Kaupallisessa yhteistyössä Floran kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Halusin kehittää teille tulevaa isänpäivää varten sellaisen reseptin, mikä onnistuu aivan varmasti ihan kaikilta. Ja sellaisen, mihin myös lapset pääsevät osallistumaan ja tekemään omalle isille ruokaa. Sanomattakin on selvää, että ruoan pitää olla herkullista ja halusin pitää sen myös tietyllä tavalla simppelinä, jotta se taittuu jatkossa myös teidän arkeen. Näiden ajatusten pohjalta syntyi nerokas ja todella hyvän makuinen yhden pannun kanapasta.

Kun sanon yhden pannun kanapasta, niin mä todella tarkoitan sitä. Koko upean värikäs pasta syntyy alusta loppuun yhdellä pannulla, mikä siis tarkoittaa myös erittäin vähän tiskiä – love it! Jotenkin se ajatus on myös ihana, että yhdessä tehty iso pannullinen ruokaa nostetaan höyryävän kuumana keskelle pöytää ja siitä nautitaan porukalla isin kunniaksi. Ja jatkossa sitten arjen kunniaksi.

Et vielä tätä lukiessasi tiedä, mutta kun tätä pastaa lusikoi suuhun, niin ei meinaa millään uskoa, että syntyikö näin herkullisen mehevä kanapasta tosiaan tuossa yhdellä pannulla näin helposti? Nerokasta! Maun ja täyteläisyyden salaisuus on Flora Ruoka Pehmeä Curry. Se kuuluu Floran ruoanlaittotuotteisiin, mitkä ovat sekoitus kasviöljyä ja maitoa. Siispä kuin ruokakerma, mutta sisältää vähemmän kovaa eli tyydyttynyttä rasvaa. Tästä pidän Floran tuotteissa!

Mausta Flora ei kuitenkaan tingi koskaan, eikä varsinkaan tämän Pehmeän Curryn kohdalla! Tulet huomaamaan sen jo kanapastan ensipuraisulla. Nimensä mukaisesti se tuo ruokiin pehmeää curryn makua sekä toivottua täyteläisyyttä. Tällaiset maustetut ruoanlaittotuotteet ovat välillä oikein oivia apureita tuomaan ruokaan helposti ja nopeasti makua. Etenkin arjessa. Oon ite sujauttanut Flora Ruoka Pehmeä Currya kanapastan lisäksi muun muassa kanakeittoon, kikhernekastikkeeseen sekä kanakiusaukseen ja se toimi näissä kaikissa aivan älyttömän hyvin! Eli erittäin monipuolisesta ja laadukkaasta tuotteesta on kyse. Ainiin ja se piti vielä sanoa, että mikään Floran ruoanlaittotuote, mukaan lukien tämä Pehmeä Curry, ei leikkaa happamissakaan olosuhteissa eli voit huoletta käyttää niitä muun muassa sitruunan ja tomaatin kanssa. Ja ne kestävät lisäksi älyttömän hyvin hauduttamista niin kuin tämä yhden pannun kanapasta todistaa. Nämä ominaisuudet ovat Floran etuja verrattuna perinteiseen meijerikermaan.

Mä oon vähän sellainen, että tykkään lisätä kasviksia ruokien sekaan aina vain kun on mahdollista, koska näin niitä tulee syötyä vähän niin kuin huomaamatta! Ja toki tuovathan ne ihanaa makua, rakennetta sekä väriä myös ruokiin. Valitsin tähän yhden pannun kanapastaan tämän hetken sesongista kotimaisia ruusukaaleja sekä keltajuurta. Keltajuuri on käytännössä sama kuin punajuuri, mutta se sisältää vain keltaista luonnollista väriainetta. Keltajuuri on oikein miedon ja kivasti makean makuinen eli rohkeasti hyödyntämään tämä satokauden herkku! Näiden kaveriksi valitsin tutummat paprikan ja porkkanan. Oikein värien ilottelua, kun ruusukaali on vihreä, keltajuuri keltainen, porkkana oranssi ja paprikaksi voi valita esimerkiksi punaisen. Jossu, kuvaajani, sanoi tätä pastaa herkutellessaan, että vitsit tähän sopisi hyvin vielä makea ananas! Mun on ihan pakko kompata Jossua eli mikäli olet ananaksen ystävä, niin sinuna lisäisin sitäkin vielä joukkoon.

Ajattelin noissa kasviksissa myös perheen pientä väkeä eli lapset vain pilkkomishommiin – yhdessä tekeminen on se juttu!

YHDEN PANNUN KANAPASTA (kuudelle)

1 sipuli tai pätkä purjoa
400-500 g kanafileitä
2 keltajuurta
2 porkkanaa
1 iso paprika
200 g ruusukaaleja
3 rkl Flora Culinessea
2 tl currya
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
5 dl vettä
1 luomu kasvis- tai kanaliemikuutio
1 prk Flora Ruoka Pehmeä Curry
200 g pastaa
1/2 ruukku persiljaa

1) Pilko sipuli/purjo pieneksi silpuksi ja kanafileet paloiksi. Kuori keltajuuret sekä porkkanat ja huuhtele paprika sekä ruusukaalit. Pilko keltajuuret sekä porkkanat pieniksi/ohuiksi paloiksi, paprika reiluiksi paloiksi ja ruusukaalit puoliksi. Kasviksissa kannattaa miettiä aina niiden rakennetta kypsymisen kannalta eli kovemmat kasvikset pienemmiksi paloiksi ja vastaavasti pehmeämmät kasvikset isommiksi paloiksi, jotta ne kypsyisivät samaa tahtia.
2) Lisää isolle paistinpannulle tai kasarille Flora Culinesse sekä sipuli-/purjosilppu ja kuullota. Kun sipuli/purjo on kuullottunut ja hieman pehmentynyt, lisää joukkoon kanapalat ja ruskista, kunnes niiden pinnassa on hieman väriä. Lisää sitten joukkoon pilkotut kasvikset ja paista hetki välillä sekoittaen.
3) Lisää pannulle curry, paprikajauhe sekä suola ja sekoita. Lisää sen jälkeen vesi, liemikuutio sekä Flora Ruoka Pehmeä Curry ja sekoita. Mittaa viimeiseksi mukaan raaka pasta, sekoita ja jätä pasta hautumaan keskilämmölle kannen alle noin 15 minuutiksi, kunnes pasta on kypsää ja kannen alta paljastuu yhtenäisen mehevä kanapasta. Sekoita pastaa pari kertaa hauduttamisen aikana.
4) Maista valmista pastaa ja lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele pasta tuoreella persiljalla ja sitten vain nauttimaan!

Vinkki! Tätä yhden pannun kanapastaa on tosi helppo tuunata! Vaihtele kasviksia sesongeittain ja omien lemppareiden mukaan sekä kokeile erilaisia proteiinin lähteitä. Esimerkiksi tofu, katkaravut ja erilaiset pavut sopivat tähän ruokaan vallan mainiosti.

Jo näin etukäteen mahtavaa ja herkullista isänpäivää!

Hymyin Emili <3