Tein vähän aika sitten varhaisperunoiden kanssa kermaviilipohjaista tonnikalatäytettä. Rakastan uuniperunoita erilaisilla kylmillä täytteillä ja yksi kerta kaupassa varhaisperunoita pussiin valitessani mietin, että niiden yhdistäminen perinteisiin uuniperunatäytteisiin ei voi olla kuin hyvä idea! Miettikää nyt, maukkaat varhaisperunat ja hyvin mietityt kastikkeet! Yhtä lyömätön yhdistelmä kuin alkuperäinen versio. Ainakin itse jumiudun helposti samoihin lisukkeisiin varhaisperunoiden kanssa, joten tämä oli oikein kivaa ja raikasta vaihtelua! Tonnikalatäytteestä tuli ihan mahdottoman hyvää ja jaoin sen vähän niinkuin ohimennen Instagram storyni puolella, mutta se räjähtikin ihan käsiin! Ohjetta on saanut lähettää eteenpäin joka päivä niinkuin myös ihastella teidän jakamia kuvia kesän hittiruoasta. Ihania olette! <3 Moni oli kolunnut joka paikan blogistani lähtien etsiessään täytteen ohjetta ja siitä sainkin idean jakaa teille kaksi aivan ihanaa täytevaihtoehtoa lisää samalla, kun kirjaan tonnikalatäytteen reseptin tänne blogiin, jotta sen löytää jatkossa täältä. Eiköhän mennä siis suorinta tietä täytteiden pariin!

SAVULOHITÄYTE

500 g savulohta
1 punasipuli
1 ruukku tilliä
2 purkkia kermaviiliä
1/2 sitruunan mehu
reilu ripaus mustapippurirouhetta

Murenna savulohi sekä pilko punasipuli ja tilli pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen, maista ja lisää tarvittaessa esimerkiksi sitruunaa tai mustapippurirouhetta.

FETA-KASVISTÄYTE

2 paprikaa
1 pieni kesäkurpitsa
2 kevätsipulin vartta
1/2 ruukku persiljaa
kourallinen kivettömiä oliiveja
200 g fetaa
2 purkkia kermaviiliä

Pilko paprikat, kesäkurpitsa, kevätsipulit, persilja sekä oliivit
haluamasi kokoisiksi paloiksi ja murenna feta. Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen, maista ja lisää tarvittaessa esimerkiksi persiljaa tai oliiveja.

TONNIKALATÄYTE

1 iso kevätsipulin varsi
1 ruukku tilliä
2 purkkia kermaviiliä
2 tölkkiä tonnikalaa (vedessä)
1/2 sitruunan mehu
reilu ripaus suolaa
reilu ripaus mustapippurirouhetta

Pilko kevätsipuli ja tilli pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen, maista ja lisää tarvittaessa esimerkiksi sitruunaa, suolaa tai mustapippurirouhetta.

Perunat täytteillä on helppoa ja nopeaa arkiruokaa parhaimmillaan sekä saa tehtyä ison satsin kerralla. Perunat kiehumaan ja sillä aikaa kerkiää näppärästi valmistamaan täytteet. Itse teen yleensä aina kaksi erilaista täytettä samalle kerralle. Jos sait inspiraation kokeilla täytteitä ohjeillani, niin mua saa aina merkkailla julkaisuihin! Olisi ihana nähdä teidän lopputuloksia ja mielelläni jaan niitä eteenpäin myös muille innoittamaan kokeilemaan!

Ihanaa sunnuntain jatkoa! <3

Hymyin Emili <3