Valitse sivu

EMILI K.

NAURETTAVAN HYVIÄ RESEPTEJÄ, TREENIVINKKEJÄ JA ELÄMÄNPOHDINTOJA

KATEGORIAT

AHMI KASVIKSIA – KOLME HERKULLISTA KASVISRUOKARESEPTIÄ

Kaupallisessa yhteistyössä Apetinan ja Indieplacen kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Niinkuin varmasti moni mua Instagramissa seuraava tietää, olin jälleen mukana Apetinan huikeassa Ahmi kasviksia -kampanjassa, mikä jatkui iloksemme kesältä nyt myös syksyyn. Kertauksena, kampanjan päätavoite on saada meidät kaikki syömään lisää kasviksia ja kasvisruokaa ja mä pääsin Apetinan kanssa inspiroimaan teitä siinä uusilla kasvisresepteillä! Oon julkaissut reseptit jo yksitellen Instagramini puolelle, mutta kokosin vielä kaikki kolme reseptiä tähän samaan blogipostaukseen, mistä löydät ne jatkossa helposti.

Kehitin teille siis kolme kasvisreseptiä, joissa dominoi Apetina-juustojen ja kasvisten koukuttava liitto! Kampanjassa ehdottomasti yksi parhaista ja kivoimmista jutuista oli se, että te saitte vaikuttaa siihen millaisia reseptejä teille luon.

Ensimmäisen reseptin teema oli satokauden kasvisten hyödyntäminen. Saitte äänestää ruusukaalin ja myskikurpitsan väliltä kummasta halusitte mun kehittelevän teille reseptin. Myskikurpitsa vei niukasti voiton ja loin siitä teille ensimmäiseksi reseptiksi aivan mahdottoman herkullisen paahdetun myskikurpitsakeiton. Moni teistä laittoi viestiä, että hitsi kun voisi äänestää kumpaakin, joten enköhän voi kehitellä teille jonkin ihanan syysruoan myös ruusukaaleista!

PAAHDETTU MYSKIKURPITSAKEITTO (neljälle)

1 iso myskikurpitsa
1 sipuli
1 punainen chili
2 rkl öljyä
8 dl vettä
1 luomu kasvisliemikuutio
230 g (valutettu paino) kypsiä isoja valkoisia papuja
150 g Arlan creme fraichea
reilu ripaus suolaa
reilu ripaus mustapippurirouhetta
Apetina Original-juustoa
kurpitsansiemeniä


Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen, ota uunipelti valmiiksi esille ja asettele siihen leivinpaperi.

Kuori myskikurpitsa sekä sipuli ja pilko ne paloiksi. Poista halutessasi chilistä siemenet ja pilko chili paloiksi. Levitä myskikurpitsat, sipulit sekä chilit pellille ja ripottele päälle öljyä. Paahda uunissa, kunnes kurpitsat ovat täysin pehmeitä.

Kiehauta vesi ja sekoita siihen kasvisliemikuutio.

Siirrä kypsät kasvikset, kasvisliemi, valutetut pavut, creme fraiche, suola sekä mustapippurirouhe blenderiin ja blendaa ne tasaisen samettiseksi sosekeitoksi. Voit tehdä saman myös kattilassa sauvasekoittimella. Maista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Viimeistele annos reilulla määrällä Apetina Original-juustoa ja kurpitsansiemeniä.

No sitten toisen reseptin kimppuun, minkä teemana oli hankalasti lähestyttävin kasvis. Storyn kysymysboksi täyttyi teidän vastauksista ja aivan ylivoimaisesti munakoiso oli valtaosalle se hankalasti lähestyttävin kasvis. Suurin osa kokee munakoison mauttomaksi ja yksinkertaisesti täysin vieraaksi kasvikseksi. Moni huikkasi myös, että ei tiedä mihin makuihin sen yhdistäisi. Minäpä otin tästä kopin, laitoin herkulliset munakoisot paahtumaan uuniin ja loin niille maukkaan täytteen kvinoasta, Apetina-juustosta sekä kasviksista, nam! Kasvis- ja arkiruokaa sekä parhaimmillaan että helpoimmillaan!

PAAHDETTU MUNAKOISO KVINOATÄYTTEELLÄ (neljälle)

Munakoisot:

2 iso tai 4 pientä munakoisoa
öljyä
suolaa
mustapippurirouhetta

Kvinoatäyte:

2 dl raakaa kvinoaa + 5 dl vettä
120 g (valutettu paino) aurinkokuivattuja tomaatteja
1 pieni purjo
1/2 ruukku persiljaa
200 g Apetinan Aurinkokuivatut tomaatit-juustoa
suolaa
mustapippurirouhetta


Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen, ota uunipelti valmiiksi esille ja asettele siihen leivinpaperi.

Pese munakoisot, puolita ne pituussuunnassa ja viillä veitsellä munakoisojen leikkuupinnoille riistiin muutamat viillot. Levitä munakoisot pellille ja ripottele jokaisen päälle öljyä, suolaa sekä mustapippuria. Kypsennä munakoisoja uunissa kunnes ne ovat täysin pehmeitä ja saaneet pintaan kauniin värin.

Sillä välin kun munakoisot kypsyvät, valmista täyte. Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää kattilaan huuhdellut kvinoat. Keitä välillä sekoittaen noin 20 minuuttia, kunnes kvinoa on kypsää ja vesi poissa. Pilko aurinkokuivatut tomaatit, purjo sekä persilja haluamasi kokoisiksi paloiksi. Sekoita kulhossa kypsä kvinoa, pilkotut kasvikset, Apetina juustot öljyineen sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.

Viimeistä viedään! Kolmannen reseptin loin teidän lempikasviksen ympärille. Porkkana, kesäkurpitsa ja tomaatti keräsivät selkeästi eniten ääniä ja lopulta porkkanafaneja oli seuraajissani kaikista eniten. Porkkana sujahtaa teillä monella jo uunikasvisten joukkoon sekä erilaisiin keittoihin, joten halusin hyödyntää sitä hieman erilailla. Kehitin teille aivan ihastuttavat porkkanapihvit, mihin kikherneet tuovat proteiinia ja Apetina-juusto makua. Ihan törkeän hyviä! Ainiin ja kiitos muuten teillekin vinkeistä, mitä kaikkia herkkuja porkkanasta voikaan tehdä! Moni muistutteli porkkanarieskoista, -vohveleista, -letuista sekä -kakusta, nam! Porkkana-maapähkinävoikeitto menee myös kokeiluun ja ensi kerralla lisään hunajaa uuniporkkanoiden marinadiin.

PORKKANAPIHVIT (12 kpl)

3 porkkanaa
230 g (valutettu paino) kypsiä kikherneitä
2 kananmunaa
150 g Apetinan Original-juustoa
1/2 ruukku lehtipersiljaa
0,5 dl karkeaa riisijauhoa/korppujauhoa/mantelijauhoa
1 tl suolaa
reilu ripaus mustapippurirouhetta
1/2 sitruunan mehu
öljyä paistamiseen


Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Soseuta joko blenderillä tai sauvasekoittimella kikherneet ja kananmunat tasaiseksi massaksi. Murusta käsin Apetina-juusto karkeaksi muruksi ja silppua lehtipersilja. Laita kaikki ainekset kulhoon, sekoita yhtenäiseksi massaksi ja jätä vetäytymään noin 15 minuutiksi.

Nosta öljytylle paistinpannulle massasta lusikalla ”könttejä” ja painele ne lusikalla pihveiksi. Paista pihvejä kumminkin puolin, kunnes pinnoissa on hyvä väri. Huomioi, että pannu ei ole liian kuuma, jotta pihvit kerkiävät kypsymään.

Toivottavasti näistä löytyy jokaiselle mieluinen kasvisresepti kokeiltavaksi. Tai ehkä useampikin!

Hymyin Emili <3

ROOSA NAUHA -KAMPANJA JA MAAILMAN PARAS PORKKANAPIIRAKKA

Kaupallinen yhteistyö Fredman kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Eilen 9.10. vietettiin Syöpäsäätiön Roosa nauha -päivää. Yksi syksyn ehdottomasti tärkeimmistä ja merkityksellisimmistä päivistä. Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys tukee ensimmäistä kertaa tänä vuonna kaikkien syöpien tutkimusta, ei pelkästään rintasyövän. Keräyksen suosia ja sitä kautta tuotot ovat kasvaneet viime vuosina, minkä myötä rahoitusta on nyt mahdollista suunnata laajemmin syöpätutkimukselle. Syöpäsäätiön pääsihteeri Sakari Karjalainen kommentoi asiaa Roosa nauhan -sivuilla näin: ”Roosa nauha -keräyksen kasvaneet tuotot antavat mahdollisuuden tukea yhä vaikuttavammin tutkimusta. Meille on tärkeää, että Roosa nauha -keräys ja sille tehdyt lahjoitukset hyödyttävät kaikkia syöpään sairastuneita.”

Roosa nauha -keräys starttasi 22.9. ja loppuu 1.11. Keräystä on mahdollista tukea kolmella eri tavalla: Ostamalla Roosa nauhan, keräystuotteita tai lahjoittamalla. Oli aika mielettömän ihana kuulla, että mun pitkäaikainen yhteistyökumppani kotimainen perheyritys Fredman on tänä vuonna mukana keräyksessä! Fredman kertoo tiedotteessaan, että kampanjaan osallistuminen oli heille luonnollista: ” Roosanauha-yhteistyön aloittaminen on Fredmanille luonnollinen askel, sillä vastuullisuus on yrityksellemme tärkeä arvo. Vastuullisuus näkyy meillä myös Rauman tehtaan toimintojen tehostamisena ja vuosittaisena raportointina. Fredman on ainoa kotimainen suodatinpussien valmistaja ja tuotteet valmistetaan omalla Rauman tehtaalla kiertotalouden periaattein. Myös leivinpaperit valmistetaan Raumalla.”

Fredmanin kampanjatuotteet ovat tosiaan kotimaiset pinkeissä pakkauksissa olevat suodatinpussi ja leivinarkki. He lahjoittavat jokaisesta myydystä kampanjatuotteesta 10% Syöpäsäätiölle. Fredmanilla on aivan ihana kulma Roosa nauha -kampanjaan. He tuovat inhimillisesti esille sitä, kun sanat eivät aina riitä lohduttamaan, niin esimerkiksi keittämällä kahvit, leipomalla ja olemalla läsnä, voit auttaa ja osoittaa tukesi. Sanoin heti Fredmanin porukalla, että haluan ottaa koppia tästä ajatuksesta ja jakaa teille jonkin ihanan reseptin. Päädyin jakamaan teille maailman parhaan porkkanapiirakan ohjeen, mitä meillä on syöty lapsuudessa. Sen parempaa porkkanapiirakkaa tai -kakkua en ole itse ikinä syönyt. Se on kaiken lisäksi valtavan helppo tehdä ja pellillisestä mehevää porkkanapiirakkaa riittää iloa monelle. Niin ja heh, sokerin ja rasvan määrää ei kannata kauhistella – juuri niiden takia tämä on maailman parasta!

MAAILMAN PARAS PORKKANAPIIRAKKA (pellillinen)

Pohja:

2,25 dl (noin 2 porkkanaa) hienoa porkkanaraastetta
5 dl vehnäjauhoa
2 tl soodaa
1 tl suolaa
4 dl sokeria
2 tl kanelia
3,75 dl rypsiöljyä
4 kananmunaa

Kuorrute:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g huoneenlämpöistä voita
1 pkt (500 g) tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, ota uunipelti valmiiksi esille ja asettele siihen Fredmanin kotimainen Roosa nauha -kampanjan leivinarkki.

Raasta porkkanat raastimen hienoimmalla osalla raasteeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja vatkaa niiden joukkoon öljy, kananmunat sekä porkkanaraaste. Taikinaa ei tarvitse sen kummemmin jäädä vatkaamaan, sekoitus riittää. Levitä taikina tasaisesti pellille ja kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Voit tarkastaa kypsyyden upottamalla puisen cocktailtikun pohjaan ja mikäli tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Älä kuitenkaan kypsennä piirakkapohjaa kuivaksi, mehevyys on tärkeää!

Mittaa kaikki kuorruteen ainekset kulhoon ja vatkaa ne ihanan kuohkeaksi kreemiksi. Kuorrutetta saa vatkata reilun aikaa, jotta toivottu kuohkea ja samettinen lopputulos syntyy. Levitä valmis kuorrute tasaisesti jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Ja sitten vain kahvien keittoon!

Hymyin Emili <3

KAHDEN RAAKA-AINEEN SOKEROIMATON OMENAHILLO

Hahah mähän en siis voinut uskoa mun silmiä, kun mun omenahillosta tuli vaaleanpunaista! Satuin valitsemaan kaupasta ihania punaisia kotimaisia omenoita ja tajusin kyllä, että niistä tulee hilloon varmasti ihanaa väriä, mutta ihan näin ihanaa en osannut odottaa!

Asiaan! Luit todellakin otsikosta oikein, että tämä sokeroimaton omenahillo syntyy vain kahdesta ainesosasta: Runsaasta määrästä kotimaisia omenoita, joiden juhla-aikaa vietämme näin syksyisin, ja lorauksesta vettä. Sanoin mun äidille tässä vähän aika sitten, että miten ihana olisi keittää itse omenahilloa! Rakastan hyödyntää sesongin herkkuja ja esimerkiksi makeiden piirakoiden leivontahan on lähtenyt mulla aivan lapasesta. Ensin raparpereista, sitten mustikoista, nyt omenoista ja puolukoistakin on aivan pakko päästä vielä leipomaan rahkapiirakkaa murotaikinapohjalla, nam!

Mun äiti tokaisi tuohon omenahillo-aiheeseen, että sehän syntyy ihan vain omenoista ja vedestä, että mitään hillosokereita ei tarvita! Epäilin siihen asti, kunnes testasin itse ja totesin asian olevan todellakin näin. Kyllä ne äidit vaan tietää! Sesongissa olevat makeat kotimaiset omenat eivät toden totta tarvitse kaverikseen yhtään sokeria ja oikeilla mittasuhteilla koostumuksestakin tuli ihanan jämäkkä lusikoitava hillo. Makukin oli aivan mielettömän ihana!

Halutessaan kolmannen raaka-aineen eli mausteen voi ottaa hilloon mukaan! Kaneli, kardemumma ja vaniljajauhe ovat osuvia omenahillon maustajia, mutta ihan maustamattomanakin, missä omenan maku rokkaa täysillä, hillo toimii todella hyvin.

Tästä reseptistä valmista omenahilloa tulee kuvissa olevat kaksi purkillista. Ne säilyvät hyvinä jääkaapissa tiiviissä säilytyksessä noin viikon verran. Toki niin hyvää kyseinen hillo on muun muassa puuron, jogurtin sekä banaanilettujen päällä, että purkkien on vaara tyhjentyä alle viikossa. Valmista jäähtynyttä hilloa voi hyvin myös pakastaa, jos sitä haluaa tehdä kerralla samalla vaivalla isomman satsin!

SOKEROIMATON OMENAHILLO

2 kg kotimaisia omenoita
2 dl vettä
(kanelia, kardemummaa tai vaniljajauhetta)


Pilko omenat ja lisää ne kuorineen sekä kantoineen kattilaan. Mittaa joukkoon vesi sekä halutessasi jotakin maustetta ja keitä omenoita hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes ne ovat täysin pehmenneet.

Kaada massa siivilään joko kerralla tai erissä ja pyörittele/painele se siivilän läpi lusikalla niin, että kulhoon kerääntyy ihanan samettinen omenahillo ja siivilään jää kaikki sakat.

Hymyin Emili <3

LEFFOJA, SARJOJA JA VÄRIKÄSTÄ NACHOPELTIÄ

Kaupallisessa yhteistyössä Viaplayn ja Indieplace kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Just yks päivä mietin, että milloinkohan viimeksi oon avannut television sillä tarkoituksella, että katsoisin ihan sitä itseään eli TV-kanavia. Katson kyllä poikkeuksia lukuunottamatta päivittäin jotain sarjaa ja nykyään elokuviakin tulee katsottua enemmän, mutta kyllä ne rullaa tässäkin taloudessa suoratoistopalveluista.

Sarjojen ja elokuvien katselu toimii mulla päivittäin tietynlaisena nollaajana. Mulla on sellainen tapa, että etenkin aamu- ja iltapaloilla katson nykyään oikeastaan aina jotain ohjelmaa samalla kun syön. Joko istun ruokapöydän ääressä läppärin kanssa tai sohvalla TV:n äärellä. Jonkun korvaan tällainen voi kuulostaa vieraalle ja ehkä jopa hektiselle ajatukselle, mutta mä taas koen tän tosi rentouttavaksi. Nää tällaiset hetket on mulle arjessa sellaisia omia hetkiä, milloin ei tarvitse antaa itsestään mitään, vaan saa vain olla, nollata ajatukset ja levähtää.

Niinkuin tuolla aiemmin jo sanoin, elokuvia on tullut katsottua tänä vuonna paljon – varmaan enemmän kuin koko elämäni aikana yhteensä, haha! Nykyään, kun asun yksin, omaa aikaa on luonnollisesti enemmän ja leffavalinnassakaan ei tarvitse joka kerta ottaa toista huomioon, niin elokuvat on kyllä maistunut! Nykyään niitä tulee katsottua todella pienellä kynnyksellä, mikä on tosi kiva muutos! Liian usein joitain asioita pitää tietyllä tavalla spesiaaleina, kuten esimerkiksi juuri leffan katsomista, mutta kun nimenomaan näitä juttuja tuo arkeen, niin aletaan olla asian ytimessä! Vapaina rauhallisina aamuina, on se sitten tiistai tai lauantai, kun ei oo mihinkään kiire, niin on ihan parasta tehdä joku ihana aamupala, laittaa elokuva pyörimään ja nautiskella breku&leffa -kombosta heti aamusta, koska miksi ei?

Tietenkin toinen aina ihana tapa katsoa elokuvia tai miksi ei sarjojakin, on pyytää ystävät kylään ja tarjota jotain hyvää rentoa syömistä. Ajattelin tätä komboa varten jakaa teille leffa- ja sarjasuosituksia Viaplayn kattavasta valikoimasta sekä reseptin mun aivan överihyvään nachopeltiin. Mieleinen ohjelma pyörimään ja pellillinen koukuttavaa ruokaa esille – aika parasta hyvässä seurassa!

Viaplayssa on mun mielestä jo itsessään laaja valikoima, mutta nykyään se on entistäkin laajempi, kun kesäkuun lopusta lähtien Viaplay leffat ja sarjat -paketti yhdistyi Elisa Viihde Aition kanssa! Eli katselupakettiin kuuluu nykyään myös Elisan leffat ja sarjat! Ja se on pakko vielä huikata enne kuin päästään listojen sekä nachopellin kimppuun, niin Viaplayssa on todella näppärä offline -ominaisuus, mikä mahdollistaa sarjojen ja leffojen tallentamisen ja katselun offline -tilassa.

ELOKUVAT:

Downtown Abbey (uusi 28.8. alkaen)
Bohemian Rhapsody
John Wick
Five Feet Apart
Remember Me
Dear John
Love Happens
Ben Is Back
Thicker Than Water
Mami
Moneyball
Creed
That Awkward Moment
The Fighter

SARJAT

Eva
Greyn Anatomia
SEAL Team kausi 3 (uusi)
The Professionals kausi 1 (uusi)
Partisan kausi 1 (uusi)
Viikingit kausi 5 osa 2 (uusi)
The Americans kausi 1-6 (uusi)

VÄRIKÄS NACHOPELTI (4-6 annosta)

n. 400 g tortillasipsejä
250 g Härkistä (voit korvata 400 g naudan jauhelihaa)
1 (28 g) pussi taco-mausteseosta
2 isoa kevätsipulin vartta tai 1 punasipuli
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1 prk (230 g) salsaa
juustoraastetta
2 avokadoa
200 g creme fraichea (käytin Plantin soijapohjaista paprika & chili cooking fraichea)
1 ruukku tuoretta kortianteria
1 lime

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen, ota uunipelti valmiiksi esille ja asettele siihen leivinpaperi.

Levitä nachot tasaisesti pellille. Kaada Härkis kulhoon, sekoita siihen taco-mausteseos ja levitä maustettu Härkis tasaisesti nachojen päälle. Mikäli käytät jauhelihaa, ruskista se pannulla ja lisää myös siihen taco-mausteseos. Pilko sipuli sekä puolita kirsikkatomaatit ja ripottele ne pellille. Lusikoi salsa tasaisesti mukaan ja ripottele viimeiseksi haluamasi määrä juustoa koko komeuden päälle. Kypsennä nachopeltiä uunissa noin 10 minuuttia, kunne juusto on sulanut ja nachot saaneet hieman väriä. Varo kypsentämästä ruokaa kuivaksi.

Viimeistele kypsennetty nachopelti avokadokuutioilla, creme fraichella, tuoreella korianterilla sekä limemehulla. Nauti heti!

Ihania ja etenkin arjenmakuisia leffa- ja sarjahetkiä täältä!

Hymyin Emili <3

PIKNIK-KORINI SISÄLTÖ JA MAAILMAN PARAS MUSTIKKAPIIRAKKA

Kaupallinen yhteistyö Fredman kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Oltiin lähdössä yksi päivä piknikille mun ihan vieressä olevalle Mustikkamaalle. Se on ihana paikka ja siellä on sympaattisia kallioita ja hiekkarantoja, mistä voi valita mieleisensä paikan kesäpäivän nautiskelulle. Mulla oli mielessä yksi kiva kalliospotti, mitä fiilistelin kaverille.

Piknik-kori oli enää eväsleipiä vaille pakattu, kun Jossu alkoi miettimään ääneen, miksi yhtäkkiä tuli niin pimeää. Samalla sekunnilla ulkona alkoi satamaan ja ukkostamaan aivan raivolla ja katsottiin toisia hieman epätodellisilla katseilla. Ensin vähän manailtiin ja harmiteltiin, mutta sitten päätettiin kääntää tilanne voitoksi, koska onhan sadepäivissä myös aivan ihana oma tunnelmansa! Pohdittiin ensin, että vietäisi piknik sänkyyni ison ja pehmeän untuvapeiton keskelle, mutta päädyttiin parvekkeeseen, missä sade ropisi rauhoittavasti lasituksiin. Mä jatkoin eväsleipien tekemistä ja Jossu alkoi viemään tyynyjä, peittoja ja kynttilöitä parvekkeelle – me siis todellakin käännettiin tilanne voitoksi ja alettiin ihan toden teolla fiilistelemään sadepäivän piknikiä!

Mä oon just se tyyppi, joka kysyy aina ensimmäisenä ruoista oli sitten kyse juhlista, automatkan eväistä tai piknikistä. Mä itse tykkään monessa asiassa yksinkertaisuudesta ja ajatus ”vähemmän on enemmän” pätee esimerkiksi juuri tarjoiltavissa erittäin hyvin. Muutama herkullinen ja mietitty juttu luo mun mielestä parhaan kokonaisuuden. Vastasin piknik-korimme sisällöstä ja se mukaili juuri tätä tyyliä. Simppelissä ja harkitussa kokonaisuudessa on myös se etu, että se syntyy usein suhteellisen vaivattomasti ja näin myös esillepanoon jää aikaa ja jaksamista.

No mitä sieltä meidän piknik-korista sitten löytyi? Postauksen otsikko paljastaakin jo piknikin kuningattaren eli maailman parhaan mustikkapiirakan. Mä en oikeasti koskaan ole maistanut tätä parempaa mustikkapiirakkaa ja sen takia nimesin sen tottakai maailman parhaaksi. Reseptin takana on siskoni, joka on meistä se leipuri. Essi on mielettömän taitava ja häneltä mä aina kysyn parasta ohjetta milloin mihinkin leipomukseen. Laitoin Essille viestiä tässä yksi päivä, että mun on saatava jakaa tämä mustikkapiirakan resepti teille. Mustikka-aikakin kolkuttelee jo ovella!

Mä liputan itse tehtyjen tarjoiltavien puolesta. Todellakaan kaiken ei aina tarvitse olla alusta loppuun asti itse tehtyä, mutta ne luovat kivan tunnelman syöjille, että heitä varten tarjoiltaviin on nähty vaivaa. Esimerkiksi juuri piknikillä helposti kuljetettava itse tehty piirakka on pomminvarma menestys! Tein mustikkapiirakan Fredmanin alumiiniseen isoon paistovuokaan, minkä sisään laitoin palan Fredmanin leivinarkkia, niin sain piirakalle kauniit reunat ruskeasta paperista. Aivan super näppärä ja kaunis kokonaisuus, mitä on helppo kuljettaa tai antaa esimerkiksi lahjaksi. Ja kun piknikille pääsee ulos asti ja paikalla sattuu olemaan nuotiopaikka, niin alumiinivuoka on myös siitä loistava, että piirakan voi halutessaan lämmittää! Paistovuoka kierrätetään pienmetalliin ja 100% biohajoava leivinarkki sujahtaa kompostiin tai biojätteeseen.

Kaikki tuoreet ja värikkäät hedelmät, marjat sekä vihannekset ovat takuuvarma hitti tarjoiltavissa. Ne ovat näyttäviä, maistuvat kaikille ja tuovat kokonaisuuteen raikkautta. Juuri kun pääsin sanomaan, että less is more, niin vedän hieman sanojani takaisin, sillä näitä tuoreita herkkuja saa kyllä olla muutamaa eri sorttia. Etenkin näin kesäisin, kun kauppojen hevi-osastot pursuavat sesongissa olevia hedelmiä, marjoja sekä vihanneksia, niin kaikki lempparit ehdottomasti mukaan piknikille! Meidän koriin valikoitui kotimaisia porkkanoita, avomaankurkkuja, kirsikkatomaatteja, eri värisiä paprikoita, vesimelonia, aprikooseja, persikoita, mansikoita, vadelmia sekä kirsikoita. Ehkä vähän lähti käsistä, mutta tässä saa lähteäkin! Fredmanin hävikinvähentäjistä löytyviin eri kokoisiin pakastuspusseihin sekä –rasioihin on kätevä pakata valmiiksi pestyt ja pilkotut herkut mukaan. Ja hei sellainen vinkki, että sekä pakastuspussit että -rasiat ovat pesun jälkeen moneen kertaan uudelleen käytettäviä eli älä ihmeessä heitä niitä yhden käyttökerran jälkeen roskiin.

Mustikkapiirakka ja tuoreet herkut vaativat rinnalle tottakai kolmanneksi elementiksi jotain suolaista ja päädyin perinteisiin kolmioleipiin. Paahdoin kunnolla paahtoleipiä, täytin ne voilla, salaatinlehdillä, juustolla, kalkkunalla sekä suolakurkuilla ja leikkasin kulmittain puoliksi. Yksinkertaista, mutta maistuu niin hitsin hyvälle kahvin kanssa! Sujautin kolmioleivät Fredmanin suodatinpusseihin, missä ne on helppo kuljettaa sekä syödä. Valkaisematon suodatinpussi on myös nätin näköinen ja kulkee kivasti käsi kädessä mustikkapiirakan kauniin reunan kanssa, minkä leivinarkki tekee. Leivinpaperien tapaan myös suodatinpussit ovat Fredmanilla 100% biohajoavia eli kierrätys joko kompostiin tai biojätteeseen. Pakko sanoa vielä noista leivistä, että miten ne muka maistuvatkin aina niin paljon paremmille ulkona tai meidän tapauksessa parvekkeella, heh.

Syötävien lisäksi piknik-korista löytyy tottakai juomia, mitä sitten ikinä haluakaan. Kahvi/Tee/Kaakao on mun mielestä must leipien ja piirakan kanssa ja sen kaveriksi toiseksi juomaksi sopii jokin raikas. Tällä kertaa laitoin kauniiseen lasipulloon ihan vain vettä ja limelohkoja, mutta esimerkiksi jotkin kesäiset hapolliset juomat kivoissa pulloissa tai tölkeissä ovat myös aivan ihana vaihtoehto.

MAAILMAN PARAS MUSTIKKAPIIRAKKA

Pohja:

175 g voita
3 dl vehnäjauhoa
½ tl leivinjauhetta
1 dl sokeria

Täyte:

150 g mustikoita
1 tl perunajauhoa
250 g maitorahkaa
1,75 dl vispikermaa
1 kananmuna + 1 valkuainen
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl sokeria

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen, ota Fredmanin iso paistovuoka valmiiksi esille ja asettele siihen yksi leivinarkki.

Valmista ensin pohja. Sulata voi ja sekoita vehnäjauho sekä leivinjauhe keskenään. Lisää sulan voin joukkoon jauho-leivinjauhe-seos sekä sokeri ja sekoita ne tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina tasaisesti paistovuoan pohjalle sekä reunoilla.

Mittaa mustikat sekä perunajauho kulhoon, sekoita ja kaada mustikat pohjan päälle tasaisesti.

Valmista täyte mittaamalla kulhoon maitorahka, vispikerma, kananmunat, vaniljasokeri sekä sokeri ja sekoita ne tasaiseksi massaksi. Kaada täyte mustikoiden päälle. Tässä vaiheessa voit leikata reunalla olevaa leivinpaperia lyhyemmäksi ja siistimmäksi.

Kypsennä mustikkapiirakkaa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes reunat ja pinta ovat saaneet kauniin värin. Piirakan voi hyvin valmistaa jo esimerkiksi edellisenä päivänä, sillä ne vain paranevat vanhetessaan.

Sen haluan ehdottomasti huikata vielä tähän loppuun, että pitkäaikainen yhteistyökumppanini Fredman on suomalainen perheyritys. Kotimaisuus, laadukkaat tuotteet sekä yrityksen arvot ovat mulle ne suurimmat syyt, miksi haluan täydestä sydämestä nostaa Fredmania ja heidän tuotteita mahdollisimman monen tietoisuuteen. Fredmanilla on myös esimerkiksi vastuullisuus visio, minkä tavoitteena on vähentää tuotannosta syntyviä ympäristövaikutuksia ja pyrkiä hyödyntämään kaiken tuotannosta syntyvän jätteen. Aivan huikea perheyritys siis, minkä takana on ilo seistä!

Hymyin Emili <3

ARKIRUOKIEN PIRISTÄJÄ – TÄYTETYT BAO HÖYRYSÄMPYLÄT

Kaupallisessa yhteistyössä Vaasanin ja Indieplace kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

No nyt! Vaasan on tuonut markkinoille The Bao Bunin eli aasialaisen hyörytetyn sämpylän, mikä mahdollistaa jatkossa meille kaikille makumatkan Aasiaan kotoa käsin. Alunperin Bao Bun on lähtöisin Kiinan Fuzhousta ja nykyään se on todellinen trendiruoka ravintoloissa. Uskon, että moni on innoissaan, kun Bao Buneja saa Vaasanin johdosta nyt myös kaupoista! Ja tiedättekö on ihana pystyä sanomaan, että kyseinen Vaasanin uutuustuote on ihan mieletön! Ensimmäisen kokeilukerran jälkeen olin myyty. Nimensä mukaisesti The Bao höyrysämpylä kypsennetään höyryttämällä, ei paistamalla, minkä ansiosta koostumus on poikkeuksellisen pehmeä ja ilmava. Jopa koukuttava!

Kun Vaasan kysyi, haluaisinko kehitellä jonkin ihanan reseptien Baon ympärille, mulle oli heti selvää tuoda Bao meidän jokaisen arkeen. Toki viikonlopuillekin, mutta etunenässä arkeen, sillä sitähän me suurimmaksi osaksi elämme. Ruoka on mun mielestä yksi parhaista tavoista tehdä arjesta juhlaa. Ja toki alkaahan helpot, nopeat ja etenkin herkulliset arkiruoat olla jo mun bravuuri!

Vien meidät arjen makumatkalle Aasiaan, tarkemmin Koreaan. Kehitin Baon väliin ihanan mausteisen kasvistäytteen yhden paistinpannun taktiikalla ja proteiiniksi valitsin tällä kertaa tofun. Kokonaisuudesta tuli todella kiva ja valmistus on tottakai arkeen sopiva eli nopea ja helppo! Eiköhän mennä jo asiaan eli reseptin kimppuun!

TÄYTETYT BAO-HÖYRYSÄMPYLÄT (kahdelle)

1 pkt haluamaasi tofua + 2 rkl öljyä
1-2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1/4 varhaiskaalia
1 iso tai 2 pientä porkkanaa
peukalon kokoinen pala inkivääriä
2 kourallista pinaattia
3 rkl öljyä
3 rkl soijakastiketta
ripaus sokeria
1 pkt Vaasan The Bao Bun höyrysämpylöitä

Pilko tofu leveyssuunnassa siivuiksi. Asettele siivut talouspaperipalojen väliin, painele niitä kevyesti ja laita siivujen päälle jokin paino, esimerkiksi vuoka tai kattila, jotta tofusta irtoaa ylimääräiset nesteet pois. Näin tofun saa paistettua ihanan rapeaksi.

Sillä välin, kun tofu on prässissä, valmista kasvistäyte. Pilko valkosipulit pieneksi murskaksi ja sipuli sekä kaali ohuiksi siivuiksi. Kuori porkkanat sekä inkivääri ja raasta ne. Lisää paistinpannulle öljy ja kaikki kasvikset; valkosipuli, sipuli, kaali, porkkana, inkivääri ja pinaatti. Kuullota kasviksia välillä sekoittaen. Kun ne alkavat pehmenemään, lisää joukkoon kaikki mausteet eli soijakastike, sokeri sekä limemehu ja sekoita. Kuullota kasviksia vielä sen aikaa, kun ne ovat pehmeitä. Nosta valmis täyte tarjoilukulhoon ja pyyhkäise paistinpannu puhtaaksi.

Nosta kuivatut tofusiivut kuumalle öljytylle paistinpannulle ja paista ne kumminkin puolin niin, että pintoihin tulee kunnon paistoväri. Siirrä valmiit tofusiivut tarjoilulautaselle!

Lämmitä Baot paketin ohjeen mukaan joko höyrykattilassa tai mikrossa ja täytä ne tofulla sekä kasvistäytteellä. Ja sitten vain nauttimaan!

Hymyin Emili <3

KIINANKAALIA HERKULLISELLA TAVALLA

Kaupallisessa yhteistyössä Apetinan ja Indieplacen kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Mä oon lapsesta asti ollut hyvin kaikkiruokainen ja tottunut monipuoliseen syömiseen, mutta kaaleja inhosin pitkään. En voinut pienempänä sietää niitä missään muodossa, etenkään raakoina. Inhokki kouluruoissakin oli salaatti, missä oli vain raastettua kaalia ja jotain oransseja paloja, ehkä kurpitsaa. Täytyy myöntää, että edelleenkään kaalit eivät raakoina kuulu mun lempikasviksiin, mutta kypsennettyinä oon tykästynyt niihin näin aikuisiällä.

Kiinankaali on mun ehdoton lemppari kaalien valikoimasta. Vakioruoat, mihin sitä mulla sujahtaa, on erilaiset wokit sekä kana-kookospata, mihin tulee kanan ja kookosmaidon lisäksi juuri kiinankaalia, muita kasviksia, ananasta, limen mehua, inkivääriä sekä tuoretta korianteria.

Apetinalla on menossa kampanja nimeltä Edgy Veggie -Ahmi kasviksia, minkä takana on ihan huikean hyvä ja tärkeä sanoma: Apetina haluaa kampanjallaan inspiroida meitä kaikkia syömään enemmän kasviksia ja menemään myös rohkeasti sinne epämukavuusalueelle kokeilemaan uusia tuttavuuksia ja myös niitä omia inhokkeja uudella tavalla. On oikeasti ihan mahtavaa olla mukana tässä kamppiksessa luomassa teille herkullisia kasvisreseptejä, jotta niitä kasviksia tulisi todellakin syötyä enemmän. Viime viikolla julkaisemaani ruokaisaan parsa-kvinoasalaatin reseptiin pääset tästä.

Uskon tai oikeastaan tiedän, että siellä on varmasti monia muitakin, joiden ostoskärryihin ei liian usein päädy kaaleja ja juuri siksi halusin luoda teille aivan törkeän herkullisen reseptin kaalin ympärille! Juuri tällä hetkellä eletään kaalien juhla-aikaa ja kauppojen vihanneshyllyt pursuavat näitä kotimaisia sesongin herkkuja. Tällä hetkellä sesongissa ovat kiinankaali sekä keräkaali ja heinäkuussa kotimaisilta pelloilta alkaa tulemaan myös kukka- ja parsakaalia. Kaalithan sisältävät paljon vitamiineja, kivennäisaineita sekä kuitua ja ovat etenkin näin sesonkiaikaan todella edullista lähiruokaa, joten nappaahan seuraavalla kauppareissulla kotimainen kiinankaali ostoskärryihin ja ota tämä resepti haltuun. Uskon, että yllätyt ja vaara on myös ihastua, heh!

KIINANKAALIA HERKULLISELLA TAVALLA (kahdelle)

1 kiinankaali
3 rkl öljyä
1/2 ruukku persiljaa
200 g Arlan kermaviiliä
200 g Arlan Apetina Original palaa
loraus sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippurirouhetta
1 tlk kikherneitä
1 tl paprikajauhetta

Huuhtele kiinankaali ja puolita se pituussuunnassa. Mikäli valmistat ruoan paistinpannulla, lisää pannulle öljy ja kiinankaalin puolikkaat leikkuupinta alaspäin. Käännä kiinankaalit vasta kun pinnassa on kunnolla väriä ja aseta kääntämisen jälkeen pannun päälle kansi tai esimerkiksi pala leivinpaperia ja jätä kaalit hautumaan. Kiinankaalit ovat valmiita, kun kummallakin puolella on kunnon paistoväri ja rakenne on pehmennyt. Kaaleissa saa kuitenkin olla purutuntumaa eli älä paista niitä ihan lötköiksi. Grillatessa et tarvitse öljyä ja käännellä saa useammin, jotta pinnat eivät pala ja kaalit kerkiävät myös pehmenemään.

Valmista juustotäyte sillä välin, kun kaalit kypsyvät. Silppua persilja ja lisää kulhoon persiljasilppu, kermaviili, murustettu Apetinan Original pala, sitruunamehu, suola sekä mustapippuri. Sekoita, maista maku ja lisää tarvittaessa sitruunamehua, suolaa tai mustapippurirouhetta.

Valuta kikherneistä suolaliemi pois ja huuhtele ne vedellä siivilän avulla. Siirrä huuhdellut kikherneet kulhoon, mittaa joukkoon paprikajauhe ja sekoita niin, että maustetta on kikherneissä kauttaaltaan. Kun kiinankaalit ovat lähes valmiita, lisää maustetut kikherneet myös pannulle loppuajaksi paahtumaan.

Kokoa annos kuorruttamalla kiinankaalit juustotäytteellä ja nostele paahtuneita kikherneitä koko komeuden päälle. Nauti heti!

Hymyin Emili <3

SUUNTERVEYDEN MERKITYS YLEISTERVEYDELLE

Kaupallinen yhteistyö Hyggan kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Heh, täällä kirjoittelee taas hammaspoliisi! Me ollaan tehty helsinkiläisen hammasklinikka Hyggan kanssa nyt aikalailla tasan vuosi yhteistyötä ja ihana on pystyä aidosti sanomaan, että matka on ollut hurjan antoisa ja opettavainen. Mun oma tarina hampaiden kanssa on karu ja Hyggan yhteydenotto sattui juuri siihen aikaan, kun ymmärsin itse kantapään kautta, miten tärkeä ja arvokas asia suunterveys ihan oikeasti on.

Meidän yksi isoimmista tavoitteistamme tällä yhteistyöllä on lisätä tietoisuutta suunterveydestä – miten sitä tulisi hoitaa ja miksi. Ravinto, liikunta ja lepo ovat asioita, mitkä yhdistetään automaattisesti terveyteen ja mihin kiinnitetään jollain tavalla huomiota joka päivä. Suunterveys pitäisi ehdottomasti kuulua tämän rimpsun jatkoksi ja sellaiseksi asiaksi, minkä eteen tehdään päivittäin tietoisesti asioita. Uskon, että osittain nimenomaan tiedon puute on syy, miksi suunterveyden merkitystä yleisterveyteen ei täysin ymmärretä tai oteta tarpeeksi vakavasti.

Yksi parhaista asioista Hyggan kanssa yhteistyössä on ollut vuorovaikutus ammattilaisiin ja heidän aito halu auttaa. Hyggan hammaslääkärit ovat halunneet olla vahvasti mukana lisäämässä meille kaikille tietoisuutta suunterveydestä ja sen hoitamisesta. He ovat muun muassa vastanneet teidän lähettämiin kysymyksiin ja koonneet top 5 vinkit kotihoitoon. Tälläkin kertaa Hyggan aivan huikea vastaava hammaslääkäri Juha halusi jakaa meille ammattilaisen tietoaan ja listasi tärkeitä asioita jaettavaksi liittyen suunterveyden vaikutuksesta yleisterveyteen.

Juha luettelee merkittävimmiksi suun alueen riskeiksi ientulehdussairaudet, hampaiden juurten tulehdukset sekä viisaudenhampaiden tulehdukset. Hän antoi mulle Suomen hammaslääkäriliiton sivuille linkin teille jaettavaksi, minkä mukaan hammas- ja suusairaudet ovat yleisiä ja yleisimmät niistä ovat kroonisia tulehdus- eli infektiosairauksia. Tässä vielä suora lainaus sivustolta jatkoksi: ”Ne ovat pääosin oireettomia tai vähäoireisia, joten ne pääsevät helposti etenemään huomaamatta. Isolla osalla aikuisista on suussaan jonkinasteinen krooninen tulehdus. Siksi säännöllinen hammaslääkärin tutkimus tulehdusten hoitamiseksi on tärkeää.”

Juha kertoo, että yleissairaudet voivat myös puolestaan pahentaan suun tilannetta, esimerkiksi diabeetikoilla monet lääkkeet vähentävät syljen eritystä ja näin saattavat lisätä suun ongelmia. Yleisimmiksi suunterveyden riskipotilaiksi Juha listaa muun muassa juuri diabeetikot, sydän- ja muistisairaat, yleisesti vanhukset sekä ihmiset joilla on reumasairauksia tai kehon matala-asteista tulehdusta. Riskipotilaille Juha suosittelee säännöllisiä tarkastuksia, röntgenkuvauksia sekä suuhygienistikäyntejä ja tarvittaessa itsehoitoa voi tehostaa fluoriterapialla.

Kyseisellä Suomen hammaslääkäriliiton sivulla oli kiteytetty mun mielestä tosi hyvin se, miten me kaikki voimme ylläpitää parhaiten suunterveyttä: ”Suunterveyttä ylläpidät parhaiten terveellisillä elintavoilla, säännöllisellä, terveellisellä ravitsemuksella, välttämällä napostelua pitkin päivää ja puhdistamalla hampaat huolellisesti aamuin illoin fluorihammastahnalla.” Hyvin perusasioita siis, mutta sellaisia, mihin tulisi juurikin päivittäin kiinnittää huomiota.

Toivottavasti saatiin taas annettua teille ajateltavaa sekä tarpeellista tietoa. Tässä on vielä suora linkki Hyggan nettisivuille, mistä pääset tutustumaan heidän palveluihin ja katsomaan itsellesi ajan esimerkiksi juuri hammastarkastukseen. Saat nyt hammastarkastuksen ilman varausmaksua, kun hyödynnät ajanvarauksessa koodia KESÄ20. Etu on voimassa 31.8.2020 asti. Hygga ja Hyggan ihana väki saa multa täydet suositukset! Ainiin ja vielä viimeinen huikkaus: Instagramissani on nyt arvonta hammastarkastukseen ja hammaskivenpoistoon!

Hymyin Emili <3

MUSTIKKA-BANAANI PROTEIINIVOHVELIT

Kaupallinen yhteistyö Fazer Aito ja Fazer Yosa kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä

Heh pakko oli aloittaa tämä postaus tuolla vohvelikuvalla, koska onhan ne nyt aivan törkeän hyvän näköisiä! Ja voin paljastaa, että ei vain näköisiä vaan myös makuisia. Ennen kuin uppoudutaan reseptiin ja vohvelien kuvitteelliseen tuoksuun, niin haluan jakaa teille Fazerin ilouutisia!

No ihan ensiksi – moni varmasti tunnistaa kuvista Aito-tuoteperheen ja yhdistää sen totutusti Kaslinkiin, mutta Aidosta tuli tosiaan viime vuonna osa Fazeria ja sen myötä Kaslink Aito on nyt Fazer Aito. Fazerin toinen kauratuoteperhe kulkee nimellä Fazer Yosa, mikä on myös varmasti tuttu monelle. Toukokuusta lähtien Aito-tuoteperheen pakkauksiin on alkanut vaihtumaan Fazerin logo eli olet hyvin voinut jo bongata tämän uudistuksen.

Sitten päästään herkullisiin eli niihin parhaisiin uutisiin nimittäin Fazerin kummatkin kauratuoteperheet Aito ja Yosa ovat tuoneet meille herkkusuille uutuuksia! Aidon rosterissa on nyt jatkossa ihanan täyteläinen jälkiruoka, mikä kulkee osuvalla nimellä Kauraherkku. Sitä on saatavilla kahdessa eri maussa, mango ja vadelma, ja jos nyt ihan pakko on valita oma lemppari, niin huikkaan vatun! Kauraherkun voi lusikoida suoraan pikarista suuhun tai vaihtoehtoisesti koota näyttävämmäksi jälkiruoaksi kerrostamalla sitä lasiin marjojen tai hedelmien kanssa. Helppo jälkiruokavinkki kesäksi!

Fazerin Yosa taas toi uutuuksia tuplana: Kauravälipala Mangon sekä Protein Mustikan. Oon aivan koukussa tuohon mangon makuiseen fermentoituun kauravälipalaan. Täytyy sanoa, että mielettömän hyvää tuotekehittelyä Fazerilta tuoda Aito-tuoteperheen täyteläisten kauravälipalojen rinnalle tämä todella raikas uutuus, missä maistuu ihanan rehellisesti mango! Täyteläiselle ja raikkaalle kun on kummallekin paikkansa – hyvä Fazer! Tätä uutusmaku mangoa on saatavilla sekä riittoisassa 400 gramman että kätevässä 150 gramman kartonkipikarissa.

Uskon, että protein Mustikka -kauravälipala, missä on pakkauksessa lusikkakin mukana, on varmasti todella tervetullut uutuus proteiinipitoisten ja kasviperäisten välipalojen valikoimaan. Yksi pikari sisältää 10 g proteiinia eli todella kiva proteiinilisä välipalalle! Joku saattaa miettiä, mistä proteiini on peräisin, niin tässä tapauksessa kaurasta, perunasta ja herneestä. Itsellä kauravälipalat ovat löytäneet paikkansa nimenomaan välipaloina, koska pikari on helppo napata mukaan. Kotona syödessä tuunaan etenkin täyteläiset Aito-kauravälipalat granolalla.

Kaikki uutuudet valmistetaan kotimaisesta täysjyväkaurasta ja ne ovat luonnollisesti sekä maidottomia että laktoosittomia. Sitten tulee viimeinen, mutta ei todellakaan vähäisin ilouutinen ennen vohvelireseptiä: Aito- ja Yosa-kauravälipalat siirtyvät uusiin, entistäkin vastuullisempiin pakkauksiin! Uudessa kartonkipikarissa on käytetty yli puolet aiempaa vähemmän muovia ja se on helppo kierrättää; kartonkipikari kartonginkeräykseen, alumiinikansi metallijätteeseen. Ei voi muuta kuin nostaa hattua upeasta työstä Fazerille!

Okei okei nyt päästään viimein sukeltamaan näiden mustikka-banaani proteiinivohveleiden kimppuun! Uutukainen Protein Mustikka-kauravälipala taipuu moneen muuhunkin käyttöön kuin sellaisenaan syötäväksi. Tämä vohveliresepti on siitä täydellinen osoitus ja suosittelen tekemään Protein Mustikasta myös esimerkiksi proteiinirikasta tuorepuuroa, nam!

MUSTIKKA-BANAANI PROTEIINIVOHVELIT (6 kpl)

3 kananmunaa
2 banaania
1 pikari Fazer Yosan Protein Mustikka -kauravälipalaa
3 dl kaurahiutaleita
2,5 dl Fazer Aito kaurajuomaa
ripaus suolaa
(rasvaa paistamiseen)

päälle pensasmustikoita, banaania ja Fazer Aito kauravispiä

Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja blendaa ne tasaiseksi taikinaksi. Voit tehdä saman myös sauvasekoittimella. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia ja lämmitä sillä välin vohvelirauta kuumaksi. Paista taikina vohveleiksi. Rasvan käyttö paistaessa riippuu täysin vohveliraudasta – toinen rauta ei vaadi rasvaa lainkaan ja esimerkiksi taas omaani vaatii huolellisen rasvauksen, jotta vohvelit eivät jää rautaan kiinni. Itse käytän paistorasvana vaihdellen rypsi-, oliivi- ja kookosöljyä. Viimeistele vohveliannokset vatkatulla kauravispillä, banaanisiivuilla sekä pensasmustikoilla ja nauti tottakai heti!

Hei ihanaa ja etenkin tämän postauksen myötä herkullista juhannusta!

Hymyin Emili <3