Kaupallinen yhteistyö Hyggan kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Nyt, kun eletään syyskuun alkua, siitä on aika lailla kaksi kuukautta, kun starttasimme Hyggan kanssa vuoden kestävän yhteistyömatkan. Hygga on siis suomalainen hammaslääkäriasema Kampissa, jolla on edistyksellinen ja moderni toimintamalli; asiakkaan kaikki suun terveyteen liittyvät asiat pystytään hoitamaan samalla käynnillä. Mulla on itselläni aika pysäyttävä kokemus suun terveyden kanssa, kun pilasin hampaani luonnonmukaisella fluorittomalla hammastahnalla. Pitkän hoitojakson jälkeen, kun hampaani saatiin kuntoon ymmärsin, että suun terveys on ihan yhtälailla tärkeää kuin muukin terveys. Kantapään kautta tämän opittuani, kirjoitimme Hyggan kanssa vuoden kestävän Hymy-sopimuksen, joka on hammashoidon kuukausiohjelma. Tämän kuukausiohjelman avulla saan jatkuvaa suun hyvinvointia ja ongelmien ennaltaehkäisyä. Kehon sekä mielen terveyttä ylläpidän päivittäin liikunnalla, riittävällä levolla ja terveellisellä ruokavaliolla, joten miksi en antaisi suun hyvinvoinnille samaa panosta. Heinäkuun postauksessa ”Pilasin mun hampaat” kerron kyseisen tarinan sekä enemmän Hyggasta ja tulevasta vuodesta heidän kanssaan. Postaukseen pääset suoraan tästä linkistä: https://emilikumpuniemi.fi/ajatuksia/pilasin-mun-hampaat-postauksessa-alekoodi/ . Nyt kuitenkin kirkkaamman hymyn pariin!

Mä en ole ikinä ennen käynyt soodapuhdistuksessa enkä myöskään esimerkiksi valkaissut hampaitani itse tai ammattilaisen käsittelyssä. Omaan luonnostaan suhteellisen valkoiset hampaat, mistä olen superkiitollinen, mutta myönnettäköön, että entistäkin kirkkaampi hymy todellakin kiinnostaa! Mulle iloisena tyyppinä hymy on iso osa itseä ja jopa identiteettiä, joten menin todella odottavaisin mielin Hyggaan ammattilaisen turvalliseen käsittelyyn. Hymy-sopimuksella saa käyttöön siis kaikki suuhygienistin palvelut sekä vuosittaisen valkaisun ja hammaslääkärin tarkastuksen. Heinäkuussa kävin heti alkuun hammaslääkärillä tarkistuttamassa, että suussa on kaikki niin kuin pitää ja nyt oli puhdistuksen vuoro.

Olin tutustunut uteliaisuuttani soodapuhdistukseen hieman etukäteen, minkä lisäksi Hyggan suuhygienisti kertoi aluksi perusteellisesti kaiken oleellisen sekä koko ajan tehdessään selosti, mitä tapahtuu seuraavaksi. Tähän liittyen haluan kehua, että käynti oli todella turvallinen ja miellyttävä juuri riittävän infon takia. Soodapuhdistus siis poistaa pinnallisia värjäytymiä sekä bakteeripeitteitä hampaiden pinnoilta ja se on hampaiden valkaisua hellävaraisempi hoito. Suuhygienistini kuvaili hyvin, että soodapuhdistuksella hammas puhdistuu sen omaan väriin asti eli kyse on nimenomaan hymyn kirkastamisesta.

Palvelun nimestä huolimatta Hyggalla soodapuhdistuksessa ei käytetä hammaskiillettä vaurioittavaa soodaa, vaan hellävaraisia kalsiumkarbonaattihelmiä, mitkä eivät vaurioita kiillettä. Käytännössä siis kalsiumkiteiden ja veden sekoitus viedään paineilmalla hampaiden pinnoille. Tätäkin suuhygienistini kuvaili hyvin ymmärrettävästi, että se tuntuu suussa kuin raekuurolle ja siltä se todellakin tuntui eli oli hyvin miellyttävää. Hoito kesti mulla noin 10 minuuttia, mistä olin todella positiivisesti yllättynyt! Hampaiden pinnat käytiin läpi, minkä jälkeen hoito viimeisteltiin mineraalitahnalla ja that´s it! Heh taisinkin kysyä, että joko se oli siinä?

Kun olimme valmiita, suuhygienisti pyysi kokeilemaan, miltä hampaiden pinnat tuntuivat. Se olikin lopulta mulle soodapuhdistuksen paras ja herättävin vaikutus, miten sileiltä ja puhtailta hampaiden pinnat tuntuivat eli käytännössä siis, miten likaiset ne ovat olleet! Niissä ei ollut enää sitä karheaa pintaa, mikä ei lähde harjaamalla pois. Näin luonnollisesti myös hymy kirkastui, mitä kovasti toivoinkin. Lopputuloksesta innostuneena kysyin tietenkin heti, miten usein soodapuhdistuksessa tulisi käydä. Ammattilainen vastasi karkeaksi arvioksi kolmen kuukauden välein, mutta painotti yksilöllisyyttä ja sitä, että hampaan pinnasta huomaa, kun siihen alkaa taas kertymään karkeaa pintaa sekä värjäytymää. Hyvänä vinkkinä kestävämpään vaikutukseen sain, että värjäävien ruokien, kuten mustikoiden ja kahvin jälkeen, olisi aina hyvä purskutella suu vedellä, jotta värjäytymiä ei kertyisi niin helposti. Simppeli ja järkeenkäypä juttu, mitä ei ole tullut ajatelleeksi.

Rehellinen kokemus soodapuhdistuksesta oli siis todellakin menestys! Olen aina ennen tätä ajatellut, että soodapuhdistusta tehdään vain hampaiden värin kirkastamisen vuoksi, mutta nyt hoidossa käyneenä koen isommaksi asiaksi, että hampaiden pinnat sai puhtaaksi kaikelta kertymältä. Ihan näin maalaisjärjellä ajateltuna sellainen bakteerikerros ei ainakaan edistä terveyttä. Sen haluan tähän loppuun vielä sanoa, että en suosittele tekemään soodapuhdistusta kotona, sillä sooda todellakin vaurioittaa hampaiden kiillettä. Iso suositus sen sijaan turvallisesti ammattilaisen hoidettavaksi ja mulla olisikin teille Hyggaan aika huippu hymyä kirkastava alekoodi: Koodilla EMILISP saat soodapuhdistuksen 35€ (norm. 50€) hintaan hammaskivenpoiston yhteydessä! Hymystä tulee huomattavasti kirkkaampi, kun hammaskivet poistetaan samalla kertaa. Hyggasta ei ole aidosti muuta kuin erittäin hyvää sanottavaa, joten mikäli haluat soodapuhdistukseen Helsingissä, suosittelen suuntaamaan heille ja hyödyntämään tarjouksen! Tässä suora linkki Hyggan nettisivuille, josta pääset ajanvaraukseen käyttämään kampanjakoodin: https://hygga.fi . Alekoodi on voimassa 31.10.2019 asti eli, kun varaat ajan sitä ennen, saat hyödynnettyä tarjouksen! Loppuun vielä varmasti paljon odotettu soodapuhdistuksen ennen ja jälkeen -kuva, josta pystyy huomaamaan kirkastuneen hymyn.

Hymyin Emili <3