Kaupallisessa yhteistyössä Apetinan ja Indieplacen kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Mä oon lapsesta asti ollut hyvin kaikkiruokainen ja tottunut monipuoliseen syömiseen, mutta kaaleja inhosin pitkään. En voinut pienempänä sietää niitä missään muodossa, etenkään raakoina. Inhokki kouluruoissakin oli salaatti, missä oli vain raastettua kaalia ja jotain oransseja paloja, ehkä kurpitsaa. Täytyy myöntää, että edelleenkään kaalit eivät raakoina kuulu mun lempikasviksiin, mutta kypsennettyinä oon tykästynyt niihin näin aikuisiällä.

Kiinankaali on mun ehdoton lemppari kaalien valikoimasta. Vakioruoat, mihin sitä mulla sujahtaa, on erilaiset wokit sekä kana-kookospata, mihin tulee kanan ja kookosmaidon lisäksi juuri kiinankaalia, muita kasviksia, ananasta, limen mehua, inkivääriä sekä tuoretta korianteria.

Apetinalla on menossa kampanja nimeltä Edgy Veggie -Ahmi kasviksia, minkä takana on ihan huikean hyvä ja tärkeä sanoma: Apetina haluaa kampanjallaan inspiroida meitä kaikkia syömään enemmän kasviksia ja menemään myös rohkeasti sinne epämukavuusalueelle kokeilemaan uusia tuttavuuksia ja myös niitä omia inhokkeja uudella tavalla. On oikeasti ihan mahtavaa olla mukana tässä kamppiksessa luomassa teille herkullisia kasvisreseptejä, jotta niitä kasviksia tulisi todellakin syötyä enemmän. Viime viikolla julkaisemaani ruokaisaan parsa-kvinoasalaatin reseptiin pääset tästä.

Uskon tai oikeastaan tiedän, että siellä on varmasti monia muitakin, joiden ostoskärryihin ei liian usein päädy kaaleja ja juuri siksi halusin luoda teille aivan törkeän herkullisen reseptin kaalin ympärille! Juuri tällä hetkellä eletään kaalien juhla-aikaa ja kauppojen vihanneshyllyt pursuavat näitä kotimaisia sesongin herkkuja. Tällä hetkellä sesongissa ovat kiinankaali sekä keräkaali ja heinäkuussa kotimaisilta pelloilta alkaa tulemaan myös kukka- ja parsakaalia. Kaalithan sisältävät paljon vitamiineja, kivennäisaineita sekä kuitua ja ovat etenkin näin sesonkiaikaan todella edullista lähiruokaa, joten nappaahan seuraavalla kauppareissulla kotimainen kiinankaali ostoskärryihin ja ota tämä resepti haltuun. Uskon, että yllätyt ja vaara on myös ihastua, heh!

KIINANKAALIA HERKULLISELLA TAVALLA (kahdelle)

1 kiinankaali
3 rkl öljyä
1/2 ruukku persiljaa
200 g Arlan kermaviiliä
200 g Arlan Apetina Original palaa
loraus sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippurirouhetta
1 tlk kikherneitä
1 tl paprikajauhetta

Huuhtele kiinankaali ja puolita se pituussuunnassa. Mikäli valmistat ruoan paistinpannulla, lisää pannulle öljy ja kiinankaalin puolikkaat leikkuupinta alaspäin. Käännä kiinankaalit vasta kun pinnassa on kunnolla väriä ja aseta kääntämisen jälkeen pannun päälle kansi tai esimerkiksi pala leivinpaperia ja jätä kaalit hautumaan. Kiinankaalit ovat valmiita, kun kummallakin puolella on kunnon paistoväri ja rakenne on pehmennyt. Kaaleissa saa kuitenkin olla purutuntumaa eli älä paista niitä ihan lötköiksi. Grillatessa et tarvitse öljyä ja käännellä saa useammin, jotta pinnat eivät pala ja kaalit kerkiävät myös pehmenemään.

Valmista juustotäyte sillä välin, kun kaalit kypsyvät. Silppua persilja ja lisää kulhoon persiljasilppu, kermaviili, murustettu Apetinan Original pala, sitruunamehu, suola sekä mustapippuri. Sekoita, maista maku ja lisää tarvittaessa sitruunamehua, suolaa tai mustapippurirouhetta.

Valuta kikherneistä suolaliemi pois ja huuhtele ne vedellä siivilän avulla. Siirrä huuhdellut kikherneet kulhoon, mittaa joukkoon paprikajauhe ja sekoita niin, että maustetta on kikherneissä kauttaaltaan. Kun kiinankaalit ovat lähes valmiita, lisää maustetut kikherneet myös pannulle loppuajaksi paahtumaan.

Kokoa annos kuorruttamalla kiinankaalit juustotäytteellä ja nostele paahtuneita kikherneitä koko komeuden päälle. Nauti heti!

Hymyin Emili <3