Kaupallinen yhteistyö Hyggan kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Hampaiden valkaisu terminä on varmasti kaikille tuttu, mutta mitä itse toimenpiteessä tapahtuu, mitä vaiheita siinä on, kauan se kestää ja sattuuko se? Tarvitseeko hampaiden valkaisuun valmistautua ja mitä taas pitää ottaa huomioon toimenpiteen jälkeen? Sekä miksi ammattilaiset suosittelevat hampaiden valkaisua hammaslääkärissä itse tehdyn kotivalkaisun sijaan?

Kävin parisen viikko sitten Hyggalla, Kampissa sijaitsevalla hammasklinikalla, elämäni ensimmäisessä hampaiden valkaisussa. En ole valkaissut hampaitani siis ikinä ennen edes kotikonstein, joten menin valkaisuun todella odottavin mielin! Omasin jo ennen toimenpidettä aika valkoiset hampaat, mutta kukapa ei haluaisi entistäkin kirkkaampaa ja valkoisempaa hymyä? Nappasin kuvaajani Jossun mukaan Hyggalle ja te pääsette nyt kuvien muodossa tutustumaan, mitä hampaiden valkaisussa oikein tapahtuu sekä kuulemaan kokemuksiani! Tervetuloa mukaan!

1.Ennen hampaiden valkaisua suun terveys täytyy olla kunnossa eli suussa ei saa olla tulehdusta, hammaskiveä tai reikiä. Jos olet epävarma suusi terveydestä, kannattaa se käydä tarkistuttamassa ennen valkaisua. Toinen huomioitava asia ennen toimenpiteeseen menoa on muistaa syödä, sillä hampaiden valkaisun jälkeen ei saa syödä kolmeen tuntiin. Heh tärkeä vinkki!

2. Ensimmäinen vaihe toimenpiteessä on katsoa hampaiden väriaste ennen valkaisua, jotta saatua tulosta pystytään vertaamaan lähtötilanteeseen. Mulla etuhampaissa ei ollut juurikaan varaa enää vaalentua, mutta taas etenkin kulmahampaissa sekä hammaskoruhampaassa oli sitäkin enemmän varaa!

3. Sitten itse valkaisun kimppuun! Huulet suojataan tuolla läpinäkyvällä muovisella suun aukipitäjällä ja ikenet sinisellä aineella, mikä kovetetaan valolla muotiksi. Huolelliset suojaukset tehdään limakalvoärsytyksien välttämiseksi, sillä Hyggalla valkaiseva aine on vahva vetyperoksidi, mikä ilman suojauksia voi ärsyttää limakalvoja. Suun aukipitäjä oli mun mielestä ihan neutraalin tuntuinen ja ikenien suojaukset tapahtuivat tosi nopeasti.

4. Turvallisten suojauksien jälkeen, hampaiden ulkopinnoille levitetään valkaiseva eli tuo punainen aine. Sen annetaan vaikuttaa 10 minuuttia, minkä aikana syntyy kemiallinen hapettumisreaktio, mistä seuraa vaalentava vaikutus. 10 minuutin jälkeen aine puhdistetaan pois ja levitetään uudestaan. Yksinkertaisuudessaan tämä kaava toistetaan siis kolme kertaa. Tämän vaiheen aikana hampaissa saattaa ilmetä vihlontaa, mutta se on hyvin yksilöllistä. Mulla vihlontaa ei ollut juuri ollenkaan, vaan toimenpide oli hyvin miellyttävä. Kolmannen kierroksen jälkeen mulle levitettiin valkaisevaa ainetta vielä neljännen kerran kaikkiin kulmahampaisiin, missä värjäytymää oli eniten. Näin saatiin tehtyä niihin maksimaalinen lopputulos ja ammattilaisen sanoin ei jää ainakaan jossiteltavan varaa, että olisi pitänyt kokeilla vielä kerran. Viimeisen valkaisukierroksen jälkeen suu huuhdellaan huolellisesti ja suojat poistetaan.

5. Viimeinen vaihe on sama kuin ensimmäinen eli katsotaan hampaiden väriaste, jotta nähdään, miten valkaisu tehosi. Hampaiden valkaisun tulokset ovat todella yksilöllisiä, koska ne riippuvat hampaiden kiilteestä ja hammasluusta! Mä itseasiassa yllätyin todella positiivisesti, miten onnistunut lopputulos mulle saatiin, kun hampaani olivat tosiaan jo aiemmin aika valkoiset. Kulmahampaat mulla vaalenivat muutaman asteen ja jopa etuhampaista saatiin vaaleammat! Nykyisen hammaskoruhampaan väriä ei voi edes verrata aiempaan, kun lopputulos on niin häkellyttävä! Lopuksi hampaiden pinnalle levitettiin vielä tahnaa, mikä suojaa ja hoitaa hampaita sekä lopputulosta.

6. Kokonaisuudessaan toimenpide kestää suunnilleen tunnin. Ennen kotiin lähtöä Hyggan ammattilaiselta saa vielä jatko-ohjeet 48 seuraavalle tunnille, jotta valkaisun lopputulos pysyisi mahdollisimman hyvänä. Koska valkaisuaine vaikuttaa kiilteessä ja hammasluussa vielä kahden vuorokauden ajan toimenpiteen jälkeen, hampaat ovat alttiita imemään itseensä värejä. Karkeasti ei saa nauttia siis värikkäitä ruokia sekä juomia ja myös happamat sekä todella kylmät ja kuumat nautittavat pitää karsia pariksi päivää pois.

Sellainen oli mun kokemus hampaiden valkaisusta hammaslääkärissä! Jälleen kerran, niin kuin aina, Hyggalta sai ihanan ammattitaitoista sekä asiakaslähtöistä palvelua ja itse arvotan todella tärkeäksi sen, että koen oloni turvalliseksi. Hyggalla hampaiden valkaisun tekee kokenut suuhygienisti ja oikein tehtynä se ei ole haitallinen hampaille. Tässä vielä Hyggan suuhygienistin vastaus, miksi hampaiden valkaisua ei kannata tehdä itse: ”Valkaisuaineiden teho perustuu joko vetyperoksidiin tai karbamidiperoksidiin. Molemmat ovat voimakkaita hapettimia, jotka vaurioittavat suun limakalvoja. Vauriot muistuttavat palovammoja ja paranevat hitaasti. Limakalvojen asianmukainen suojaus onnistuu turvallisesti vain ammattilaisen vastaanotolla.” Jos tehokas, laadukas ja turvallinen hampaiden valkaisu kiinnostaa Helsingin keskustan alueella, niin mun lämmin suositus menee Hyggalle! Saan jakaa teille vielä ihan mielettömän tarjouksen Hyggan hampaiden valkaisuun: Koodilla EMILIV saat hampaiden valkaisun hintaan 210€ (norm. 310€) ilman varausmaksua (norm. 19,90€). Varaus tulee tehdä 30.11.2019 mennessä ja hampaiden valkaisun tulee toteutua viimeistään 31.1.2020. Tässä vielä suora linkki Hyggan ajanvaraukseen.

Hymyin Emili <3