Syksyn pimeyteen väriä ruoasta! Nyt, jos joskus, kannattaa kerätä sinne lautaselle ja lasiin mahdollisimman paljon eri värejä. Monipuolisten vitamiinien ja antioksidanttien vuoksi, mutta myös siksi, että värit piristävät ja ilahduttavat. Kasvisten, hedelmien ja marjojen lisäksi smoothiet ovat ihan parhaita väripilkkuja ruokavaliossa ja vitsit, miten paljon yhteen lasiin voikaan mahtua värin lisäksi hyviä ravinteita.

Me syödään tällä hetkellä smoothieita poikkeuksia lukuunottamatta päivittäin; joko perinteisen juotavan smoothien muodossa tai paksumpana lusikoitavana versiona. Mulla on ollut jo vähän aikaa hirveä himo eri smoothieihin, ehkä keho kaipaa nimenomaan vitamiineja ja piristäviä värejä! Vihersmoothie on ollut jo pitkään the smoothie, mikä on pyörinyt blenderissä lähes kyllästymiseen asti, mutta nyt syksyn startatessa on tullut kaksi hauskaa uutta himoa; kardemumma ja hedelmä-kookos yhdistelmä. On kuulkaas tullut tehtyä viime aikoina niin hyviä smoothieita, että haluan inspiroida niillä teitäkin!

MUSTIKKA-KARDEMUMMASMOOTHIE (kahdelle)

3 dl mustikoita
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl jogurttia/rahkaa
3 dl kauramaitoa
muutama kivetön taateli tai 1 iso banaani
reilu ripaus kardemummaa

Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja blendaa tasaisen samettiseksi smoothieksi. Maista ja lisää tarvittaessa kardemummaa.

TROPICAL-SMOOTHIE (kahdella)

1 mango
1/2 ananas
1 banaani
1/2 sitruunan mehu
1 dl kookosmaitoa
2 dl kasvimaitoa (kaura, riisi, soija, manteli…)

Kuori mango, ananas ja banaani. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja blendaa tasaisen samettiseksi smoothieksi.

Ja koska smoothieinspistä ei voi olla koskaan liikaa, niin tässä vielä muutama ihan tykki resepti meikäläiseltä: paras vihersmoothie ja 2 x lempparismoothie.

Energistä viikon jatkoa!

Hymyin Emili <3