Kaupallisessa yhteistyössä Kaslink kanssa.

Millä korvaat maitotuotteet välipaloilla, etenkin kätevän ja proteiinipitoisen maitorahkan? Tämä kysymys, hieman eri muodoissa, on todella usein kysytty kysymys multa. Kasvipohjaiset jogurtit, rahkat ja muut välipalat ovat pikkuhiljaa vallanneet isomman ja isomman tilan kauppojen kylmähyllyiltä. Täältä todella iso peukku, koska on vain rikkautta, että vaihtoehtoja on paljon tarjolla. Toki asialla on myös kääntöpuolensa; laatuja on erilaisia ja ilman tuotesisältöön kurkkaamista saattaa koriin päätyä myös huonompia valintoja.

No mihin sitten olisi hyvä kiinnittää huomiota välipalan valintaa tehdessä? Omat kriteerini ovat, että tuotteessa ei olisi lisättyä sokeria, sisältö olisi mahdollisimman puhdas ja proteiini on suurta plussaa, jotta nälkä pysyisi loitolla pidempään. Mielelläni valitsen myös kotimaisen tuotteen aina kun se on mahdollista ja olisi suotavaa, että hinta ei ole liioiteltu. Ja kaiken tämän, haluan todellakin olevan hyvän makuista! Heh kuulostaa ehkä paljon pyydetyltä, mutta usko tai älä Kaslink Aito, kotimainen tuoteperhe, vastaa näihin kriteereihin uutuksillaan!

Siinä ne ovat, kaiken hehkutuksen ansainneet Kouvolassa valmistetut proteiinipitoiset Aito Plus kauravälipalat. Sain Kaslinkilta uutuuksia testiin ja ihastuin heti. Mauista puolukka-banaani nousi mun lemppariksi ja hyvänä kakkosena rokkaa omena-mango. Tuotteen hinta on kohtuullinen noin 1,19€. Olen todella positiivisesti yllättynyt siitä, että härkäpapu- ja kauraproteiini eivät puske maussa ja koostumuksessa läpi yhtään. Ja näinhän sen juuri kuuluu ollakin! Täällä välipalat ovat käytössä hektisessä arjessa sellaisenaan tai hieman tuunattuina. Mukaan on kätevä ottaa vain purkki ja lusikka, mutta kotona tykkään välillä myös rikastuttaa välipaloja. Haluan laittaa hyvän kiertämään ja jakaa lemppari tuunaukseni myös teille! Miltä kuulostaisi lisätä karpalo-banaani-granolaa suoraan välipalakuppiin tai surauttaa blenderissä nopea mango-pinaatti bowl? I know kuulostaa hyvälle ja maistuu vielä paremmalle!

Karpalo-banaani-granola

5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl (100g) manteleita
3/4 tl vaniljajauhetta
1/2 dl kookosöljyä
1/2 dl hunajaa
1 1/2 dl kuivattuja karpaloita
2 dl kuivattuja banaanilastuja

Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen, ota uunipelti valmiiksi esille ja
levitä sen päälle leivinpaperi.
Rouhi mantelit veitsellä reiluiksi paloiksi. Mittaa kulhoon kaurahiutaleet,
mantelirouhe sekä vaniljajauhe ja sekoita. Mittaa kuivien aineiden sekaan
kookosöljy sekä hunaja ja sekoita hyvin. Levitä massa tasaisesti pellille ja
laita uuniin paahtumaan. Hieman uunista riippuen, paahda garnolaa noin.
20-30 min. Granola on valmista, kun se on saanut pintaan kauniin värin ja
on koittaessa rapean tuntuinen. Jätä granola jäähtymään äläkä sekoita
vielä, jotta granolan koostumus jää isoiksi paloiksi eikä muruksi. Lisää
jäähtyneeseen granolaan karpalot sekä banaanilastut ja lohko granola
haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Mango-pinaatti bowl (kahdelle)

2 prk Kaslinkin mango-omena Aito Plus Kauravälipalaa
3 dl mangoa
2 kourallista baby-pinaattia
loraus kauramaitoa

Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja blendaa paksuksi samettiseksi
smoothieksi. Laita kauramaitoa aluksi varovasti, jotta bowlista ei tule
liian löysää. Koristele bowli haluamillasi päällisillä.

Mikäli haluat tutustua uutuuksiin lisää, se onnistuu Kaslinkin verkkosivuilla. Tässä sinulle sinne suora linkki: http://www.kaslinkaito.fi/aitoplus . Ihania ja etenkin herkullisia välipalahetkiä sinne!

Hymyin Emili <3