Uskalsin itsevarmasti nimetä granolani maailman parhaaksi, koska A en ole itse maistanut missään parempaa ja B moni sitä maistanut on todennut saman. Tykkään tässäkin asiassa yksinkertaisuudesta; muutama hyvä raaka-aine, mitkä luovat tasapainoisen kokonaisuuden. En itse välitä monien hiutaleiden, pähkinöiden, siementen, kuivattujen hedelmien ja eri makujen yhdistelmästä, mutta taas se mistä välitän, on koostumus! Mielestäni granolan kuuluu olla ensisijaisesti yhtenäistä ja rapeaa! Sellaista, missä on ihanan isoja rouskuvia paloja. Tällainen koostumus vaatii oikeassa suhteessa kuivia-aineita sekä niitä sitovia nesteitä ja kärsivällisyyden, että granolaa ei sekoita kypsennys- ja jäähtymisvaiheessa, vaan lohkoo sen runsaiksi paloiksi vasta jäähtyneenä.

Tähän maailman parhaaseen granolaan on itseasiassa ihastunut teistä jo moni, sillä olen julkaissut sen aiemmin Instagramissani, kun blogiani ei vielä ollut. Nimesin silloin sen basic granolaksi, mikä on myös hyvin osuva nimi, sillä ohje on todellakin ihanan perus. Ainekset löytyvät ainakin meiltä aina kaapeista, mikä on iso plussa, kun granolapurkin pohja alkaa uhkaavasti näkymään. Ohjeen yksinkertaisuuden vuoksi sitä on myös helppo tuunailla omannäköiseksi esimerkiksi valitsemalla joukkoon ne omat lempparipähkinät tai halutessaan lisäämällä joukkoon makeutta tuovia kuivattuja hedelmiä. Kunhan suhteet pysyvät samoina, niin homma rokkaa ja vain mielikuvituksesi on rajana!

Mulla on nykyään muodostunut tavaksi tehdä granolaa foodpreppauksen yhteydessä. On niin kiva, kun jogurttiannoksen tai smoothie bowlin päälle saa laittaa pitkin viikkoa itse tehtyä granolaa ilman lisä- ja säilöntäaineita. Granolan valmistus on niin helppoa, että se pieni vaiva kannattaa todellakin nähdä! Ei lisä- ja säilöntäaineita tai piilosokeria- ja rasvaa, vaan täysi tieto siitä, mitä suuhusi pistät. Suosittelen enemmän kuin lämpimästi kokeilemaan tätä maailman parasta granolareseptiä! Suurella todennäköisyydellä koukutut siihen, mutta nyt sua on ainakin varoitettu!

MAAILMAN PARAS GRANOLA

n. 3 dl pähkinöitä (käytän manteli, pekaani, hassel)
5 dl kaurahiutaleita
2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia
1/2 dl sulaa kookosöljyä

Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen, ota uunipelti valmiiksi esille ja asettele siihen leivinpaperi.
Rouhi pähkinät reiluiksi paloiksi ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon makeutus sekä öljy ja sekoita hyvin.
Levitä valmis massa tasaiseksi levyksi pellille ja paahda sitä uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes se on saanut kevyttä väriä pintaan ja on rapean tuntuinen. Granola kovettuu lisää jäähtyessään, joten ihan rapea sen ei tarvitse olla heti uunista tultuaan. Annan granolan jäähtyä kokonaan ja vasta sen jälkeen lohko se haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä granolaa tiiviissä lasipurkissa, jotta se säilyy halutun rapeana.

Hymyin Emili <3