Kaupallisessa yhteistyössä Fredman kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Kiitos Fredmanin Eko paistopussin, tämä teriyaki-uunilohi sai etuliitteekseen sanan mehevä! Hyvin perinteisesti lohi valmistuu uunivuoassa, paistinpannulla tai soppaan upotettuna, mutta mitäs jos seuraavan kerran sujauttaisitkin lohifileen tai esimerkiksi lohimedaljongit kotimaiseen paistopussiin, missä ne kypsyvät ihanan meheviksi!

Uskon, että moni vierastaa ruoanlaitossa paistopusseja, koska a) ne ovat totutusti muovisia ja b) niiden käyttö tuntuu vieraalle. Mun ihanan pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Fredmanin laajasta valikoimasta löytyy kahdessa eri koossa Eko paistopusseja, jotka nimensä mukaisesti kuuluvat Fredmanin ekologiset-tuotesarjaan. Sarjaan kuuluvat tuotteet ovat kierrätettäviä ja valmistettu uusiutuvista raaka-aineista. Nämä kauniissa uusissa pakkauksissa olevat paistopussit ovat 100% paperia eli pussit ovat biohajoavia. Tällaisen tuotteen puolesta, mille on myönnetty Avainlippu-tunnus sekä ympäristöystävällisyydestä kertova Joutsenlippu-merkki, on aika kiva puhua. Eko paistopussien pakkaus on kartonkia eli itse paperipussit sujahtavat biojätteeseen ja pakkaus kartonkikeräykseen.

Niille jotka eivät vielä tienneet, niin Fredman on suomalainen perheyritys, mikä tarkoittaa, että kaikki tuotteet ovat kotimaisia. Siinä on jo huikean laadun lisäksi todella hyvä syy siihen, miksi haluan kannustaa meitä kuluttajia valitsemaan kaupan hyllyltä Fredmanin tuotteet, on kyse sitten suodatinpussista, leivinpaperista, paistopussista tai vaikka muffinsivuoista!

Palataan tämän herkullisen teriyaki-uunilohen pariin! Maustaminen ja kypsennystapa tekevät tästä uunilohesta erityisen hyvän. Lohen päälle sivellään mausteinen teriyakikastike ja koko komeus pääsee kypsymään paistopussin sisään, missä se höyryttyy ja hautuu meheväksi. Paistoaika riippuu lohen koosta ja paksuudesta, mutta pussiin kannattaa kurkata ja tarkistaa lohen kypsyys, jotta se ei mene kuivaksi ja saat lopputuloksesta mahdollisimman mehevän.

Oon kypsentänyt paistopussissa kalan lisäksi muun muassa kanafileitä ja kasviksia, toimii! Juju on siinä, että kaikki lämpö, höyry ja aromit pysyvät pussin sisällä, mikä takaa ihastuttavan lopputuloksen. Käyttötarkoituksia on siis todellakin muitakin kuin joulukinkun kypsytys, haha! Ja tosiaan Fredmanin Eko pusseja on kahdessa koossa: S ja L.

TERIYAKI-UUNILOHI

1/2 dl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl raastettua inkivääriä
n. 600-800 g lohta
1 L-kokoinen Fredmanin paistopussi
seesaminsiemeniä

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

Mittaa kaikki teriyaki-kastikkeen ainekset paistinpannulle tai pieneen kattilaan. Keitä kastiketta kokoon välillä sekoittaen muutama minuutti niin, että sen koostumus muodostuu hieman paksummaksi.

Nosta lohifile paistopussiin ja siirrä paketti uunipellin tai -vuoan päälle. Lusikoi teriyakikastike lohen päälle kauttaaltaan ja kääri pussi hyvin kiinni.

Kypsennä teriyakilohta uunissa noin 15-30 minuuttia. Paistoaika riippuu paljon lohen koosta ja paksuudesta, mutta kurkkaa esimerkiksi vartin kohdalla olisiko lohi jo kypsää, jotta se ei varmasti mene kuivaksi.

Avaa paistopussi leikkaamalla saksilla lohi näkyviin. Varo kuumaa höyryä!

p.s. Nää paistopussit on ihan unelma kaikille meille, jotka vihaa uunivuokien ja -peltien tiskaamista!

Hymyin Emili <3