Joo tai oikeastaan naurettavan helppo lohipasta, mikä valmistuu kuin itsestään. Yksinkertaisuudessaan lohi laitetaan uuniin kypsymään kerman ja mausteiden kanssa, millä välin pasta kiehuu hellalla. Kun kummatkin ruoan osapuolet ovat kypsiä, sekoitetaan ne suoraan vuoassa ihanan meheväksi lohipastaksi! Nerokasta! Aktiivinen aika, mihin kuluu siis sinun aikaasi, pyörii tässä reseptissä noin 10 minuutin hujakoilla eli siis tämä ihanan rento arkiruoka valmistuu siis todellakin kuin itsestään.

HELPPO LOHIPASTA (kuudelle)

800 g lohifilee (ruodoton ja nahaton)
1/2 sitruuna
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl valkopippurijauhetta
1 tl mustapippurirouhetta
4 dl ruokakermaa (käytin kaurapohjaista)
1 ruukku ruohosipulia
300 g haluamaasi pastaa

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja ota iso uunivuoka esille. Nosta lohifilee vuokaan ja mausta se sitruunamehulla, suolalla sekä valko- ja mustapippurilla. Kaada vuokaan kalan ympärille kerma. Pilko ruohosipuli pieneksi silpuksi ja ripottele se lopuksi vuokaan koko komeuden päälle. Lohen paksuudesta riippuen, kypsennä sitä uunissa noin 15-30 minuuttia, kunnes se on kypsä, mutta ei kuiva.
Keitä lohen kypsyessä pasta paketin ohjeen mukaan. Kun lohi on kypsää, ”paloittele” se lusikalla ja sekoita joukkoon valmis pasta.

Kivaa viikon jatkoa ihanat! <3

Hymyin Emili <3