Kaupallinen yhteistyö Fredman kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Erilaiset kalat kuuluvat varmasti monen joulupöytään ja halusin sen vuoksi jakaa teille jonkin kalareseptin, joskin vähän jotain erilaista. Tämä mehevä joulukala sopii niin joulupöytään, tapaninpäivän illalliseksi kuin välipäivien ruokaideaksi. Reseptin jujuna ja salaisuutena piilee paistopussi.

Paistopussi on ihan ykköstuote ruokien höyryttämiseen. Pussin sisälle kasviksia, kalaa, kanaa tai lihaa ja suljettu pussi uuniin, missä se täyttyy höyryllä, mikä kypsyttää ruoan uskomattoman meheväksi. Oon tehnyt paistopussien avulla myös trendikkäitä höyrysämpylöitä eli bao buneja ja näin jouluna paistopussia kannattaa hyödyntää tietysti kinkun tai kalkkunan kypsentämiseen. Tuote on todellakin siis monikäyttöinen ja toimii oikeasti!

Tällä kertaa sujautin paistopussiin ison kuhafileen, minkä päälle laitoin jouluisia makuja; appelsiini- ja sitruunaviipaleita, rosmariinia sekä rosépippureita. Jos mausta haluaa vieläkin jouluisemman, lisää paistopussin sisälle myös pari tähtianista. Kuhan tilalla voi vallan mainiosti käyttää esimerkiksi lohta tai siikaa ja muutenkin tämä resepti on oiva pohja ja inspiraatio, mitä saa nyt oikein luvan kanssa modata. Kokeile rohkeasti erilaisia makupareja ja sekin on hauska idea, että valmistaa pöytään pienet erät kahta eri höyrytettyä kalaa erilaisilla mausteilla. Vinkki vielä mausteisiin: maun lisäksi kannattaa miettiä visuaalisuutta, koska ulkonäkö on tunnetusti puoli ruokaa eli valitse kivan näköisiä ja värisiä mausteita. Etenkin yrttejä kannattaa lisätä kalan päälle myös uunista oton jälkeen, sillä värit haalenevat tietysti uunissa.

Paistopussina mulla on aina käytössä Fredmanin Eko paistopussi, mitä löytyy näppärästi kahdessa eri koossa: S ja L. Tuote on täysin rasvankestävää paperia eli sen saa kierrättää biojätteeseen tai kompostiin – ihan huippua! Pakkaus on kartonkia eli se kierrätetään luonnollisesti kartonkikeräykseen. Fredmanin tapaan tietysti myös Eko paistopussit tehdään Suomessa ja niille on myönnetty Avainlippu-tunnus sekä ympäristöystävällisyydestä kertova Joutsenlippu-merkki. Hehkutan tätä aina, mutta Fredmanin kotimaisissa tuotteissa on huomioitu niin upeasti vastuullisuutta. Juuri Eko paistopussi on esimerkiksi valmistettu FSC-sertifioidusta ja täysin kloorivapaasta TCF-paperista. FSC-sertifiointi kertoo tuotteessa käytetyn raaka-aineen vastuullisuudesta. Hyvä Fredman!

Eko paistopussin koko kannattaa valita tietysti ruoan koon mukaan, mutta mielummin iso kuin liian pieni, sillä pussi pitää saada kunnolla kiinni, jotta mehevän kypsymisen kannalta tärkeä höyry ei karkaa pussista. Joulukalan kaveriksi voi samalla vaivalla höyryttää kasviksia eli toiseen pussiin vain erilaisia kasviksia, hieman öljyä ja haluamiasi mausteita. Jälleen kerran naurettavan helppoa! Fredmanin Eko paistopussit löytyy kaupasta samalta osastolta kuin leivinpaperit, foliot ynnä muut keittiötuotteet.

HÖYRYTETTY JOULUKALA

kuhafile (haluamasi määrä)
appelsiini
sitruuna
suolaa
tuoretta timjamia
muutama rosépippuri

Fredmanin Eko paistopussi L-koko

1) Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
2) Pese appelsiini sekä sitruuna hyvin ja leikkaa ne siivuiksi.
3) Avaa paistopussi ja asettele sen sisään kuhafile. Ripottele kuhan päälle suolaa ja lisää sen jälkeen appelsiini- sekä sitruunaviipaleet, timjamin oksia ja rosépippureita.
4) Sulje paistopussi mahdollisimman tiukasti, nosta se pellille ja siirrä uuniin kypsymään 15-30 minuutiksi, riippuen kuhan koosta ja määrästä.
5) Avaa paistopussi varovasti saksilla. Huom! Varo pussista tulevaa todella kuumaa höyryä.

Ainiin ja se piti vielä sanoa, että toki höyrytettävä kala toimii muulloinkin kuin jouluna! Tämän reseptin tein nyt jouluteemalla sesongin vuoksi, mutta ota resepti ja Eko paistopussi ehdottomasti käyttöön myös muulloinkin.

Ihanaa ja herkullista joulua <3

Hymyin Emili <3