Kaupallisessa yhteistyössä Floran kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Ennen kuin hypätään vapun ja kinuskidonitsien kimppuun, niin mulla on teille iloinen uutinen kerrottavana: saan kunnian olla tänä vuonna Floran brand ambassador! Tämä tietää teille siis entistäkin enemmän herkullisia reseptejä ja Floran huikean laadukkaisiin ja monipuolisiin tuotteisiin tutustumista. Ollaan suunniteltu teille koko vuodeksi vaikka mitä kivaa ja överiherkullista. Eiköhän siis hypätä ensimmäisen postauksen ja reseptin kimppuun – tästä tulee niin kivaa!

Vappu ja sen tuoma aina yhtä ihana ja makea munkkien juhla-aika on taas täällä! Hirveästi parempaa herkkua en keksi kuin tuoreet vasta paistetut munkit, mutta tänä vuonna niille on löytynyt todellinen haastaja: kinuskidonitsit, mitkä kypsyvät vaivatta uunissa! Mietin, miten saan hehkutettua näitä donitseja tarpeeksi, mutta tässä tapauksessa kuvat taitavat kyllä puhua puolestaan. Voiko näitä kauniisti kiiltäviä kinuskidonitseja muka joku vastustaa?

Maku näissä aidolla kinuskilla kuorrutetuissa donitseissa on sanomattakin herkullinen, mutta toinen hehkutettava asia näissä vapun hittiherkuissa on helppous sekä vaivattomuus. Uskon, että monelta jää paistamatta perinteiset vappumunkit nimenomaan niiden vaivan vuoksi, kun taikinaa pitää kohottaa ja myös rasvassa kypsyttäminen saattaa tuntua hankalalle ja vieraalle. Kinuskidonitsit saapuvat vapun herkkupöytään huomattavasti pienemmällä vaivalla.

Donitsitaikina syntyy niinkin helposti kuin vain sekoittamalla ainekset yhteen. Flora Culinessen eli juoksevan margariinin ansiosta työvaiheissa ei ole edes rasvan sulatusta. Samalla tuotteella voitelet myös donitsipellin kätevästi. Paljon ruokaa laittavana ja leipovana, arvostan laadukkaita ja hyvän makuisia tuotteita, mitkä soveltuvat moneen eri käyttötarkoitukseen. Flora Culinesse on täydellinen esimerkki tällaisesta monipuolisesta tuotteesta. Teet sitten taikinaa, voitelet vuokia, paistat kasviksia tai vohveleita, niin Flora Culinesse on helppo rasvan lähde. Se on valmistettu kasviöljyistä eli niistä puhekielellä pehmeistä, tyydyttymättömistä, rasvoista. Kyseinen juokseva margariini on sekoite rypsi-, auringonkukka- ja pellavaöljyjä, joiden yhdistelmä takaa tasapainoisen ja monipuolisen suhteen tyydyttymättömiä ja monityydyttymättömiä rasvoja sekä optimaalisen koostumuksen. Flora Culinesse on siis mahtava omega-3- ja omega-6-rasvahappojen lähde sekä samalla ilmastoystävällinen valinta!

Kinuskidonitsien the juttu eli täyteläinen, kiiltävä ja yksinkertaisesti vastustamattoman hyvä kinuskikuorrutus syntyy vain kahdesta pääraaka-aineesta: Flora Täyteläinen Kuohusta ja fariinisokerista. Kuorrutettakaan ei ole siis pilattu vaikeudella. Kuohusta ja fariinisokerista keitetään täyteläinen kinuski, minkä maku ja kiilto viimeistellään pienellä nokareella voita ja ripauksella suolaa. Flora Täyteläinen Kuohu on täysrasvainen maitopohjainen kasviöljysekoite eli osa eläinperäisistä rasvoista on korvattu kasvirasvoilla. Ehkä tässä yhteydessä on hyvä nostaa sitä, miksi itse tykkään valita kaupan hyllyltä juuri kotimaisen Floran tuotteita. Flora haluaa yhdistää terveellisyyden, hyvän maun, toimivan rakenteen ja ympäristöystävällisyyden. Kulmakivenä tässä on mahdollisimman suuri kasviöljyjen käyttö tuotteissa ja sen haluan myös ehdottomasti nostaa, että käytetyt rasvat ovat aina vastuullisesti tuotettuja. Laadusta Flora ei tingi.

Flora Täyteläinen Kuohusta keitetään tällä kertaa kinuski, mutta se on aivan tykki tuote tuomaan täyteläisyyttä muuhunkin ruoanlaittoon sekä leivontaan. Jos esimerkiksi kuorrutat kakkua, niin Flora Täyteläinen Kuohu on siihen täydellinen valinta, sillä sen vaahto on rakenteeltaan kestävä ja kuohkea. Mieletön plussa kyseisessä tuotteessa on myös, että sen nopeasti vispautuva vaahto kestää pakastamisen, vau!

Okei okei, nyt reseptin kimppuun!

KINUSKIDONITSIT (noin 24 kpl minikokoisia ja 10 kpl isoja)

Donitsit:

3 dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
1 tl kardemummaa
0,5 dl Flora Culinessea
1,5 dl piimää
1 kananmuna

1) Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen, ota donitsipelti valmiiksi esille ja voitele sen reiät Flora Culinessella tai öljyllä.
2) Mittaa kulhoon kaikki kuivat aineet ja sekoita. Lisää joukkoon rasva, piimä sekä kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3) Siirrä valmis taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa donitsipellin koloihin reilu puolilleen.
4) Kypsennä uunissa minikokoisia donitseja noin 5-7 minuuttia ja isoja donitseja noin 12 minuuttia. Kypsennysaika vaihtelee uuneittain ja liika kypsennys tekee donitseista kuivia, joten ota donitsit uunista heti, kun ne ovat kypsiä. Nosta valmiit donitsit vuoasta jäähtymään esim. leivinpaperin päälle.

Vinkki! Mikäli sinulla ei ole donitsipeltiä, voit tehdä donitsit myös muffinsipellillä. Pursota taikinaa kolojen pohjalle ja kaiverra valmiisiin donitseihin keskelle reikä.

Kinuskikuorrute:

2 dl fariinisokeria
2 dl Flora Täyteläinen Kuohua
nokare voita
ripaus sormisuolaa
nonparelleja

1) Mittaa kattilaan fariinisokeri ja Flora Kuohu.
2) Kuumenna, kunnes seos kiehuu, alenna lämpö keskiteholle ja keitä välillä sekoitellen noin 15-20 minuuttia, kunnes kinuski paksuuntuu. Voit kokeilla vesilasitestillä, onko kinuski valmista: tiputa tippa kinuskia kylmään veteen ja jos kinuski ei hajoa veteen, vaan jää tippana lasin pohjalle, on kinuski valmista. Lisää lopuksi voinokare sekä halutessasi ripaus suolaa ja sekoita.
3) Dippaa jäähtyneet donitsit lämpimään kinuskiin ja koristele heti nonparelleilla.

Vinkki! Voit hyvin pakastaa donitseja, mutta kuorruta ne vasta juuri ennen tarjoilua.

Ihania vapun donitsihetkiä sinne!

Hymyin Emili <3