Kaupallinen yhteistyö Fredman kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Eilen 9.10. vietettiin Syöpäsäätiön Roosa nauha -päivää. Yksi syksyn ehdottomasti tärkeimmistä ja merkityksellisimmistä päivistä. Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys tukee ensimmäistä kertaa tänä vuonna kaikkien syöpien tutkimusta, ei pelkästään rintasyövän. Keräyksen suosia ja sitä kautta tuotot ovat kasvaneet viime vuosina, minkä myötä rahoitusta on nyt mahdollista suunnata laajemmin syöpätutkimukselle. Syöpäsäätiön pääsihteeri Sakari Karjalainen kommentoi asiaa Roosa nauhan -sivuilla näin: ”Roosa nauha -keräyksen kasvaneet tuotot antavat mahdollisuuden tukea yhä vaikuttavammin tutkimusta. Meille on tärkeää, että Roosa nauha -keräys ja sille tehdyt lahjoitukset hyödyttävät kaikkia syöpään sairastuneita.”

Roosa nauha -keräys starttasi 22.9. ja loppuu 1.11. Keräystä on mahdollista tukea kolmella eri tavalla: Ostamalla Roosa nauhan, keräystuotteita tai lahjoittamalla. Oli aika mielettömän ihana kuulla, että mun pitkäaikainen yhteistyökumppani kotimainen perheyritys Fredman on tänä vuonna mukana keräyksessä! Fredman kertoo tiedotteessaan, että kampanjaan osallistuminen oli heille luonnollista: ” Roosanauha-yhteistyön aloittaminen on Fredmanille luonnollinen askel, sillä vastuullisuus on yrityksellemme tärkeä arvo. Vastuullisuus näkyy meillä myös Rauman tehtaan toimintojen tehostamisena ja vuosittaisena raportointina. Fredman on ainoa kotimainen suodatinpussien valmistaja ja tuotteet valmistetaan omalla Rauman tehtaalla kiertotalouden periaattein. Myös leivinpaperit valmistetaan Raumalla.”

Fredmanin kampanjatuotteet ovat tosiaan kotimaiset pinkeissä pakkauksissa olevat suodatinpussi ja leivinarkki. He lahjoittavat jokaisesta myydystä kampanjatuotteesta 10% Syöpäsäätiölle. Fredmanilla on aivan ihana kulma Roosa nauha -kampanjaan. He tuovat inhimillisesti esille sitä, kun sanat eivät aina riitä lohduttamaan, niin esimerkiksi keittämällä kahvit, leipomalla ja olemalla läsnä, voit auttaa ja osoittaa tukesi. Sanoin heti Fredmanin porukalla, että haluan ottaa koppia tästä ajatuksesta ja jakaa teille jonkin ihanan reseptin. Päädyin jakamaan teille maailman parhaan porkkanapiirakan ohjeen, mitä meillä on syöty lapsuudessa. Sen parempaa porkkanapiirakkaa tai -kakkua en ole itse ikinä syönyt. Se on kaiken lisäksi valtavan helppo tehdä ja pellillisestä mehevää porkkanapiirakkaa riittää iloa monelle. Niin ja heh, sokerin ja rasvan määrää ei kannata kauhistella – juuri niiden takia tämä on maailman parasta!

MAAILMAN PARAS PORKKANAPIIRAKKA (pellillinen)

Pohja:

2,25 dl (noin 2 porkkanaa) hienoa porkkanaraastetta
5 dl vehnäjauhoa
2 tl soodaa
1 tl suolaa
4 dl sokeria
2 tl kanelia
3,75 dl rypsiöljyä
4 kananmunaa

Kuorrute:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g huoneenlämpöistä voita
1 pkt (500 g) tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, ota uunipelti valmiiksi esille ja asettele siihen Fredmanin kotimainen Roosa nauha -kampanjan leivinarkki.

Raasta porkkanat raastimen hienoimmalla osalla raasteeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja vatkaa niiden joukkoon öljy, kananmunat sekä porkkanaraaste. Taikinaa ei tarvitse sen kummemmin jäädä vatkaamaan, sekoitus riittää. Levitä taikina tasaisesti pellille ja kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Voit tarkastaa kypsyyden upottamalla puisen cocktailtikun pohjaan ja mikäli tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Älä kuitenkaan kypsennä piirakkapohjaa kuivaksi, mehevyys on tärkeää!

Mittaa kaikki kuorruteen ainekset kulhoon ja vatkaa ne ihanan kuohkeaksi kreemiksi. Kuorrutetta saa vatkata reilun aikaa, jotta toivottu kuohkea ja samettinen lopputulos syntyy. Levitä valmis kuorrute tasaisesti jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Ja sitten vain kahvien keittoon!

Hymyin Emili <3