Muutto lähenee! Enää 38 päivää, kun saadaan avaimet meidän ikiomaan kotiin. Ihan hullua, sillä ollaan ostettu asunto noin puolitoista vuotta sitten ja kohta ikuisuudelta tuntunut odotus päättyy!

Aika nopeasti oston jälkeen päätettiin, että haluamme palkata sisustussuunnittelijan meidän avuksi. Päätökseen on parikin syytä. Suurin ja ensimmäinen ajatus oli, että ollaan ostettu arvokas asunto ja halutaan hyödyntää sen potentiaali 100%, niin että se on juuri meidän tarpeisiin suunniteltu; tila on hyödynnetty fiksusti, uudet hankinnat ovat kerralla oikean kokoisia ja kokonaisuuteen sopivia, valaisu on optimaalinen sekä sisustus on kokonaisuus, missä yhdistyy meidän näköisesti rentous, skandinaavisuus ja persoonallisuus. Ja tätä kaikkea koemme, että emme itse pystyisi toteuttamaan emmekä oikeastaan edes haluaisi. Meille kummallekaan sisustus ei ole intohimon asia ja, koska aika on rajallista, niin päätimme säästää sitä tässä tapauksessa ammattilaisen avulla. Ja näin projektin puolivälissä osataan jo sanoa, että päätös oli todellakin hyvä! Konkreettisena esimerkkinä, laitoimme suunnittelijallemme kuvia, minkä tyylisen sohvan haluaisimme. Niiden perusteella hän etsi meille kolme vaihtoehtoa, mitkä olisivat asuntoomme juuri sopivia niin kooltaan kuin tyyliltään. Käytiin viime keskiviikkona katsomassa vaihtoehdot ja samalla kerralla laitettiin upea sohva tilaukseen muuttopäiväksi. Ajatelkaa, miten kauan meillä olisi voinut mennä aikaa itse metsästää juuri sopiva sohva! Toki jotkut nauttii nimenomaan tästä vaiheesta, kun saa koluta läpi kaikki sisustuskaupat, mutta jokainen tavallansa. Viimeisiä silauksia, kuten tyynyliinoja, tauluja yms haluan ehdottomasti itse etsiä ja fiilistellä, mutta suuremmissa linjoissa apu on tervetullutta.

Löysimme hyvän suunnittelijan loppupeleissä helposti suosituksen perusteella. Projekti käynnistyi parilla ensimmäisellä tapaamisella, missä kartoitettiin meidän tarpeita, toiveita, tyyliä ja tietenkin budjettia. Näiden pohjalta päädyimme ulkoistamaan ammattilaiselle asuntomme isoimman tilan eli olo- ja ruokahuoneen pohjan suunnittelun. Sen lisäksi suunnittelija auttaa olo- ja ruokahuoneen, työhuoneen sekä käytävän sisustuksessa. Makuuhuone meillä tulee olemaan sen verran pieni, että sinne ei juuri mahdu sänkyä ja valmiiksi olevaa vaatekaappia enempää, joten emme nähneet tarpeelliseksi sijoittaa rahaa siihen. Samaan lopputulemaan päädyttiin kylpyhuoneen kanssa. Myöskään sähköratkaisut eivät kuulu meidän pakettiin, sillä ne ovat rakennettu asuntoon jo, mutta valaisu liitettiin osaksi sisustusta. Jotkut teistä ovat kyselleet, miten hinta koostuu tällaisissa sisustusprojekteissa, niin ainakin meidän suunnittelijalla näin. Eli kartoitettiin avun tarpeet sekä budjetti ja päädyttiin niiden perusteella sopivaan pakettiin.

Kolmannella tapaamiskerralla meitä odotti neljä suunnittelijan piirtämää pohjapiirustusvaihtoehtoa olo- ja ruokahuoneesta. Käytännössä etsimme siis meidän tarpeisiin parhaan tavan hyödyntää tämä iso tila. Kolmannen tapaamisen jälkeen olo oli aika sekava. Mä olen luonteeltani malttamaton ja ajattelin sopivan pohjapiirustuksen löytämisen olen ihan piece of cake, mutta edessä olikin paljon mietittävää. Sanoin muutaman kerran Jopellekin, että onneksi ei vain menty itse huonekaluliikkeisiin ja ostettu kivat sohva, ruokapöytä, tv-taso, matto yms, sillä tila asetti yllättäviäkin haasteita, mitä ei oltu tajuttu. Oltiin lähetetty suunnittelijalle kuvia, missä oli kiva sohva, tunnelma, kokonaisuus tai jokin yksityiskohta sekä toivottu samaan aikaan avaruutta, persoonallisuutta, säilytystilaa, hyvin istumapaikkoja ja lisäksi pyöreä ruokapöytä oli mun toivelistalla. Ja tällä kolmannella tapaamisella ymmärsimme, että tämän kaiken toteuttaminen toimivalla tavalla olisi mahdotonta. Sanoin suunnittelijalle yhdessä puhelussa, että ollaan ihan pommiasiakkaita, kun toivotaan kaikkea eikä ymmärretä tilan resursseja, mutta hän vastasi ihanasti, että siksihän me ollaan hänet palkattu ja hän muokkaa meille pohjapiirustusta niin kauan, kun reaktiomme on, että ”se on tämä”. Ja sieltähän se reaktio lopulta tuli! Jouduin luopumaan pyöreästä ruokapöydästä, sillä se on melkoinen tilasyöppö, mutta ollaan kyllä lopulliseen pohjapiirrokseen todella tyytyväisiä!

Seuraavaksi alkoi kiireinen sohvan etsintä, sillä kaikki tehtaat ovat lomilla heinäkuun ja meidän harras toive oli saada sohva muuttopäiväksi. Ja niinkuin aiemmin kerroin, sohva löytyi ja se saapuu meille muuttopäivänä. Nyt keskittyminen siirtyy sisustukseen ja loppujen hankintojen etsimiseen. Meillä ei itseasiassa ole tarkempaa tietoa tulevasta, mutta alkuviikon puhelun jälkeen olemme varmasti taas fiksumpia. Sisustukselta toivomme apua luonnollisesti kokonaisuuteen, mutta säilytysratkaisut ovat myös isossa roolissa, sillä sitä on asunnossamme valmiiksi yllättävän vähän. Ehkä voisi tosiaan sanoa, että aikalailla puolessa välissä ollaan projektia. Paljon on vielä tehtävää ja aikaa on rajallisesti, mutta tässä vaiheessa pitääkin myöntää itselle, että kaiken ei tarvitse olla valmista muuttopäivään mennessä. Se oli alunperin meidän tavoite, mutta herättiin koko projektin aloittamiseen vähän liian myöhään, joten tästä ajatuksesta pitää osata päästää nyt irti ja kurottaa tilalle realistisuutta. Hahah se on just tällaiselle malttamattomalle ihmiselle super helppoa! Mutta onneksi meillä alkaa kummallakin kesäloma muuttoviikolla, joten silloin on vielä hyvää aikaa fiilistellä projektin viime metrejä.

Sellaisia kuulumisia tähän juhannuksen jälkeiseen sunnuntaihin ja loppuun haluan kiteyttää vielä, että meillä on kyllä hyvä ja luottavainen fiilis tulevasta. Ainiin ja tulevan viikon perjantaina meillä on muuttotarkastus eli päästään viimein katsomaan meidän valmista kotia! Sormet ristiin, että korjattavia asioita olisi mahdollisimman vähän. Nyt jatketaan kesästä nauttimista ja hei ihanaa uutta tulevaa viikkoa! Meille työläisille tsemppiä sekä samalla lempeitä ajatuksia ja lomalaisille terkut, että nauttikaa täysillä! <3

Hymyin Emili <3