Kaupallinen yhteistyö Siemensin kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä

”Siis omg tää maistuu ihan mokkapalojen kuorrutteelle! Tiesin kyllä, että hyvää tästä tulee, mutta näin hullun hyvää en odottanut!”. Suunnilleen näin sanoin ääneen, kun maistoin ensimmäisen kerran kehittelemääni mokkatuorepuuroa. Suhteet menivät siis ykkösellä täysin nappiin ja kyseinen puuro tuli jäädäkseen!

Kahvi, kaakao ja taateleiden luonnollinen makeus luovat tuorepuuroon siis todellakin mokkapalojen kuorrutetta muistuttavan koukuttavan maun. Todellinen herkkutuorepuuro, mikä ihastuttaa mielellään niin arkiaamuna kuin esimerkiksi viikonlopun brunssilla syöjäänsä. Tein mokkatuorepuuron tuoreeseen espressoon, minkä Siemensin kahvikoneeni valmisti vastajauhetuista pavuista, mutta myös perinteinen vahva kahvi sopii mainiosti. Tärkeintä on nimenomaan, että kahvi on vahvaa, jotta se antaa tarpeeksi ihanaa makuaan puuroon.

MOKKATUOREPUURO (kahdelle)

0,5 dl vahvaa kahvia
2,5 dl kauramaitoa
1 dl kookosmaitoa
5 kivetöntä taatelia
1 rkl raakakaakaojauhetta
3 dl kaurahiutaleita
2 rkl chia-siemeniä

Mittaa kulhoon kahvi, kummatkin maidot, taatelit sekä kaakaojauhe ja surauta sauvasekoittimella niin, että taatelit pilkkoutuvat nesteeseen. Pienet taatelisattumat eivät haittaa. Voit tehdä saman myös blenderillä ja kaataa valmiin nesteen kulhoon. Mittaa nesteen joukkoon kaurahiutaleet sekä chia-siemenet ja sekoita hyvin, jotta hiutaleiden tärkkelys sekoittuu puuroon kauttaaltaan ja siitä tulee koostumukseltaan tasaista. Nosta tuorepuuro jääkaappiin turpoamaan vähintään tunniksi tai esimerkiksi yön yli.

Ihania kahvin makuisia herkkuhetkiä sinne!

Hymyin Emili <3