Valitsin tollaisen vaatimattoman nimen. Se oli osuvin. Maailman parhaat browniet.

Mun mielestä brownien pitää olla överi. Sen pitää olla todella suklainen, makea, sisältä kostea ja etenkin tahmea! Sen pitää olla koukuttavaa. Sellaista mitä tekee mieli syödä vain lisää ja lisää, vaikka makean nälkä on loppunut jo aikaa sitten.

Olkaa hyvät – mulla on teille resepti tällaisiin brownieihin!

Tein reseptistä gluteenittoman, koska haluan, että mahdollisimman moni pääsee kaivamaan leivontakulhon esiin ja ihastumaan näihin täyteläisiin suklaaneliöihin. Ohjeessa olevat gluteenittomat jauhot voi toki hyvin korvata myös vehnäjauholla, jos gluteenittomuuteen ei ole tarvetta. Brownie on myös siitä kiva leivonnainen, että sitä voi muokata omaan makuun sopivaksi. Mä en itse laittanut taikinaan sattumia, mutta päälle valutin reilusti sulaa valkosuklaata ja viimeistelin maun sekä ulkonäön kuivatuilla mansikkaviipaleilla. Hyvin varustelluista ruokakaupoista kuivattua mansikkaa ja vadelmaa löytyy leivontahyllyltä.

Taikinaan voi tosiaan halutessaan upottaa sattumia; valkosuklaapaloja, pähkinärouhetta, vadelmia… Itse tykkään, että browniemassa on pelkistetty ja siinä puhuu puolestaan vastustamaton koostumus ja suklaisuus, joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ohjetta ihan tällaisenaan.

MAAILMAN PARAS BROWNIE (25 pientä palaa)

200 g voita
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
3 isoa kananmunaa
200 g tummaa suklaata
1,75 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Viljatuote)
1,75 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 tl suolaa

Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen, ota noin 20 x 25 cm uunivuoka esiin ja vuoraa se valmiiksi leivinpaperilla.

Mittaa kulhoon sokerit sekä kananmunat ja sekoita ne käsin vispilällä yhtenäiseksi massaksi. Ei tarvitse sen kummemmin vatkata. Lisää joukkoon jäähtynyt voisula ja sekoita.

Murskaa veitsellä suklaa reiluiksi paloiksi. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe sokeri-muna-voi-seokseen. Lisää joukkoon myös 3/4 osa suklaamurskasta sekä suola ja sekoita yhtenäiseksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan ja ripottele päälle loput suklaamurskat. Kypsennä brownieta uunissa noin 15-20 minuuttia. Paistoaika vaihtelee uunien mukaan, mutta valmis brownie on pinnalta kypsä ja sisältä coctail-tikulla koittaessa taikinainen, jopa löysä ja raa’an oloinen. Jotta saat lopputuloksesta kostean ja tahmean, niin varo kypsentämästä brownieta liikaa.

Anna valmiin brownien mielellään jäähtyä ja vetäytyä hetken, jotta saat leikattua siitä kasassa pysyviä paloja. Tällaiset suklaaherkuthan vain paranevat vanhetessaan ja nämä browniet säilyvät jääkaapissa maailman parhaina vähintään 4-5 päivää. Toki en tiedä kenellä ne säilyvät syömättä niin kauaa, haha! Niin ja koristelu oman maun ja mielikuvituksen mukaan.

Hymyin Emili <3