Kaupallinen yhteistyö Hyggan kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Heh, täällä kirjoittelee taas hammaspoliisi! Me ollaan tehty helsinkiläisen hammasklinikka Hyggan kanssa nyt aikalailla tasan vuosi yhteistyötä ja ihana on pystyä aidosti sanomaan, että matka on ollut hurjan antoisa ja opettavainen. Mun oma tarina hampaiden kanssa on karu ja Hyggan yhteydenotto sattui juuri siihen aikaan, kun ymmärsin itse kantapään kautta, miten tärkeä ja arvokas asia suunterveys ihan oikeasti on.

Meidän yksi isoimmista tavoitteistamme tällä yhteistyöllä on lisätä tietoisuutta suunterveydestä – miten sitä tulisi hoitaa ja miksi. Ravinto, liikunta ja lepo ovat asioita, mitkä yhdistetään automaattisesti terveyteen ja mihin kiinnitetään jollain tavalla huomiota joka päivä. Suunterveys pitäisi ehdottomasti kuulua tämän rimpsun jatkoksi ja sellaiseksi asiaksi, minkä eteen tehdään päivittäin tietoisesti asioita. Uskon, että osittain nimenomaan tiedon puute on syy, miksi suunterveyden merkitystä yleisterveyteen ei täysin ymmärretä tai oteta tarpeeksi vakavasti.

Yksi parhaista asioista Hyggan kanssa yhteistyössä on ollut vuorovaikutus ammattilaisiin ja heidän aito halu auttaa. Hyggan hammaslääkärit ovat halunneet olla vahvasti mukana lisäämässä meille kaikille tietoisuutta suunterveydestä ja sen hoitamisesta. He ovat muun muassa vastanneet teidän lähettämiin kysymyksiin ja koonneet top 5 vinkit kotihoitoon. Tälläkin kertaa Hyggan aivan huikea vastaava hammaslääkäri Juha halusi jakaa meille ammattilaisen tietoaan ja listasi tärkeitä asioita jaettavaksi liittyen suunterveyden vaikutuksesta yleisterveyteen.

Juha luettelee merkittävimmiksi suun alueen riskeiksi ientulehdussairaudet, hampaiden juurten tulehdukset sekä viisaudenhampaiden tulehdukset. Hän antoi mulle Suomen hammaslääkäriliiton sivuille linkin teille jaettavaksi, minkä mukaan hammas- ja suusairaudet ovat yleisiä ja yleisimmät niistä ovat kroonisia tulehdus- eli infektiosairauksia. Tässä vielä suora lainaus sivustolta jatkoksi: ”Ne ovat pääosin oireettomia tai vähäoireisia, joten ne pääsevät helposti etenemään huomaamatta. Isolla osalla aikuisista on suussaan jonkinasteinen krooninen tulehdus. Siksi säännöllinen hammaslääkärin tutkimus tulehdusten hoitamiseksi on tärkeää.”

Juha kertoo, että yleissairaudet voivat myös puolestaan pahentaan suun tilannetta, esimerkiksi diabeetikoilla monet lääkkeet vähentävät syljen eritystä ja näin saattavat lisätä suun ongelmia. Yleisimmiksi suunterveyden riskipotilaiksi Juha listaa muun muassa juuri diabeetikot, sydän- ja muistisairaat, yleisesti vanhukset sekä ihmiset joilla on reumasairauksia tai kehon matala-asteista tulehdusta. Riskipotilaille Juha suosittelee säännöllisiä tarkastuksia, röntgenkuvauksia sekä suuhygienistikäyntejä ja tarvittaessa itsehoitoa voi tehostaa fluoriterapialla.

Kyseisellä Suomen hammaslääkäriliiton sivulla oli kiteytetty mun mielestä tosi hyvin se, miten me kaikki voimme ylläpitää parhaiten suunterveyttä: ”Suunterveyttä ylläpidät parhaiten terveellisillä elintavoilla, säännöllisellä, terveellisellä ravitsemuksella, välttämällä napostelua pitkin päivää ja puhdistamalla hampaat huolellisesti aamuin illoin fluorihammastahnalla.” Hyvin perusasioita siis, mutta sellaisia, mihin tulisi juurikin päivittäin kiinnittää huomiota.

Toivottavasti saatiin taas annettua teille ajateltavaa sekä tarpeellista tietoa. Tässä on vielä suora linkki Hyggan nettisivuille, mistä pääset tutustumaan heidän palveluihin ja katsomaan itsellesi ajan esimerkiksi juuri hammastarkastukseen. Saat nyt hammastarkastuksen ilman varausmaksua, kun hyödynnät ajanvarauksessa koodia KESÄ20. Etu on voimassa 31.8.2020 asti. Hygga ja Hyggan ihana väki saa multa täydet suositukset! Ainiin ja vielä viimeinen huikkaus: Instagramissani on nyt arvonta hammastarkastukseen ja hammaskivenpoistoon!

Hymyin Emili <3