Oon hurahtanut viimeaikoina raakapalloihin, jotkut kutsuu myös bliss ballseiksi. Mä oon se tyyppi jolle raakapallot, -patukat ja vastaavat eivät riitä herkku herkuiksi, vaan fanitan irttareita, Fazerin sinistä ja korvapuusteja, mutta arjen makean nälkään oon todennut nämä raakapallot ihan täydellisiksi!

Paras pohja raakapalloille tulee mun mielestä taateleiden ja cashewpähkinöiden yhdistelmästä. Suolaa pitää laittaa aina ripaus, sillä se tuo maut esille ja taas pieni määrä vettä auttaa massan työstämisessä. Nämä neljä raaka-ainetta luovat siis pohjan näille tuunattaville raakapalloille ja seuraavaksi on sun mielikuvituksen vuoro.

Pohjaa voi maustaa täysin oman mielen ja maun mukaan! Mun oma ehdoton lemppari maku on snickers eli lisään pohjamassaan maapähkinävoita, raakakaakaojauhetta ja suolaa ekstra ripauksen. Kardemumma-kaneli on myös super herkullinen kombo, mikä tuunaa raakapallot korvapuustin makuisiksi. Yksi lemppareistani, mitä pitääkin tehdä taas ensi kerralla, on minttu-suklaa. Lisään pohjamassaan piparminttuöljyä ja raakakaakaojauhetta – mielettömän hyvää!

Tuunausta voi jatkaa myös viimeistelemällä raakapallot erilaisilla ”kuorrutteilla”. Valmiit raakapallot voi kierittää esimerkiksi kookoshiutaleissa, raakakaakaojauheessa tai -lakritsijauheessa.

TUUNATTAVAT RAAKAPALLOT (10 kpl)

200 g taateleita
80 g cashewpähkinöitä
ripaus suolaa
1 rkl vettä
+ haluamasi mausteet

Poista taateleista tarvittaessa kivet. Taatelit voivat olla tuoreita tai kevyesti kuivattuja. Lisää kaikki ainekset sekä haluamasi mausteet blenderiin ja työstä ne yhtenäiseksi massaksi. Ainekset kertyvät helposti blenderin reunoilla, mutta kun jaksat kärsivällisesti työntää ne aina takaisin terän luo, niin massa alkaa pikkuhiljaa syntymään. Valmiin massan ei tarvitse olla sileä, vaan sattumia saa olla reilustikin. Kun olet tyytyväinen massan rakenteeseen, maista sen maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Pyörittele massasta käsin haluamasi kokoisia raakapalloja ja viimeistele ne valitsemallasi ”kuorrutteella”. Mikäli massa meinaa tarttua käsiin pyörittelyvaiheessa, kastele käsiä kylmässä vedessä.

Hei herkullista uutta viikkoa sinne!

Hymyin Emili <3