Se on melkein rikos, että tämän mun maailman parhaan linssikeiton resepti päätyy nyt vasta blogiin. Oon julkaissut reseptin Instagramissani monta vuotta sitten alkuaikoinani, kun aloin reseptejäni julkaisemaan, mutta ymmärrettävästi se ei ole sieltä kantautunut kovin monen teidän ruokapöytään. 2020 keväällä, kun korona vei multa pariksi kuukaudeksi hierontatyöt, tein toisen e-reseptikirjani nimeltä 12 x arkilautasella, mikä sisältää nimensä mukaisesti 12 helppoa ja herkullista arkiruokaa. Tämä maailman paras linssikeitto löytyy sieltä kirjasta, koska sitä ei todellakaan voinut jättää kansien ulkopuolelle, kun kyseessä on parhaat arkiruoat! Myös Ruokatreffeillä, mitkä ovat itseasiassa saaneet myös alkunsa tuolloin 2020 keväällä, olemme kokanneet yhdessä tätä ihastuttavan koukuttavaa keittoa, joten eiköhän ole aika vihdoin saada se myös tänne blogiin!

Mä sanon usein ihmisille, että tiedän linssikeiton kuulostavan tylsälle ja kuivalle, mutta oikeasti kokeile tätä! Mä voin luvata, että yllätyt ja sun arkiruokiin tulee yksi vakioruoka lisää. Moni reseptiä testannut on sanonut, että linssikeiton etuliite ”maailman paras” on nimessä aivan syystä ja oon ite kyllä aivan sata pinnaa samaa mieltä haha! Mun arkiruoat on tunnetusti helppoja, nopeita ja herkullisia ja tämäkään yksilö ei ole siinä poikkeus. Eiköhän mennä siis sen pidemmittä puheitta reseptin kimppuun!

MAAILMAN PARAS LINSSIKEITTO (kuudelle)

1 sipuli (voi jättää pois)
pieni pala inkivääriä
3 rkl öljyä
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl cayennepippuria tai chilijauhetta
1 tl kurkumajauhetta
2 tl suolaa
800 g tomaattimurskaa
1 l vettä
2,5 dl kuivia punaisia linssejä
2 dl kookosmaitoa

1) Pilko sipuli ja kuori sekä pilko inkivääri. Lisää isoon kattilaan sipulisilppu, inkivääripalat, öljy sekä kaikki mausteet. Kuullota niitä kattilassa hetki, jotta kaikki ihanat maut heräävät henkiin ja lisää sen jälkeen kattilaan tomaattimurskat sekä vesi.
2) Sillä välin, kun kattilan sisältö alkaa kiehumaan, huuhtele linssit huolellisesti vedellä siivilän avulla. Lisää huuhdellut linssit kattilaan ja jätä keitto kiehumaan noin 20 minuutiksi, kunnes linssit ovat kypsiä.
3) Lisää joukkoon vielä kookosmaito, ota keitto pois liedeltä ja soseuta se tasaisen silkkiseksi sauvasekoittimella. Mikäli sinulla ei ole sauvasekoitinta, voit tehdä saman myös blenderissä, kunhan tiedät sen kestävän kuumaa. Maista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Vinkki! Linssikeiton päälle sopii täydellisesti reilu nokare ranskankermaa.

Hymyin,

Emili <3