Reseptini ovat yhtä toivotuinta sisältöä täällä blogissani ja siitä mulla tuli mieleen nostaa teille omat lempparini luomistani Puhdistamon resepteistä. Jos joku ei vielä tiennyt, niin tehtailen tosiaan Suomen ensimmäiselle superfoodbrändille Puhdistamolle reseptejä, joita ilmestyy kuukausittain heidän Instagramiin sekä nettisivujen reseptipankkiin.

Mun missio on tuoda samaan aikaan terveellinen ja hyvänmakuinen ruoka kaikkien saataville. Haluan, että mun reseptejä on jokaisen helppo lähestyä, lähteä kokeilemaan ja saada näin onnistumisia, mitkä ruokkivat innostusta terveellistä syömistä kohtaan! Sen ei todellakaan tarvitse olla tylsää tai pahaa, vaan juuri päinvastoin! Nämä ovat asioita, mistä haluan mut sekä reseptini muistettavan.

Tätä ajattelua mä haluan viestiä myös resepteillä, mitkä luon Puhdistamolle. Haluan tuoda heidän laadukkaat ja ihanat tuotteet helposti lähestyttäväksi. Superfood on nykypäivänä monia tunteita herättävä sana ja itseäni harmittaa, että se on saanut turhankin huonoa leimaa. Joko-tai -ajattelu on tässäkin asiassa turhaa. Koen itse olevani tästä hyvä ja tasapainoinen esimerkki; syön ihan tavallista monipuolista ja terveellistä kotiruokaa, mutta käytän myös päivittäin esimerkiksi Puhdistamon luomu heraa smoothieissa, sillä se on helppo ja laadukas proteiininlähde. Siellä ne ovat sulassa sovussa kaikki ruokavaliossani, mutta nyt reseptien pariin! Halusin tosiaan nostaa teille kuusi Puhdistamon reseptiä, mitkä ovat kolahtaneet itse tekijällä eniten. Tottakai kaikki ovat hyviä, huonoja en julkaisisi, mutta ainahan ne omat lempparit joukosta syntyvät, joten otahan ainakin nämä viisi herkkua testiin! P.S. Laitoin P:n raaka-aineiden perään merkiksi siitä, että kyseiset tuotteen saa Puhdistamon laadukkaasta valikoimasta.

CHIA-MARJAPANNARI (pellillinen)

1 l kauramaitoa
2 rkl chia-siemeniä (P)
3 kananmunaa
4 dl kaurajauhoa
0,5 dl sulaa kookosöljyä (P)
2 rkl kookossokeria (P)
ripaus Guerandesuolaa (P)
haluamiasi marjoja (jäisiä tai tuoreita)

Mittaa isoon kulhoon kauramaito sekä chia-siemenet, sekoita ja anna siementen turvota noin 15 minuuttia. Laita sillä aikaa uuni kuumenemaan 200 asteeseen, ota uunipelti esille ja asettele siihen valmiiksi leivinpaperi.
Lisää kulhoon kaikki loput ainekset, paitsi marjat, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina pellille ja ripottele päälle reilusti marjoja. Kypsennä pannaria uunissa noin 35 minuuttia, kunnes se on hyytynyt ja saanut pinnalle kauniin värin. Anna valmiin pannarin jäähtyä hieman ennen leikkaamista.

MARJAINEN TUOREPUURO (kahdelle)

2 dl mustikoita
2 dl puolukoita
3 dl kauramaitoa
1,5 dl kookosmaitoa
2 rkl Marjasmoothie-jauhetta (P)
2 dl kaurahiutaleita
3 rkl chia-siemeniä (P)

Mittaa blenderiin mustikat, puolukat, kauramaito, kookosmaito sekä Marjasmoothiejauhe ja blendaa ne tasaiseksi soseeksi. Voit tehdä saman myös kulhossa sauvasekoittimella.
Kaada sose kulhoon, lisää joukkoon kaurahiutaleet sekä chia-siemenet ja sekoita hyvin. Turvota tuorepuuroa jääkaapissa vähintään tunnin tai esimerkiksi yön yli.

NOPEAT CHIA-KAURARIESKAT (10 kpl)

1,5 rkl chia-siemeniä (P)
1 rkl psylliumia (P)
4 dl vettä

Mittaa kaikki ainekset kulhoon, sekoita ja anna turvota n. 10 min. Lämmitä sillä aikaa uuni 200 asteeseen.

2 kananmunaa
0,5 dl oliiviöljyä (P)
1 dl kaurajauhoa
2 dl kaurahiutaleita
3/4 tl Guerande-suolaa (P)

Mittaa chiageelin joukkoon kaikki loput ainekset, sekoita hyvin ja nostele taikinasta 10 nokaretta pellille. Painele nokareet rieskoiksi ja kypsennä uunissa n. 20 min, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet väriä pintaan. Nauti rieskat tuoreena!

SNICKERS-RAAKAPALLOT (8 kpl)

150 g tuoreita taateleita
1 dl mulpereita (P)
1 rkl maapähkinävoita
2 rkl raakakaakaojauhetta (P)
iso ripaus Guerande-merisuolaa (P)

Poista taateleista kivet. Mittaa kaikki ainekset blenderiin/monitoimikoneeseen ja blendaa ainekset yhtenäiseksi massaksi. Raakapallo-massaan saa jäädä pieniä sattumia mulbereista. Kastele kädet kylmällä vedellä ja pyörittele kostein käsin massasta kahdeksan raakapalloa. Voit halutessasi pyörittää valmiit pallot raakakaakaojauheessa. Säilytä raakapalloja jääkaapissa.

RAAKASUKLAAGRANOLA (pellillinen)

1 dl manteleita
4 dl kaurahiutaleita
1,5 rkl raakakaakaojauhetta (P)
3/4 dl kookosöljyä (P)
1/2 dl hunajaa
1 dl raakakaakaonibsejä (P)

Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen, ota uunipelti esille ja asettele siihen leivinpaperi.
Rouhi mantelit reiluiksi paloiksi. Mittaa kaurahiutaleet, mantelipalat sekä raakakaakaojauhe kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon sula kookosöljy sekä juokseva hunaja ja sekoita hyvin. Levitä granola tasaisesti pellille ja paahda uunissa n. 15-20 min, kunnes se on pinnalta rapean tuntuinen. Varo kuitenkin polttamasta granolaa!
Kun granola on jäähtynyt, lisää päälle vielä raakakaakonibsit ja lohko koko komeus ihaniksi granolapaloiksi. Säilytä valmis granola tiiviissä rasiassa/pussissa, jotta se ei pehmene.

PIPARI-BANAANILEIPÄ

3 + 1 isoa banaania
2 kananmunaa
3 rkl sulaa kookosöljyä (P)
3 rkl hunajaa
2 dl kaurajauhoa
2 dl mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta
1,5 rkl psylliumia (P)
Ripaus Guerande-merisuolaa (P)
Mantelirouhetta ja saksanpähkinöitä koristeluun

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja ota leipävuoka esille. Jos sinulle ei ole silikonista vuokaa, voitele vuoka esim. kookosöljyllä.
Soseuta kolme banaania joko haarukalla, sauvasekoittimella tai monitoimikoneella soseeksi. Kaada sose kulhoon, lisää joukkoon kaikki loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina leipävuokaan ja koristele mantelirouheella, banaaninpuolikkailla sekä saksanpähkinöillä. Kypsennä banaanileipää uunin keskitasolla n. 40 min.

Ihanaa (ja herkullista) viikonloppua jengi! <3

Hymyin Emili <3