Jos multa kysytään tämän hetken ykkösarkiruokaa, mikä täyttää kriteerit nopea ja helppo, vastaukseni on pika tonnikalakastike. Niinkuin otsikko kertoo, kastikkeen tekoon menee todellakin vain 10 minuuttia! Lyhyt valmistusaika ja helppous eivät ole ainoat isot plussat, vaan rinnalla kilpailevat myös maku ja edullisuus. Yksinkertaisista suhteellisen edullisista raaka-aineista syntyy todella maukas kastike, mikä sopii yhteen niin pastan kuin riisin kanssa. Arkiruokien kingi olkaa hyvät!

10 MINUUTIN TONNIKALAKASTIKE (kuudelle)

1 iso sipuli
2 rkl öljyä
1 rkl oreganoa
1 tl mustapippurirouhetta
2 tlk tonnikalaa (vedessä)
800 g tomaattimurskaa (Mutti)
ripaus suolaa

Pilko sipuli pieneksi silpuksi. Lisää paistinpannulle öljy, oregano, mustapippurirouhe sekä sipulisilppu kuullottumaan. Valuta sillä aikaa tonnikaloista vedet pois. Lisää kuullotettujen sipulien joukkoon tonnikalat, tomaattimurska sekä suola, sekoita ja jätä hautumaan pariksi minuutiksi. Maista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Tämä likka painelee kuulkaas nyt lomalle hetkeksi rentoutumaan! Laittakaa te sillä aikaa tonnikalakastike testiin ja, jos nappaatte lopputuloksesta kuvan someen, niin mua saa merkkailla! Ihanaa ja palkitsevaa seurata, kun reseptini kotiutuvat teidän käyttöön! Mutta nyt sanon heipat hetkeksi täällä blogin puolella! Instagram päivittyy fiiliksen mukaan myös lomalla, mutta blogi herää aktiiviseksi taas viikolla 33.

Hymyin Emili <3