Vitsit mä olen odottanut, että pääsen julkaisemaan teille tämän reseptin! Mun täytyy näin heti alkuun myöntää, että salaatit eivät ole mun vahvuus. Ja nimenomaan siis ruokaisat salaatit. Niissä jos jossain, mä olen todellakin epämukavuusalueella. Se johtuu siitä, että me ei juurikaan syödä ruokaisia salaatteja vaan ruoka ja salaatti ovat aina erikseen. Näin ollen minä ja tuhdimmat salaatit eivät olla kovinkaan läheisiä tuttavia.

Yksi päivä kaupassa pyöriessä näin parsat, tämän hetken sesonkiherkun, tarjouksessa. Mulle tyypillisesti ajatus reseptistä lähti heti muotoutumaan päähän ja päätin sillä hetkellä, että nyt on aika ottaa härkää sarvista ja vastata teidän toiveisiin. Seuraavassa hetkessä syntyikin tämä aivan tykki sesongin lohi-parsasalaatti! Ja oli muuten sen verran hyvää, että kyseinen ruokaisa salaatti on piipahtanut meidän ruokapöydässä jo useampaan otteeseen.

Tämä maukas, yksinkertainen ja ihanan rento salaatti sopii, kuin nakutettu pääsiäisen ruokapöytiin. Sain myös muutamalta teiltä toiveen, voisinko kehitellä tuleviin kevään lakkiaisiin ja valmistujaisiin ruokaisan salaatin ohjeen niin tässä se olisi!

SESONGIN LOHI-PARSASALAATTI (NELJÄLLE)

1 rkl öljyä
200 g parsoja
ripaus suolaa
30 g baby-pinaattia
1/2 – 1 ruukku haluamaasi salaatinlehteä
1 pieni punasipuli
1 pieni kurkku
n. 400 g savulohta

Kastike:
1/2 sitruunan mehu
2 rkl öljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria

Itse käytin miniparsoja, mitä ei tarvitse esikäsitellä, mutta mikäli käytät
normaaleita parsoja, kuori ne ja leikkaa kovat kannat pois. Lisää
kuumalle pannulle öljy sekä parsat ja kypsennä, kunnes ne ovat
hieman pehmenneet ja saaneet hyvin väriä pintaan. Mausta lopuksi
ripauksella suolaa.
Leikkaa punasipuli ja kurkku haluamasi kokoisiksi paloiksi. Kerrosta
baby-pinaatit, salaatinlehdet, punasipulit sekä kurkut tarjoiluastiaan
ja asettele päälle paloiteltu savulohi ja paistetut parsat.
Sekoita kastikkeen ainesosat yhteen, tarkista maku ja kaada valmis
kastike salaatin päälle.


Ihanaa ja etenkin leppoisaa pääsiäistä sinne jokaiselle! <3 Nautitaan ajasta, kiireettömyydestä, rakkaista ihmisistä ja tietenkin hyvästä ruoasta! Suklaamunia unohtamatta, heh.

Hymyin Emili <3