Kaupallisessa yhteistyössä Apetinan ja Indieplacen kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Apetina laittoi pystyyn ihan huikean kampanjan, mikä kulkee nimellä Edgy Veggie – Ahmi kasviksia. Sen ideana on inspiroida meitä jokaista syömään enemmän kasviksia ja uskaltaa rohkeasti kokeilla myös niitä itselle tuntemattomampia kasviksia, joiden joukosta saattaa löytyä jopa uusi lemppari! Myönnän itsekin, että liian usein muun muassa ne uunikasvikset koostuvat samoista tutuista kavereista, joten halusin ehdottomasti olla mukana tässä ihanassa kamppiksessa inspiroimassa teitä sekä myös itseäni!

Tankoparsa, mun yksi lempikasviksista, minkä parasta sesonkia eletään juurikin tällä hetkellä. Halusin jakaa teille reseptin nimenomaan tankoparsan ympärille, koska olisi aivan parasta, jos viimeistään tämän kesäisen salaatin myötä tankoparsa nousisi myös sinun lempikasvisten listalle. Uskon, että kyseinen vihreä kasvis on monelle ainakin ulkonäöllisesti tuttu, mutta ymmärrän, jos sitä on vaikea lähestyä.

Moni kasvisruokahan on oikeasti aivan parasta arjen pikaruokaa! Iso osa kasviksista kypsyy nopeasti, niinkuin myös tämän postauksen kuningas tankoparsa. Mun mielestä tankoparsa on parasta yksinkertaisuudessaan paistettuna tai grillattuna ja siinä muodossa se on tässä parsa-kvinoasalaatissakin. Itse tykkään tuoda kasviruokiin proteiinia, täyttävyyttä sekä täyteläisyyttä erilaisilla juustoilla ja nimenomaan Apetinalla on aivan ihania erilaisia maustettuja juustoja. Kasvisten ja juuston liitto on täydellinen ja ihanan vaivaton!

Kampanjan ideaa myötäillen, halusin tutustuttaa teidät tämän reseptin myötä myös täysin aliarvostettuun kasvikseen eli retiisiin. Tuo upean värinen ja ihanan rapea kasvis on myös tällä hetkellä sesongissaan – kauppojen hyllyt pursuavat vaaleanpunaisia kotimaisia retiisejä. Tankoparsan tapaan retiisi on itselleni tuttu ihan lapsuudesta asti. Muistan ajatelleeni lapsena sen olevan salaatissa sitä ihanan punaista ja rouskuvaa juttua, mikä ei juuri maistu miltään ja näin mä kyllä itseasiassa edelleenkin ajattelen. Retiisi tuo ruokiin nimenomaan toivottua tekstuuria ja väriä.

Kun olet napannut vihannesosastolta ostoskoriin nämä sesonkiherkut, niin suuntaa seuraavaksi juustohyllylle. Siellä sinua odottaa tämä Apetinan aivan ihana uutuus sitrus ja yrtit -juusto. Apetinalla on tosiaan vaikka minkä makuisia juustoja, mutta tähän salaattiin valitsin tämä uutuuden, sillä tankoparsa ja sitruuna ovat todella hyviä kavereita. Toistaiseksi tätä Apetinan sitrus ja yrtit -juustoa löytyy vain K-ryhmän kaupoista.

PARSA-KVINOASALAATTI (neljälle)

5 dl vettä
2 dl kvinoaa
pieni ruukullinen haluamaasi salaattia
iso kourallinen rucolaa
1 kurkku
3 kevätsipulin vartta
nippu retiisejä
2 rasiaa Apetinan Sitrus ja yrtit -juustoa
reilu ripaus mustapippurirouhetta
500 g tankoparsoja
ripaus suolaa

Laita vesi kiehumaan kattilaan ja huuhtele sillä välin kvinoa huolellisesti siivilän avulla. Lisää huuhdeltu kvinoa kiehuvaan veteen ja keitä noin 20 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes vesi on imeytynyt ja kvinoa on kypsää. Voit nopeuttaa kypsän kvinoan jäähtymistä huuhtelemalla sitä siivilässä kylmällä vedellä.

Sillä välin, kun kvinoa kypsyy, valmistele salaatin muut osat. Pese salaatinlehdet, rucolat, kurkku, kevätsipulit sekä retiisit. Revi salaatinlehdet ja pilko kasvikset haluamasi kokoisiksi sekä muotoisiksi paloiksi.

Lisää isoon salaattikulhoon revityt salaatinlehdet, rucolat, pilkotut kasvikset, kypsä ja jäähdytetty kvinoa, Apetinan Sitrus ja yrtit -juustot öljyineen sekä mustapippurirouhetta ja sekoita hyvin. Jätä salaatti maustumaan jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat tankoparsat.

Pese tankoparsat ja poista niistä kovat kannat. Kypsennä tankoparsat joko grillissä tai öljyssä paistinpannulla. Parsat ovat valmiita, kun ne ovat hieman pehmenneet ja niissä on hyvä väri pinnassa. Älä siis turhaan kypsennä niitä ihan lötköiksi! Viimeistele tankoparsat reilulla ripauksella suolaa ja kokoa lautasille ihanan kesäiset salaattiannokset!

Ennen kun toivotan sinne kesäistä ja herkullista viikkoa, niin huikkaan vielä K-ryhmän arvonnasta: Kesäkuun aikana arvotaan kerran viikossa yhdelle onnekkaalle K-ryhmän 100 euron lahjakortti. Huikkaa alas kommenttikenttään sun lempikasvis ja miksi juuri se, niin olet mukana arvonnassa! Jätäthän kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi voittajan kontaktointia varten. Tästä pääset halutessasi lukemaan vielä arvonnan säännöt ja hei osallistumisaikaa on viikko tästä eteenpäin eli sunnuntaihin 28.6. asti.

Vitsit, toivottavasti innostuit kokeilemaan tätä ihanaa kesäistä salaattia ja hurahdat parsaan sekä retiiseihin niinkuin mäkin!

Hymyin Emili <3