Kyllähän mä tiesin, että nämä makuparit eivät petä, mutta lopputulos ylitti silti kaikki odotukseni! Tämä koukuttavan hyvä tonnikalamakaronilaatikko kiilasi heittämällä meidän arkiruokien kärkeen! Vuoallinen maukasta ja mehevää käden käänteessä syntyvää arkiruokaa, mistä tylsyys on kaukana. Parhaita arkiruokia ovat ne, mitkä valmistuvat vaivattomasti ja ilahduttavat kerta toisensa jälkeen syöjäänsä. Arkiruoka on nimensä mukaisesti ruokaa, mitä syödään arkena eli monena päivänä viikossa. Miksi syödä siis valtaosa viikosta tylsää ruokaa, mikä menee ennemmin polttoaineesta kuin nautinnosta?

Tässä sulle täsmäidea siis ensi viikon ruoaksi ja nimenomaan herkulliseksi sellaiseksi! Alta ohjeesta pääset nappaamaan helposti kauppalistaan ainekset. Aion tehdä itsekin tätä meille ensi viikon iloksi.

TONNIKALAMAKARONILAATIKKO (kahdeksalle)

300 g haluamaasi pastaa
n. 200 g aurinkokuivattuja tomaatteja (koko purkin paino)
n. 200 g fetaa
n. 300 g kalamata-oliiveja (koko purkin paino)
2 tlk tonnikalaa (öljyssä)
1 l kauramaitoa (muukin maito käy)
3 kananmunaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 rkl oreganoa
1/2 tl suolaa

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja ota uunivuoka esille.
Keitä pastaa vain muutama minuutti, niin että se pehmenee hieman. Pilko sillä välin aurinkokuivatut tomaatit sekä feta reiluiksi paloiksi ja valuta oliiveista sekä tonnikaloista nesteet pois. Sekoita keskenään uunivuoassa pasta, aurinkokuivatut tomaattipalat, fetapalat, kalamata-oliivit ja tonnikalat.
Mittaa erilliseen kulhoon maito, munat sekä kaikki mausteet ja sekoita hyvin. Kaada munamaito vuokaan ja kypsennä tonnikalamakaronilaatikkoa uunissa noin 45 minuuttia, kunne se on saanut pinnalle kauniin värin ja munamaito on hyytynyt. Varo kuitenkin, että et kypsennä ruokaa kuivaksi, sillä mehevyys on tämän vuokaruoan juttu!

Toivottavasti pystyin olla avuksi tulevan viikon ruokia ajatellen! Tämän reseptin myötä en voi toivottaa muuta kuin ihanaa viikonlopun jatkoa ja herkullista tulevaa uutta viikkoa!

Hymyin Emili <3