kukkakaali pienehköiksi paloiksi. Kuullota pilkottua sipulia, chiliä ja
kukkakaali öljytyllä pannulla, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
Huuhtele linssit huolellisesti, silppua korianteri ja lisää pannulle kaikki
loput ainekset. Laita vettä ensin 3 dl ja linssien turvotessa lisää
tarvittaessa lisää. Keitä currya hiljalleen n. 20 minuuttia, kunnes linssit
ovat kypsiä. Maista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Linssi-kukkakaalicurry sopii mainiosti esimerkiksi keitetyn riisin tai
kvinoan kanssa.

*Tuotteet saatu Urtekramilta.

Rentoa viikonloppua!

Hymyin Emili <3

ASUNTO Q&A

Heii ihania vappuviikon terkkuja me huikkaillaan täältä! Täällä ja siellä oltaisiin kysymys & vastaus postauksen äärellä. Tällä kertaa aiheena meidän omistusasunto, mihin muuttoa odotamme malttamattomina. Oli super kiva vastata teidän ihaniin ja mielenkiintoisiin kysymyksiin, kiitos niistä! <3 Päästiin itsekin kelaamaan uudestaan kaikkia asioita puolentoista vuoden takaa tähän hetkeen, mikä oli tosi kivaa! Pidemmittä läpinöittä Q&A pariin!

Mistä lähti idea omistusasuntoon?

Jope ehdotti sitä. Helsingissä on suhteellisen kalliit vuokrat, joten tottakai asunnon ostaminen on järkevää. Olin ollut silloin yrittäjänä tai ihan ylipäänsä työelämässä suunnilleen puoli vuotta, joten luonnollisesti ajatus asunnon ostamisesta Helsingistä kuulosti hurjalle. Olin siihen asti opiskellut koko ajan ja kaikki vapaa-aika meni salibandyyn, joten kesätöistä ei ihan hirveästi ollut jäänyt rahaa säästöön. Mutta mun yritystoiminta oli lähtenyt todella hyvin liikkeelle ja ajatuksen muhiessa, aloin innostua asiasta ja se olikin sitten menoa.

Oliko sopivan kohteen löytäminen helppoa?

Ihan yllättävän helppoa ja kyllä meillä melkoinen tuurikin kävi! Kun kypsyttelin ajatusta asunnon ostosta, Jope katseli lähes päivittäin Kalasatamaan omistusasuntojen tarjontaa. Tosiaan mistään muualta ei edes mietitty asunnon ostamista, kuin Kalasatamasta. Oltiin asuttu täällä silloin reilu puoli vuotta ja kummatkin ihastuttu alueeseen täysin! Täällä on meidän mielestä kaikki; Mustikkamaan luonto, uimarannat, rauha ja treenipuitteet, keskusta lähellä, kätevä metroyhteys, yhteisöllisyys, tietynlainen nykyaikaisuus ja moderniuus sekä nyt vielä Redin kauppakeskus, missä on kaikki tarvittava palveluista ruokapaikkoihin ja kuntosaliin. Myös uusi terveyskeskus on mieletön plussa! Kalasatama siis todellakin vei mennessään ja oli hyvin selkeää, että tänne haluamme jäädä pidemmäksi aikaa.

Kun meille sopivia uudiskohteita löytyi, laitoimme niihin hakemukset vetämään. Muistelimme, että haimme lopulta vain kolmea asuntoa ja se kertoo siitä, että täällä asunnot menevät todella vikkelään! Saimme tiedon, että pääsimme yhteen hakemistamme asunnoista viidennelle varasijalle ja olihan meidän reaktio aika epätoivoinen. Oltiin aika varmoja, että kyllä sen asunnon joku nappaa ennen meitä, mutta ei! Sähköpostiin kilahti viesti, että asunto olisi varattuna meille! Ihan hullua! Siitä hetkestä starttasi sitten lainan haku projekti.

Mitkä olivat ehdottomia ykkös kriteerejä koskien asuntoa?

Kalasatama sijaintina oli tosiaan kriteereistä ensimmäinen. Toisena tuleva kriteeri oli kolmio. Meillä on tällä hetkellä aivan ihana 54 neliöinen kaksio ja mitään muuta isompaa vikaa tässä ei ole, kuin että työhuone puuttuu. Teemme kummatkin, Jope etenkin, paljon töitä kotona, joten jokainen voi miettiä, miten toimiva ratkaisu työpöytä on olohuoneessa. Työt ovat koko ajan esillä ja onhan tämä vaatinut kummaltakin melkoista sopeutumista ja ymmärrystä. Televisiota katsellessa huulilta luku on kehittynyt ja kuulokkeet ovat olleet ahkerassa käytössä, hahah! Aivan ihanaa saada työhuone! Yksi iso kriteeri oli luonnollisesti hinta ja näiden lisäksi halusimme myös saunan ja parvekkeen.

Miten hoiditte lainan yhteistä asuntoa varten? Ja oliko teillä millaiset säästöt valmiina ostoa varten?

Niin kuin tuolla aiemmin jo kerroin, itse en ollut opiskeluiden ja urheilu-uran vuoksi saanut isoja säästöjä kasaan. Toki hyvin liikkeelle lähteneet työt kerryttivät nopeasti säästötilille sisältöä. Jopella oli säästöjä enemmän, mutta ASP-tilejä meillä ei ollut kummallakaan. Kaksi yrittäjää, joilla ei ole ASP-tilejä ja joista toinen on ollut yrittäjänä reilu puoli vuotta, eivät ole pankkien ihanneasiakkaita. Konkreettisilla suunnitelmilla sekä näytöillä ja vahvoilla argumenteilla saimme kuitenkin todella hyvän lainan. Kyllä siinä pari tuskaista hikipisaraa sai otsalta pyyhkiä, mutta hyvä lopputulos on pääasia. Ostimme asunnon lopulta helmikuussa 2018.

Asunnon koko, monta huonetta ja monesko kerros?

Asuntomme on 67,5 neliöinen kolmio, mikä sijaitsee seitsemännessä kerroksessa. Ja kriteereihimme kuuluneet sauna ja parveke löytyvät. Parvekkeen merinäköalasta unelmoimme ja on ihan mieletöntä, että senkin saimme!

Mitä hintaluokkaa Kalasatamassa ovat asunnot?

Neliöhinta pyörii keskimääräisesti 6041€/neliö.

Jännittikö lainan ottaminen?

Huikkasin Jopelle tämän kysymyksen ja vastaus oli: ”No ei kyllä!”. Mua vähän jännitti aluksi, koska onhan lainasumma todella iso! Ja en ihan tosissani koskaan ole osannut edes unelmoida, että omistaisin tällaisen asunnon Helsingistä 22 vuotiaana. Vastahan olin lopettanut opiskelut, pelaamisen ja aloittanut työt. Mutta jännitys laantui nopeasti, sillä tää on niin meitä ja meidän juttu! Ollaan kummatkin tekijä ihmisiä, kunnianhimoisia ja tykätään haasteista. Ollaan myös siinä todella samanlaisia, että halutaan tehdä meidän elämästä meidän näköinen välittämättä hirveästi siitä, mitä muut ajattelevat. Me myös luotetaan vahvasti itseemme, toisiimme ja meihin niin koko asunnon osto tuntuu 110% oikealta ratkaisulta.

Saitteko valita itse pintamateriaalit? Minkälainen on tulossa?

Saatiin valita, mikä oli ihan mahtavaa, koska näin saimme asunnosta vielä enemmän meidän näköisen. Saatiin tosiaan valita oikeastaan kaikki pintamateriaalit. Lopputulos on todella vaalea ja neutraali. Kummatkin oltiin sitä mieltä, että oman viihtyvyyden, mutta myös mahdollisen tulevan myynnin kannalta, neutraalit ratkaisut ovat parhaita. Sisustuksella on sitten helppo tuoda kodikkutta ja persoonallisuutta. Kaikki seinät ovat valkoisia ja lattiaksi valitsimme vaalean, kylmänsävyisen tammen. Keittiöstä mä olen erityisen innoissani, koska se on kokonaan valkoinen! Valkoiset kaapit, valkoinen välitilan lasi ja ihana valkoinen kivitaso. Kaikki kodinkoneet valitsimme rosterisiksi. Ah ihanan freesiä verrattuna tämän hetkiseen keittiöömme, missä on käytetty tumman vihreää. Ja hei tervetuloa täydelliset ruokakuvat, hahah! Kylpyhuoneeseen valitsimme isot valkoiset seinälaatat ja lattiaan pienemmät tumman harmaat laatat. Saunan materiaalia emme muista, mutta väri on todella vaalea. Kylppärin kalusteet ja asunnon kaikki vetimet, kaapit yms. ovat siistejä ja neutraaleja.

Minkälaista sisustusta olette suunnitelleet? Ja onko teillä sama sisustusmaku?

Hahah meitä kumpaakin naurattaa vähän tämä kysymys, koska myönnettäköön, emme ole miettineet asiaa hirveästi. Ollaan mietitty kyllä, että mitä kalusteita haluamme uusia ja, että uusi sohva olisi vaalean harmaa, mutta siihen se sitten jääkin. Apua mua naurattaa, kuulostaa ihan kauhealle, koska muuttoon on kolme kuukautta! Mutta ei hätää, meillä on tarkoitus palkata asap sisustusuunnittelija, joka hahmottaa tilan kokonaisuudessaan ja osaa kertoa fiksuja ratkaisuja, miten asunnosta saisi parhaan mahdollisen. Sisustaminen ei ole meille kummallekaan intohimon asia, mutta uskon kyllä jonkun kärpäsen puraisevan, kun pääsen asuntoon ja koko muutto konkretisoituu. Viimeisen päälle meidän näköinen kodikas asunto me siitä halutaan tehdä ja se onkin syy ammattilaisen palkkaamiseen.

Ja niin hmm, onko meillä samanlainen sisustusmaku. Jopen vastaus: ”No joo varmaan aikalailla.” Jep sanoisin saman vastauksen. Hieman pitää vielä neuvotella, että valkoisen ja vaalean harmaan lisäksi haalean vaalean punainen olisi myös yksi sisustusväri.

Kuinka pitkäaikaisena näette tulevan asuntonne?

Mietin mielessä oman vastaukseni ja kysyin Jopelta hänen niin kummatkin olimme samaa mieltä, että nyt ajateltuna uskomme asuvamme tulevassa asunnossa noin viisi vuotta. Sen jälkeen haaveilemme isomman kodin rakentamisesta tai sopivan kohteen ostamisesta.

Milloin te muutatte?

Muutto on nyt tulevana kesänä 31.7.

Hymyin me <3

REHELLISET KUULUMISET

Törmäsin inspiroivan Sara Ticklen blogissa ”Ne rehelliset kuulumiset” postaukseen. Sitä oli todella kiva lukea. Pitkän kaavan kautta aitoja kuulumisia, ihan sitä normaalia elämää ja arkisia asioita. Pelkän somen perusteella on todella hankala tietää, mitä toiselle perimmiltään kuuluu, vaikka miten näyttäisi aidosti ja avoimesti omaa elämää. Itsekin jaan paljon omia fiiliksiä ja arkea teille, mutta mitä sen kaiken takana tapahtuu? Saran postauksesta inspiroituneena, tässä rehelliset kuulumiseni.

”Istun tällä hetkellä meidän parvekkeen lavasohvalla kirjoittamassa ja ottamassa samalla aurinkoa. Ihanan kuuma! Aurinkorasvaakin sai jo laittaa ensimmäisen kerran.” Suunnilleen näin aloitin ensimmäisen versioni tästä postauksesta, mikä hävisi tänään tuhka tuuleen. Kokonaan. Tällä hetkellä istun keittiön pöydän ääressä kirjoittamassa ja syömässä samalla iltapalaa. Syvä lautanen on täynnä aamulta jäänyttä vadelma tuorepuuroa, soijarahkaa ja banaanisiivuja. Kevät on parhaimmillaan ja elämä hymyilee. Sellainen olo mulla on nyt! Mä mietin ja fiilistelen nykyään tosi usein sitä, miten hyvin asiat on ja, miten onnellinen olenkaan. Huonompinakin päivinä ja hetkinä mietin loppuen lopuksi aina sitä, miten hyvin asiat ovat kaiken takana. Tää on super siistiä, koska oon työstänyt jo aika kauan hyvien asioiden tiedostamista. Sitä mistä se päivittäinen onnellisuuden tunne tulee. Vaikka meillä olisi miten hyvin asiat, mutta ei tiedosteta niitä niin nurkan takana oleva onnellisuuden tunne saattaa puuttua.

Tällä hetkellä nautin ihan äärettömän paljon meidän arjesta. Sanoin Jopellekin tossa yksi päivä, että tällainen sopiva tasaisuus on ihanaa. Alkuvuosi oli aika raskas ja kuluttava kaikkine terveysongelmineen sekä vastoinkäymisineen ja kulunut huhtikuu on ollut ääriään myöden työn täyteinen. Sain ennen pääsiäistä kaikki meneillään olleet prokkikset valmiiksi. Tein huhtikuun aikana valtavan määrän reseptejä muutamaan eri liikunta- ja hyvinvointialan nettivalmennukseen sekä teille tietenkin. Nyt pääsiäisen vapaiden jälkeen, kun mieli ja kroppa pääsivät lepäämään ja irtaantumaan kiireestä sekä aikatauluista, takki on aika tyhjä. On sellainen huojentunut ja samaan aikaan levollinen olo. Oon itseasiassa jo vähän odottanut tätä kevättä ja tulevaa kesää. Tein tietoisesti talven ja alku kevään paljon töitä, jotta pystyn ottamaan kesän hieman rennommin. Nyt pitää vain opetella käyttämään sanaa ”ei” ja kieltäytymään. Heh helpon kuuloista, mutta yllättävän hankalaa tällaiselle monesta innostuvalle! Nyt ainakin hetken haluan keskittyä työrintamalla muutamaan juttuun liian monen sijaan. Tuntuu, että tän asian opettelu on melkoinen ikuisuus projekti ja löydän itseni jatkuvasti syli täynnä töitä ja nimenomaan ihania töitä, mistä nautin! Sehän tämän positiivisen ongelman ydin onkin.

Oltiin puhuttu Jopen kanssa, että lähdettäisiin kesän alussa jonnekin Eurooppaan lämpimään viikoksi. Päätettiin kuitenkin viime viikolla, kun kesälomista puhuttiin, että säästetään matkarahat tällä kertaa tulevaan muuttoon ja siihen meneviin kuluihin. Ja muutosta puheenollen, se on heittämällä meidän kesän odotetuin asia! Siihen on enää 98 päivää eli reilu kolme kuukautta. Ollaan Jopen kanssa ostettu siis täältä Kalasatamasta, missä nyttenkin asumme, kerrostalo kolmio. Viikottain, välillä päivittäin, ollaan käyty fiilistelemässä meidän tulevaa ikiomaa kotia. Tällä viikolla kontaktoimme sisustussuunnittelijoita ja etsimme, kuka tulee viimeistelemään meille unelmien kodin. Kesälomat ovat vielä hieman auki, mutta ainaki muuton ympärillä vietämme parin viikon loman.

Oon tällä hetkellä kyllä tosi onnellinen. Kaikki arjen perus jutut ovat parhaita. Se, että on tasainen uni- ja ruokarytmi, töitä on sopivasti ja omille treeneille sekä vapaa-ajalle on riittävästi varattua aikaa. Kevään valo, aurinko ja lämpö tuo todellakin osansa tähän onnellisuuteen. Onhan se nyt vaan ihan parasta, että voi painella menemään tennareilla nilkat paljaana! Yksi todella iso tekijä omaan hyvään oloon on, että kroppa tuntuu taas omalle. Mulla on ollut suoliston ja vatsan kanssa ongelmia alku vuodesta lähtien. Jotkut saattavat muistaa, kun piipahdin kovien mahakipujen takia tammikuun lopulla sairaalassa ja oikeastaan nyt vasta vähän aikaa kroppa on tuntunut taas täysin omalta. Mulle tuli silloin yhtäkkiä kuusi kiloa lisää painoa ja tuon sairaala reissun jälkeen, kun vatsa tilttasi, kilot lähtivät salamana päivässä parissa. Varmaan osittain tästä ja kovista kivuista hormonitoiminta meni myös hetkellisesti ihan sekaisin. Varmaa syytä näille mun mystisille vatsaongelmille ei ole, mutta pääasia, että tilanne on nyt hyvä!

Treenaamisesta nautin tällä hetkellä aivan hulluna! Salibandyn lopettamisen jälkeen mun on ollut vähän hankala löytää täysin sitä omaa juttua liikunnan saralla. Ongelma on se, että en saa mistään samanlaista paloa ja tunnetta, kuin ennen sain salibandysta. Aluksihan olin aivan hukassa, mutta nyt, kun lopettamisesta on reilu pari vuotta ja aikaa on kulunut niin fiilis on hyvä. Nautin liikkumisesta älyttömästi ja mikä tärkeintä, se tuo taas elämääni paljon. Ja nyt itseasiassa ensimmäistä kertaa mulla on sellainen olo, että haluaisin jonkun ohjelman, mitä noudattaa. Tähän asti olen nauttinut nimenomaan vapaudesta. Siitä, että ei ole pakko tehdä mitään ja ei ole tarkkaa ohjelmaa, mitä tulee noudattaa. Ja ehkä isoimpana se että, hyvä mieli ja olo riittävät tavoitteeksi ja syyksi liikkua. Kuulostaa jollekin ehkä itsestäänselvyydelle, mutta mun on pitänyt opetella tällaiset jutut ihan kantapään kautta urheilu-uran jälkeen. On ollut kyllä antoisa ja silmiä avaava matka jo tähän asti.

Mietin, että miten tällaisen vähän sekavan ja rönsyilevän postauksen lopettaisi? Olisi kiva niputtaa jotenkin kaikki kuulumiseni vielä yhteen, mutta samaan aikaan mulle tuli vielä yksi juttu mieleen, minkä haluan teille sanoa! Siitä oon myös super iloinen, että oon löytänyt taas vihersmoothiet! Ne oli meillä jostain syystä hetken jäissä, mutta tällä hetkellä lemppari kombo on salaatti, pinaatti, kurkku, mango, ananas, lime ja inkivääri. Best!

Hymyin Emili <3

SESONGIN LOHI-PARSASALAATTI

Vitsit mä olen odottanut, että pääsen julkaisemaan teille tämän reseptin! Mun täytyy näin heti alkuun myöntää, että salaatit eivät ole mun vahvuus. Ja nimenomaan siis ruokaisat salaatit. Niissä jos jossain, mä olen todellakin epämukavuusalueella. Se johtuu siitä, että me ei juurikaan syödä ruokaisia salaatteja vaan ruoka ja salaatti ovat aina erikseen. Näin ollen minä ja tuhdimmat salaatit eivät olla kovinkaan läheisiä tuttavia.

Yksi päivä kaupassa pyöriessä näin parsat, tämän hetken sesonkiherkun, tarjouksessa. Mulle tyypillisesti ajatus reseptistä lähti heti muotoutumaan päähän ja päätin sillä hetkellä, että nyt on aika ottaa härkää sarvista ja vastata teidän toiveisiin. Seuraavassa hetkessä syntyikin tämä aivan tykki sesongin lohi-parsasalaatti! Ja oli muuten sen verran hyvää, että kyseinen ruokaisa salaatti on piipahtanut meidän ruokapöydässä jo useampaan otteeseen.

Tämä maukas, yksinkertainen ja ihanan rento salaatti sopii, kuin nakutettu pääsiäisen ruokapöytiin. Sain myös muutamalta teiltä toiveen, voisinko kehitellä tuleviin kevään lakkiaisiin ja valmistujaisiin ruokaisan salaatin ohjeen niin tässä se olisi!

SESONGIN LOHI-PARSASALAATTI (NELJÄLLE)

1 rkl öljyä
200 g parsoja
ripaus suolaa
30 g baby-pinaattia
1/2 – 1 ruukku haluamaasi salaatinlehteä
1 pieni punasipuli
1 pieni kurkku
n. 400 g savulohta

Kastike:
1/2 sitruunan mehu
2 rkl öljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria

Itse käytin miniparsoja, mitä ei tarvitse esikäsitellä, mutta mikäli käytät
normaaleita parsoja, kuori ne ja leikkaa kovat kannat pois. Lisää
kuumalle pannulle öljy sekä parsat ja kypsennä, kunnes ne ovat
hieman pehmenneet ja saaneet hyvin väriä pintaan. Mausta lopuksi
ripauksella suolaa.
Leikkaa punasipuli ja kurkku haluamasi kokoisiksi paloiksi. Kerrosta
baby-pinaatit, salaatinlehdet, punasipulit sekä kurkut tarjoiluastiaan
ja asettele päälle paloiteltu savulohi ja paistetut parsat.
Sekoita kastikkeen ainesosat yhteen, tarkista maku ja kaada valmis
kastike salaatin päälle.


Ihanaa ja etenkin leppoisaa pääsiäistä sinne jokaiselle! <3 Nautitaan ajasta, kiireettömyydestä, rakkaista ihmisistä ja tietenkin hyvästä ruoasta! Suklaamunia unohtamatta, heh.

Hymyin Emili <3