Täydellinen mieltä piristävä ja kehoa lämmittävä resepti tähän syksyyn ja alkavaan talveen: Täyteläinen juuressosekeitto! Ihanan simppeli resepti, missä muutamalla laadukkaalla raaka-aineella ja oikeilla suhteilla lopputulos on ihastuttava – sopivassa suhteessa raikas ja täyteläinen.

Palsternakka on mun suosikki juures ja siksi tämän keiton päätähti! Kyseinen juures saattaa olla monelle vieraampi, mutta suosittelen tekemään tuttavuutta tämän aivan ihanan maukkaan juureksen kanssa! Palsternakka on maultaan makea ja hyvin aromaattinen. Se muistuttaa mielestäni vähän porkkanaa, mutta on paljon mausteisempi. Palsternakan upean ja runsaan maun takana ovat eteeriset öljyt sekä korkea sokeripitoisuus. Kerman lisäksi täyteläisen koostumuksen takana on palsternakka.

JUURESSOSEKEITTO (kuudelle)

4 isoa jauhoista perunaa (n. 550 g)
5 isoa porkkanaa (n. 600 g)
2 isoa palsternakkaa (n. 650 g)
n. 1 l vettä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
2 tl rakuunaa
2 dl kaurakermaa (muukin kerma käy)

Kuori perunat, porkkanat sekä palsternakat, pilko ne paloiksi ja nosta kattilaan. Kaada joukkoon vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Keitä kasvikset pehmeiksi, mittaa joukkoon mausteet sekä kerma ja soseuta ainekset tasaisen samettiseksi sosekeitoksi. Voit tehdä saman myös blenderillä. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.

Hymyin Emili <3