Oli sellainen olo, että haluan jakaa teille jotain kevyttä luettavaa, mistä voi inspiroitua, mutta aivot saa jättää rennosti off-tilaan. Maanantaina, kun söin pitkän päivän jälkeen umpi väsyneenä iltapalaa, mulle putkahti yhtäkkiä ajatus, että olisi hauska jakaa eri kategorioista omat top 3 vinkkini. Aiheet pomppivat laidasta laitaan ja koko postauksen ajatuksena on, että siitä voi inspiroitua ja saada itselle jotakin. Ehkä vinkkejä, hyvän mielen tai pienen irtioton hektiseen päivään.

Miten säästää rahaa ruoissa?

 1. Suunnittele. Käy suunniteltuja isoja kauppareissuja jatkuvien pienien sijaan ja preppaa ruokia kerralla reilusti. Näin ruokaa on kaapissa ja turhat heräteostokset, take away ruoat yms. jäävät ostamatta.
 2. Suosi sesonkiruokia, mitkä ovat hyvän maun lisäksi edullisimmillaan.
 3. Seuraa tarjouksia ja osta esimerkiksi kasvikset sekä hedelmät ja proteiinin lähteet suosien niitä. Esimerkiksi proteiinin lähteitä, kuten jauhelihaa, kanaa, kalaa, nyhtökauraa yms. voi ostaa tarjouksista myös pakkaseen ja näin säästää pitkän pennin.

Parhaat urheiluvaatemerkit treenaamiseen?

 1. Kari Traa
 2. Nike
 3. Björn Borg

Miten lisätä arkiaktiivisuutta?

 1. Aseta itsellesi sopiva tavoite päivätasolla, esimerkiksi 10 000 askelta joka päivä tai työpäivän aikana joka tasatunnein 10 kyykkyä ja 10 hartioiden pyöritystä. Tavoitteet ohjaavat liikkumaan ja tekemään päivän aikana parempia valintoja. Arkiaktiivisuuden lisääminen tarkoittaa nimenomaan pieniä joka päiväisiä tietoisia valintoja, mitkä edistävät terveyttä. Aloita siis maltilla äläkä haukkaa liian isoa palaa alkuun, jotta onnistut tavoitteissasi.
 2. Kiinnitä huomiota hyötyliikuntaan: valitse portaat hissin sijaan, hyödynnä siirtymät/matkat menemällä ne kävellen tai pyörällä, älä mene autolla tai julkisilla määränpäähän asti vaan kulje loppu matka kävellen keräillen askelia, tulosta materiaalit toimiston kauimpaan tulostimeen tai tee kauppareissu kävellen/pyörällä.
 3. Hanki askel- tai aktiivisuusmittari tuomaan motivaatiota arkiaktiivisuuden seuraamiseen ja näin kehittämiseen.

Parhaat luonnonkosmetiikkamerkit?

 1. Atopik
 2. Mossa
 3. Madara

Vinkit toimivaan foodpreppaukseen?

 1. Suosi ruokia, mitä saa tehtyä kerralla ison satsin, jotta ruokia ei tarvitse tehdä niin montaa sorttia.
 2. Mieti ruoat niin, että pystyt hyödyntämään uunin ja hellan monipuolisesti, jotta säästät aikaa. Esimerkiksi uunilohen kypsyessä hellalla valmistuu samaan aikaan bolognesekastike ja keittyy spaghetti sekä lohen kaveriksi perunat ja porkkanat.
 3. Hanki tiiviit säilytysrasiat ruoille, jotta ne säilyvät hyvinä ja mahtuvat kätevästi jääkaappiin. Itselläni käytössä Ikean eri kokoiset lasiset rasiat, joissa tiivis kansi.

Lempi Spotify soittolistat chillailuun?

 1. Aamukahvi
 2. Happy Hits
 3. Acoustic Covers

Miten päästä eroon sokerikoukusta?

 1. Tee valinta, onko sinulle parempi katkaista sokerikoukku kerralla vai pikkuhiljaa opettemalla uuden tavan. Sokerin syönnin lopettaminen hetkellisesti kokonaan on tehokasta, sillä keho tottuu noin viikossa sen vähentämiseen (greliinihormonin taso normalisoituu) ja sokerihimo vähenee. Toisille pikkuhiljaa uuden tavan opettelu sopii kuitenkin paremmin ja on pitkäaikaisempaa. Siinä tapauksessa lähde vähentämään sokerin syönti selkeillä linjauksilla kohti pysyvää kohtuullista määrää.
 2. Syö säännöllisesti ja tarpeeksi. Nälkä ja energiavaje buustaavat makeanhimoa. Kiinnitä huomiota etenkin laadukkaiden hiilihydraattien saantiin.
 3. Keskity liikkumaan tarpeeksi ja mahdollisesti jopa lisäämään sitä, sillä liikkuessa keho tuottaa hyvän olon hormoneja, mitkä korvaavat sokerin syönnistä syntyvät hyvän olon tuntemukset.

Helpot proteiinin lähteet aamupalalla?

 1. Puuron tuunaus lisäämällä keittämisen loppuvaiheilla pari kananmunan valkuaista tai annoksen päälle rahkaa, raejuustoa tms. Oma suosikki puuron/tuorepuuron päälle marjojen ja hedelmien lisäksi on Alpron Go On -soijarahka.
 2. Laadukkaan proteiinijauheen lisääminen smoothieen tai smoothie bowliin. Oma ehdoton suosikki on Puhdistamon luomu hera ja kasviperäisistä Puhdistamon riisiproteiini.
 3. Kananmuna eri muodoissa; erilaiset munakkaat, paistettu ja keitetty kananmuna sellaisenaan tai leivän päälle sekä banaanipannarit.

Vinkit mielekkäämpään arkeen?

 1. Ota vastuu omasta arjesta. Muutokset eivät tapahdu odottamalla vaan ne vaativat tietoisia tekoja. Mielekkäämpää arkea on turha odottaa, jos sitä varten ei ole valmis itse tekemään töitä.
 2. Unohda ulkopuolelta tulevat säännöt ja turhat totutut tavat. Arki on valtaosa meidän elämästä ja kivat jutut on turha säästää viikonlopuille, lomille, pyhille tms. Käy tiistaina pitsalla ja torstai aamuna ennen töitä lenkillä. Onni asuu siinä jokapäiväisessä tekemisessä, joten rakenna arki rohkeasti sinun näköiseksi!
 3. Tiedosta hyvin olevat asiat. Me eletään helposti odottavassa ja jopa tyytymättömässä tilassa, missä odotamme koko ajan jotain parempaa ja tulevaa. Sitten kun -ajattelusta kannattaa päästää irti, sillä elämä lipuu huomaamatta ohi, jos jatkuvasti elää odottavassa tilassa. Tiedosta siis tällä hetkellä hyvin olevat asiat, mistä onnellisuus loppu peleissä koostuu.

Ravitsevat mukaan otettavat välipalat?

 1. Tuorepuurot
 2. Smoothiet proteiinilisällä
 3. Hedelmä + keitetty kananmuna tai hedelmä + proteiinipatukka

Hymyin Emili <3