Kaupallisessa yhteistyössä Apetina ja Indieplace kanssa.

Tiedättekö mä oon aika innoissani! Mun on herkkävatsaisena välillä haastavaa keksiä kasvisruoille proteiinin lähdettä, koska tosiaan vatsa ei meinaa kestää useita lihankorvikkeita tai isoja määriä papuja, herneitä ja linssejä. Pääsin tutustumaan tämän Apetinan kanssa toteutetun kaupallisen yhteistyön myötä heidän Paneer juustoon, mikä on parhaimmillaan monipuolisessa ja juuri kasvispainotteisessa ruoanlaitossa. Melkoinen löytö sanon minä!

Paneer juusto on siis intialainen ruokajuusto, missä on juustoksi todella hyvät ravintoarvot – reilusti proteiinia, mutta vähän rasvaa sekä suolaa. Koostumus tekee Paneerista todella monikäyttöisen, sillä se on sopivasti mureneva ja muotoiltava, mutta samaan aikaan pitää kuumentaessa hyvin muotonsa. Paneer-kasvispellissä hyödynsin juustoa paloina, mitkä todellakin pitivät hyvin muotonsa, mutta kokeilin myös kasviscurrya, mihin Paneer taipui loistavasti niin muruna kuin paloina. Paloina Paneer käyttäytyy mielestäni tofun tavoin ja muruna se taas sopii sinne, minne jauhelihakin.

Halusin jakaa teille peltiruoan ohjeen, koska ne ovat niin käteviä – yhdelle pellille kaikki ainekset ja uuniin kypsymään! Juuri sitä, mitä toivoo helpolta arkiruoalta. Tässä siis sulle täsmäidea, kun seuraavan kerran preppailet ruokia. Valitsin kasvikset Paneerin kaveriksi täysin sesongin mukaan, perunoita violetissa värissä, porkkanoita sekä ruusukaaleja, ja suosittelenkin hyödyntämään raaka-aineita, mitkä ovat tällä hetkellä parhaimmillaan ja edullisimmillaan. Mietoa Paneer juustoa maustaa tässä reseptissä helppo marinadi, nam! Vinkkinä, että foodprepatessa peltejä tekee samalla vaivalla myös kaksi, mikäli on tarvetta isommalle satsille ruokaa.

PANEER-KASVISPELTI (neljälle)

1 pkt (225 g) Apetinan Paneer juustoa
5 perunaa
4 porkkanaa
300 g ruusukaaleja

Marinadi:

0,75 dl oliivi- tai rypsiöljyä
1 ruukku persiljaa
1/2 punainen chili
1 tl suolaa
ripaus mustapippurirouhetta

Tee ensin marinadi: Poista chilistä siemenet ja pilko chilipalko pienemmäksi. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja surauta ne sauvasekoittimella yhtenäiseksi marinadiksi. Persilja- ja chilisattumia saa jäädä joukkoon. Voit tehdä saman myös monitoimikoneella. Paloittele Paneer juusto reiluiksi kuutioiksi, pyörittele ne marinadissa ja jätä maustumaan kasvisten pilkkomisen ajaksi.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen, ota uunipelti valmiiksi esille ja asettele siihen leivinpaperi. Pese kasvikset huolellisesti ja pilko perunat sekä porkkanat haluamasi muotoisiksi paloiksi. Suosittelen kuitenkin melko ohuita paloja, jotta ne kypsyvät nopeasti. Nostele kasvikset sekä juustopalat pellille ja valuta loppu marinadi vielä kasvisten päälle. Paahda Paneer-kasvispeltiä uunissa noin 20-30 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin värin pintaan ja kasvikset ovat kypsiä.

Aika mieletön uusi tuttavuus ja tervetullut proteiinin lähde kasvisruokiin! Tästä linkistä pääset tutustumaan lisää Paneer juuston ominaisuuksiin sekä muihin käyttötapoihin ja resepteihin. Tsemppiä foodpreppailuihin ja muistathan myös nauttia, ruoanlaitto on kivaa!

Hymyin Emili <3