Ensiksi mietin, että en kirjoita tästä mitään, vaan jätän tilanteen omaan arvoonsa. Kuitenkin yksi päivä aamupalapöydässä sanoin Jopelle, että miksi en jakaisi näitä juttuja, koska tätähän se nyt todellisuudessa on. Ollaan kummatkin fiilistelty omissa kanavissamme uutta asuntoamme ja sen laittamista meidän unelmien kodiksi. Asunto on aivan ihana ja juuri sellainen kuin odotettiin, jopa enemmän. Sisustusprojektikin on ihana, mutta meidän tapauksessa liian huonolla tuurilla varustettu. Ollaan asunnon ostopäätöksestä lähtien puhuttu, että tämä on se the koti, mikä laitetaan ihan viimeisen päälle ammattilaisen avustuksella. Odotukset ovat olleet siis luonnollisesti korkealla, minkä takia olemme saaneet pudota melkoisesti alaspäin.

Toivotte sisustus- sekä kotikuulumisia paljon ja etenkin sitä eniten odotettua kodin esittelyä. Ollaan päätetty, että se on tulossa vasta, kun kotimme on kokonaan valmis. Siihen menee valitettavasti vielä pieni tovi, mutta siksi ajattelinkin huikkailla täältä välikuulumisia ja kertoa, missä oikein mennään tällä hetkellä.

Muutimme tosiaan isompaan asuntoon sekä aiempien sekalaisten huonekalujen vuoksi uusimme niistä suurimman osan. Sänky, työpöytä sekä työhuoneen säilytyslaatikosto tulivat huonekaluista ainoastaan mukaamme ja pyykinpesukoneen sekä kuivausrummun tilasimme asennuksineen rakennuttajan kautta. Kun hankintoja on paljon, porrastimme niitä luonnollisesti tärkeysjärjestyksessä kulujen vuoksi, mutta myös siksi, että hahmotamme kokonaisuutta, jotta päätökset osuisivat mahdollisimman hyvin kerralla nappiin. Sisustussuunnittelijan avulla hankintojen teko on ollut ihanan helppoa ja sitä me juuri halusimmekin, säästää aikaa. Hän tuntee Helsingin markkinat, joten olemme tehneet täsmäiskuja hänen suositustensa perusteella. Hyvinä esimerkkeinä ovat sohva ja ruokapöytä; tiesimme suunnilleen millaiset haluaisimme ja hän ohjasi meidät kahteen kauppaan, mistä ne löytyivät samantien ihan meidän näköisinä ja oikean värisinä sekä kokoisina. Hommat alkoivat siis rullaamaan tosi kivasti ja olemme saaneet pala palalta kokonaisuutta hyvin kasaan. Hahah ja nyt tulee se kuuluisa ”mutta”, koska kyllähän tämä kuulostaa ihan liian sujuvalle!

Ruokapöydästä se huono tuuri taisi saada alkunsa. Hankimme siis aivan ihanan ja näyttävän betonisen ruokapöydän, mihin alkoi heti käytössä ilmestymään vaaleita rinkuloita sekä länttejä. Tajusimme nopeasti, että pöytätaso ei kestä vettä ja vaaleat jäljet tulevat siis astioiden pohjista, mitkä olivat märkiä. Jälkiä ei saanut pois ja pöydän pinta oli luonnollisesti pilalla. Olimme ostaneet siis ruokapöydän, mikä ei kestä käyttöä, sillä meille oltiin unohdettu mainita, että taso pitää pinnoittaa.

Seuraava hermoja venyttävä tapaus oli TV-taso, mistä olen jonkin verran puhunut jo Instagramini puolella. Ostimme tason 2-3 viikon toimitusajalla ja loppuen lopuksi taso tuli kuuden viikon kuluttua. Se ei ollut varsinaisesti meille ongelma, sillä sattuuhan näitä, vaan se, miten asiaa hoidettiin myyjän päästä. Emme saaneet mitään ilmoitusta myöhästymisestä tai ylipäätänsä kertaakaan yhteydenottoa heiltä, vaan me olimme aina se tiedusteleva osapuoli. Aina soitin, mikä tilanne on ja he lupasivat selvittää sekä palata asiaan, mutta ikinä ei kuulunut, vaan elelimme epätietoisessa oravanpyörässä. Meillä ei itseasiassa vieläkään ole tietoa, miksi taso oli myöhässä.

Ainahan takapakkeja tulee ja harvoin kaikki sujuu kuin kuuluisassa strömsössä, mutta kyllä tässä on jo vitsin aiheita saanut ihan keksimällä keksiä. Seuraavaksi itkua sai niellä olohuoneen maton kanssa. Meidän olohuone on sen kokoinen, että standardimittaista mattoa on hankala löytää, joten päädyimme mittatilaustuotteeseen, missä hyödynsimme suunnittelijamme kontakteja. Kävimme tutustumassa kangas- sekä värivaihtoehtoihin ja päädyimme hyvin varmoina lopputulokseen. Matto laitettii tilaukseen niinkuin myös olo- sekä makuuhuoneen verhot. Odotimme mattoa todella paljon, sillä meiltä puuttuu enää niin sanottu kotoisuus, mikä tulee juuri matoista, verhoista, lampuista, tauluista, viherkasveista yms. Matto saapui etuajassa kolmen viikon kuluttua, menimme hakemaan sen yhtään liioittelematta aivan täpinöissämme ja, kun rullasimme sen paikoilleen, niin itkua sai tosissaan pidätellä (eikä se todellakaan onnistunut). Valitsemamme väri näytti täysin eriltä olohuoneessamme ja haluamamme viileän sävyisen harmaan-beigen sijasta tuijotimme selkeästi vihertävää mattoa. Katsoimme toisiamme, rullasimme matto samantien takaisin pakettiin ja mietimme, että meillä on käsissämme kallis mittatilaustuote, millä ei ole palautus- tai vaihto-oikeutta. Tällöin Jope sanoi ääneen, että nyt menee oikeasti liian moni asia vihkoon ja koko sisustusprojekti tunteisiin. Komppasin!

Kun puhutaan liian huonosta tuurista, niin luonnollisesti ostettiin asuntomme ainoaan lamppuun rikkinäinen polttimo ja aivan tuliterä TV menee näillä näppäimillä reklamaatioon. Mutta tiedättekö, onneksi voin tähän loppuun kertoa, että asiat alkavat järjestymään! Ruokapöydän taso käytiin vaihtamassa tällä viikolla ja saimme avainasemassa olevan pinnoitteen siihen ilmaiseksi. TV-taso tosiaan tuli kuin tulikin, annoimme myyjälle rakentavan palautteen ja saimme toiminnasta pahoitteluiden lisäksi pienen korvauksen, vaikka se tosiaan pieni olikin. Meidän tuuri taitaa oikeasti alkaa viimeinkin kääntymään nimittäin saamme tilata uuden maton samalla hinnalla! Suunnittelijamme pystyy hyödyntämään maton jossain toisessa projektissa ja tämä oli meille oikeasti ihan pelastus etenkin rahallisesti! Niin ja se perhanan polttimokin saatiin palautettua!

Vähän mollivoittoisia välikuulumisia siis, mutta niinkuin sanoin, onneksi meidän tuuri on selkeästi kääntymässä parempaan ja usko sekä hyvä fiilis ovat palautuneet hommaan! Uuden maton laitamme tilaukseen mahdollisimman pian, verhot ovat tosiaan tuloillaan ja meidän suunta on seuraavaksi lamppukaupoille. Paljon on vielä pieniä hankintoja edessä, mitkä luovat nimenomaan sitä lämpöä ja haluamaamme kokonaisuutta, mutta pikkuhiljaa pala kerrallaan. Me nautitaan täällä joka tapauksessa koko ajan ihan täysin rinnoin!

Nyt vapaiden viettoon ja mä lähetän täältä just sulle aivan ihanaa ja etenkin onnellista viikonloppua! <3

Hymyin Emili <3