Kaupallinen yhteistyö Danerolles kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Otsikko oikeastaan kertoo kaiken olennaisen: naurettavan helpot lohibagelit! No okei, on nää myös ihan naurettavan hyviä haha! Tiedättekö, mä rakastan sellaisia nerokkaita ruoanlaiton life hackseja, joiden avulla saa jotain yllättävää ja mieletöntä aikaan ja nimenomaan pienellä vaivalla. Oon mielestäni kehitellyt nyt tällaisen.

Miltä kuulostaisi saada aamupala- tai brunssipöytään höyryävän uunituoreita bageleita noin 15 minuutissa? Toivottavasti hyvälle, sillä se on nyt mahdollista Danerollesin Mini Pizza-tuoretaikinan ja mun oivalluksen ansiosta! Tarvitset vain donitsipellin, Mini Pizza-tuoretaikinaa ja öljyä sekä halutessasi siemeniä. Mä täytin nämä syötävän suloiset bagelit itse maustetulla tuorejuustolla, kylmäsavulohella, punasipulilla sekä iduilla, mutta täytteiden kanssa vain mielikuvitus on rajana. Näitä voisi kokeilla myös makeilla täytteillä, kuten aina toimivalla nutella-mansikka-kermavaahto kombolla, nam!

Ihastuin kesäkuussa tähän Danerollesin Mini Pizzaan aivan täysin. Oon tehnyt sen jälkeen siitä monet kerrat maailman helpoimpia pieniä pizzoja, mitä on ihana täyttää monilla eri täytteillä. Etenkin perjantai-iltaisin, kun on pitkä työviikko takana ja tekisi mieli vain köllötellä sängyn tai sohvan pohjalla, tää tuoretaikina on ollut pelastus. Oikeasti muutamassa minuutissa pizzat ovat uunissa ja laadukkaan tuoretaikinan ansiosta lopputulos on aivan mielettömän hyvä! Ikinä ei uskoisi, että taikina oli valmista ja se tuli juuri hetki sitten tuollaisesta tuubista – silkkaa neroutta! Mini Pizzat on ihan loistava konsepti myös illanviettoihin. Ollaan tehty porukalla kavereiden kanssa näitä ja on tosi kiva, kun kaikki voi puuhastella yhdessä, täyttää omilla lempitäytteillä ja aikaa sekä vaivaa ei tarvitse nähdä liikaa. Edelleen, silkkaa neroutta.

No mutta, siirrytään pizzoista bageleihin! Danerollesin sivuilla on mieletön reseptipankki, mikä inspiroi myös mua keksimään tuotteelle jonkin uuden käyttötarkoituksen. Mini Pizzan lisäksi Danerollesilla on kaksi muutakin nerokasta tuotetta, Croissants Classic sekä Crispy Cinnamon Swirls, joiden kaikkien takana on ajatus monipuolisuudesta. He sanovat itsekin omilla sivuillaan, että tuotteiden hienous on paitsi niiden nopeassa ja helpossa käytössä niin myös siinä, että niiden hyödyntämisessä vain taivas on rajana. Ja tämä on todellakin totta! Kannattaa ehdottomasti vierailla tuolla Danerollesin reseptipankissa – saatat törmätä mun bagelreseptiinkin siellä!

Tästä kaikesta inspiroituneena aloin kehittämään reseptiä. Koska mä oon aamupalojen ja brunssien fani, halusin luoda jotain ihanaa niihin hetkiin. Lopputuloksena syntyi tosiaan nämä lohibagelit, mitkä hämmästyttävät helppoudellaan, ihastuttavat maullaan sekä vangitsevat katseet söpöllä ulkonäöllään. Sainkohan jo vakuutettua sut?

LOHIBAGELIT (8 kpl)

Bagelit:

1 tuubi Danerollesin Mini Pizzaa
hieman rypsiöljyä
(seesamin- tai unikonsiemeniä)

1) Laita uuni lämpiämään kiertoilmalle 180 tai tasalämmölle 200 asteeseen.
2) Öljyä pullasudin avulla donitsipellin kolot ja ripottele kolojen pohjalle halutessasi siemeniä. Siemenistä tulee nätti pinta bageleille sekä tietysti myös vähän lisämakua.
3) Avaa taikinatuubi pakkauksen ohjeiden mukaisesti vetämällä ja kääntämällä, kunnes pakkaus "poksahtaa" auki. Ota pakkauksesta yksi taikinapala, revi sen keskelle pieni reikä ja pyöritä taikinaa sormien välissä niin, että reiästä tulee suurempi. Aseta bagel donitsipellin koloon ja toista tämä sama kaikille taikinapaloille.
4) Paista bageleita uunissa noin 12 minuuttia, kunnes niissä on kaunis väri ja ne tuntuvat kypsille.


Täyte:

sitruuna
100 g maustamatonta tuorejuustoa
piparjuuritahnaa
punasipuli
200 g kylmäsavulohta
ituja

1) Pese sitruuna huolellisesti ja raasta siitä hieman kuorta.
2) Sekoita tuorejuusto joukkoon hieman piparjuuritahnaa sekä sitruunan kuorta. Maista ja lisää, kunnes olet tyytyväinen makuun.
3) Pilko punasipuli ohuiksi renkaiksi.
4) Halkaise hieman jäähtyneet bagelit ja levitä alemmalle osalle reilusti tuorejuustoa. Lisää seuraavaksi lohta, punasipulirenkaita sekä ituja ja laita viimeiseksi päälle bagelin toinen puolikas.

Psst! Bageleita voi hyvin myös pakastaa, mutta täytä vasta juuri ennen tarjoilua!

Pari tärkeää asiaa vielä Mini Pizzasta ennen kuin päästän sut leipomisen kimppuun. Kaikki Danerollesin taikinat ovat siis tuoretaikinaa eli vaativat kylmäsäilytyksen. Huoneenlämmössä taikina alkaa kohota ja saattaa näin aiheuttaa pakkauksen ennen aikaisen avautumisen. Tästä syystä löydät tuotteet siis kaupasta kylmähyllystä ja muistathan säilyttää ne kotonakin jääkaapissa. Mini Pizzaa myyvät hyvin varustellut S- ja K-ryhmän kaupat ja sieltä kaupasta löydät taikinan joko leipäosaston kylmähyllystä, missä on kylmät konditoriatuotteet tai valmisruokien luota.

Ihania bagel- ja pizzahetkiä sinne!

Hymyin Emili <3