Kaupallisessa yhteistyössä Floran kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Avaan kannen kauniista ja ihanan erilaisesta pikarin muotoisesta purkista. Tuoksutan kerran ja heti perään toisen kerran paljon tarkemmin ja syvemmin miettien, että onpas neutraali tuoksu! Ehkä jopa vähän hämmästyn ja nimenomaan hyvällä tavalla. Kaadan pikarin sisällön kulhoon, alan vatkaamaan ja hyvin nopeasti kulho täyttyy todella kuohkeasta ja ihanan kirkkaan vaaleasta vaahdosta. Siis vau!

Kyseessä on Floran uusi 100% kasvipohjainen Flora Vispi. Ehkä fiilistelypätkästä voi aistia, miten positiivisella tavalla oon samaan aikaan hämmästynyt ja vakuuttunut tuotteesta. Flora Vispi on siis todellakin VAU!

Kun pääsin tuoksuttelemaan, vispaamaan, maistamaan, tutkimaan ja ylipäänsä käyttämään kyseistä tuotetta, niin kyllä siinä aika nopeasti sai todeta, että täysin kasvipohjainen Vispi muistuttaa ihanasti, varmasti meille monelle tutumpaa, meijerikermaa. Ulkonäöllä, tuoksulla sekä ominaisuuksilla ei ole juurikaan eroja ja itse koen sen todella tärkeäksi! Se pienentää kynnystä valita 100% kasviperäinen tuote, kun sitä voi käyttää täysin samoin kuin vastaavaa maitotuotetta. Tottakai maku kasvi- ja eläinperäisessä ei voi olla täysin sama, mutta hyvin neutraali ja miellyttävä se on omasta mielestäni kummassakin.

Floran uudessa 100% kasviperäisessä tuoteperheessä on Vispin lisäksi Flora Ruoka. Floran tavoitteena oli kehittää tuotteet, mitkä sopivat kaikille ja sen vuoksi tuoteperheen kummatkin tähdet ovat gluteenittomia, vegaanisia sekä laktoosittomia. Ne on tehty linsseistä ja kasviöljyistä. Floran toisena punaisena lankana tämän uuden tuoteperheen takana on niin ihana ja inhimillinen ajatus siitä, miten iso merkitys arjen pienillä valinnoilla on. Voisitko esimerkiksi vaihtaa meijerikermat kasvipohjaisiin ja näin vaikuttaa sekä sinun että planeettamme hyvinvointiin? Tää lähestymistapa puhuttelee mua jotenkin tosi paljon! Mä itse kartan oikeastaan kaikessa ääriajattelua ja sellaista todella musta-valkoista jaottelua. Pienilläkin valinnoilla ja tiedostamisella me saadaan yhdessä isoja muutoksia aikaan!

Vaikuttajakollegani Iina Hyttinen (@iinalaura) heitti mulle aika superherkullisen haasteen nimittäin testaamaan hänen kehittelemäänsä vegaanista piparkakkujäätelöä. Mä en oikein tiedä miten saisin ylistettyä reseptiä näin tekstin välityksellä tarpeeksi! Kuvat onneksi komppaavat hienosti. Tää vegaaninen piparkakkujäätelö on kaikessa yksinkertaisuudessaan ja helppoudessaan nerokas, toimiva ja ennen kaikkea mielettömän hyvän makuinen!

Koostumuksesta yllätyin kaikista eniten. Oon ollut siinä uskossa, että kermainen ja samettinen koostumus vaatii jäätelökoneen, mutta pyh tämä resepti osoitti sen uskomuksen vääräksi! Ja hyvä niin – ihan mieletöntä, että vain vatkaamisen vaivalla kotona saa tehtyä näin hyvää jäätelöä. Iinan sanoin reseptissä on vain neljä ainesosaa ja sen aktiivinen valmistusaika on noin 5 minuuttia, joten onnistuu kiireisempänäkin päivänä, jos alkaa jäätelöhammasta kolottamaan.

Maku on myös omaan suuhuni hitsin hyvä! Jäätelöstä ei ikinä uskoisi, että se on vegaanista. Mä oon se, jonka mielestä täytettä, sattumia ynnä muita pitää olla tarpeeksi, joten lisäsin omaan makuuni sopivaksi pipareita ohjeeseen hieman lisää. Muuten resepti on täysin Iinan upeaa käsialaa. Oon monta kertaa tässä fiilistellyt myös sitä, miten hienoa oikeasti on, että mulla on kollegoina näin taitavia tyyppejä, vau!

Kiitos Iina haastosta ja reseptistä <3 Nyt mä heitän vuorostani pallon eteenpäin ja haastan sut kokeilemaan sekä ihastumaan tähän valloittavaan vegaaniseen piparkakkujäätelöön! Jos jaat somessa sun herkkuhetken, niin tägää mut ja Iina (@iinalaura) kuvaan, niin päästään fiilistelyyn mukaan.

VEGAANINEN PIPARKAKKUJÄÄTELÖ

2 prk Flora Vispiä
1 prk kondensoitua kookosmaitoa
1 rkl glukoosisiirappia
100g (laitoin 150g) vegaanisia piparkakkuja

Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Lisää kondensoitu kookosmaito pikkuhiljaa sekaan samalla vatkaten. Lisää glukoosisiirappi ja sekoita. Murskaa 2/3 pipareista karkeaksi muruksi ja kääntele jäätelömassan joukkoon. Kaada valmis jäätelömassa rasiaan.

Murskaa loput pipareista vähän reilummiksi paloiksi ja ripottele ne jäätelön päälle koristeeksi. Voit halutessasi lisätä koristeeksi myös esimerkiksi nonparelleja, karkkeja, tähtianiksia, kaakaojauhetta tai mitä tahansa haluatkin. Pakasta 2-3h ja nauti.

P.s. Etsin hieman omassa kaupassani tuota kondensoitua kookosmaitoa, mutta myyjän avustuksella se löytyi maailman makuja -hyllyltä. Joissakin kaupoissa se on kuulemma samassa paikassa kuin perinteinen kondensoitu maito eli juuri siellä, mistä sitä aluksi etsin. Flora Vispi löytyy tutusti sieltä, mistä muutkin Vispit!

Hymyin Emili <3