Piia Pajunen jakoi omassa inspiroivassa blogissaan vähän aika sitten omat lempparismoothiensa ja se oli mun mielestä tosi hauska, kevyt ja hyödyllinen reseptipostaus. Smoothiet hyrrää blendereissä nykypäivänä monella meistä viikoittain ja jopa päivittäin, joten uusille luottoresepteille on epäilemättä käyttöä. Ja itseasiassa nyt, kun tätä postausta kirjoitan, niin havahduin, että luomissani resepteissä ei ole pitkiin aikoihin ollut joukossa smoothieita. Nyt saattekin sitten samalla kertaa oikein kaksin kappalein! Mulla on tällä hetkellä pari smoothiereseptiä ylitse muiden: Vakio marjasmoothie ja nyt sesongin nektariini-mansikkasmoothie.

Vakio marjasmoothie on nimensä mukaisesti mun all time favourite smoothie, mihin löytyy ainekset aina kotoa ja oikeasti liiastakin kulutuksesta huolimatta en kyllästy siihen ikinä! Joka kerta se vain maistuu yhtä hyvälle ja kuohkea koostumus nostaa ilon huulille. Kokeiltuasi tätä smoothieta huomaat, että tässä kokonaisuudessa rokkaa niin maku kuin koostumus!

VAKIO MARJASMOOTHIE (kahdelle)

2 dl mustikoita (pakaste)
2 dl mansikoita (pakaste)
1 iso banaani
1 dl kookosmaitoa
1,5 dl appelsiinitäysmehua
3/4 dl heraproteiinia (käytän Puhdistamon maustamatonta luomu heraa)

Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja blendaa paksuksi kuohkeaksi smoothieksi. Malta pyörittää smoothieta tarpeeksi kauan, jotta hera vaahdottuu ja saavutat kuohkean koostumuksen. Voit tehdä saman myös sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.

Marjasmoothien ylistyksen jälkeen toinen lemppari, sesongin nektariini-mansikkasmoothie, jää helposti varjoon, mutta syyttä! Aivan ihastuttavan simppeli kombo, missä sesongin herkut pääsevät loistamaan! Tälläkin hetkellä kauppojen hedelmähyllyt notkuvat mehukkaista nektariinikoreista, joiden edessä seisoo tarjouskyltti.

NEKTARIINI-MANSIKKASMOOTHIE (kahdelle)

3 nektariinia tai persikkaa
2 dl mansikoita
1 banaani
1/2 sitruunan mehu
2,5 dl kauramaitoa

Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja blendaa tasaisen samettiseksi smoothieksi. Voit tehdä saman myös sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.

Eikun blenderit huutamaan ja ihanaa viikon jatkoa!

Hymyin Emili <3