Istun tällä hetkellä Kämp Gardenin Kuuma -kahvilassa. Kello on 10.03 ja Helsingin paras avokadoleipä lepäilee jo massussa. Hain santsikupin kahvia, otin läppärin esille ja aloin purkamaan maileja. Yhtäkkiä mulle tuli idea, että haluan jakaa teille lempi aamupala- ja lounaspaikkani! Niitä kysellään multa jatkuvasti Instassa ja se selkeästi kertoo, että keltään ei ole jäänyt epäselväksi suhteeni ruokaan, hahah! Ruoka ihan todellakin on elämä ja etenkin aamupaloja rakastan. Helsingissä on mun mielestä ihana ruoka- ja kahvikulttuuri ja se on itseasiassa yksi Helsingin parhaista puolista. En itse syö kovinkaan usein ulkona, sillä arki pyörii kotiruokien voimalla, mutta kyllä mä viikottain käyn aamupalalla, kahvilla tai lounalla. Dinnereilläkin silloin tällöin.

Helsingin tarjonta palveluissa on massiivinen, mutta listasin tähän alle omat all time favourite paikat. Toivottavasti saat niistä vinkkiä omiin ruokahetkiisi.

Lemppari aamupalat ja brunssit

Kuuma
Niinkuin jo aiemmin mainitsin, Helsingin parhaat avokadoleivät saat täältä! All day breakfast maksaa 16€ ja sen saa koota mieleiseksi komboksi neljästä kohdasta. Ihana tunnelma ja Marimekon eripari astiat ovat myös mainitsemisen arvoisia asioita.

Paulig Kulma
Täällä hinta-laatusuhde kohtaa todella hyvin! Arkipäivien Kulma breku maksaa 15,50€ ja viikonlopun brunssimainen Weekend breku on 18,50€ (hinnat kyllä vähän nousseet viime vuodesta?). Kombot kootaan täälläkin itse ja nälkä ei ole jäänyt kertaakaan! Croisantti-omeletti-marjajogurtti- kombo on oma suosikki ja Kulman laadukas kahvi ei petä koskaan. Listalle oli ilmestynyt nyt banaanipannukakut vaahterasiirapilla ja ei tarvi kahta kertaa miettiä, mitä tilaan seuraavalla kerralla!

Green Hippo
”Tarjoamme herkullista, nopeaa ja terveellistä ruokaa kohtuulliseen hintaan”. Heidän nettisivujen slogan kiteyttää ihan täydellisesti sen, miksi kyseinen kahvila on niin huippu! Värikäs smoothie bowl kotitekoisella granolalla on mun vakiotilaus ja heidän pannukakut ovat yhtiä parhaita, mitä olen IKINÄ maistanut! Ja voin kertoa, että aika monia olen maistanut. Ainiin ja 3€ kaurapuuro marjoilla – parasta! Aamupaloille on valmiita komboja ja omia yhdistelmiä voi myös helposti luoda. Sunnuntaisin on tarjolla koko päivän kahta eri brunssia, mutta niitä en ole (vielä) itse testannut.

Relove
Aivan ihania aamupaloja ja brunssikomboja tarjolla koko päivän! Hinnat pyörivät välillä 11,90€-19.50€. Relovessa parasta on, että he suosivat puhtautta, kotimaista lähiruokaa ja luomua. Tällaisilla arvoilla varustettuja ruokia on aika ihana syödä! Ja kahvilan tunnelma on kokemisen arvoinen!

Lemppari lounaat

Sandro
Mun ehdoton lempparilounas Helsingissä! Laadukas ja värikäs buffetpöytä notkuu erilaisista hyvin maustetuista kasviksista, salaateista sekä pavuista. Sandron falafelit ovat järkyttävän hyviä ja niihin yhdistettynä hummus, tsatsiki ja tomaattikastike – yes please! Buffetin lämpimästä pöydästä löytyy myös aina jotain lihaa, jos sitä kaipaa. Hinta on 12,90€, minkä maksaa enemmän kuin mielellään varsinkin, kun kahvikin kuuluu hintaan!

Story
Okei tää ei mee ihan suoranaisesti lounas kategoriaan, mutta ”Story Classic” -listan lohikeitto on niin hyvää! Se ei siis ole lounaslistalla tai -hinnoissa, mutta sitä saa koko päivän. Lohikeitto maksaa 13,90€, mutta mä lupaan, että se on sen arvoinen!

Paulig Kulma
Kulman vegaaninen salaattibuffet on mun vakio ratkaisu, kun haluan terveellistä ja freesiä lounasta. Pöytä on täynnä erilaisia värikkäitä salaatteja, tahnoja, kastikkeita ja leipiä. Lisukkeeksi saa ostettua lisäproteiinia; savulohta, kanaa, nyhtökauraa… Buffetin hinta on 11,90€. Ainut miinus on, että heidän hyvät kahvit eivät kuulu hintaan.

Pupu
Paras salaattipaikka, koska salaatit ovat täyttä ravintorikasta tavaraa. Ei pelkkää jäävuorisalaattia, missä on muutama kurkku, tomaatti ja kanapala. Pisteet myös siitä, että PuPu suosii luomua ja lähituottajia. Oma ehdoton lemppari on Week*nd -salaatti. Ainut miinus on, että salaatit maksavat todella paljon, mutta toki ymmärrän että, hinta koostuu laadukkaista raaka-aineista. Lounasaikaan salaattien hinnoista saa pois 1,50€.

Green Hippo
Heh samat nimet pyörivät listoilla. Green Hipon lounaslistalla on ihania terveellisiä pastoja, salaatteja sekä bowleja ja niinkuin aiemmin totesin, hinnat ovat kahvilassa enemmän, kuin kohtuulliset. Oma lemppari lounaista on Kale bowl – Jamie Bowliver, missä on halloumia. Nam, nam ja nam! Lounashinnat ovat 10,40€ tai 12€, riippuen kellonajasta.

Hymyin Emili <3