Kaupallisessa yhteistyössä Food Market Herkun kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Herkullinen blinikattaus vaivatta. Eikö kuulostakin hyvälle, jopa vähän liian hyvälle, hahah! Niin kuin tiedätte, mä oon kova tekemään ruokaa ja leipomaan ja nimenomaan tykkään tehdä paljon itse. Nautin älyttömästi siitä, että saan tehdä ystäväporukalle tai perheelle pöydän täyteen ruokaa, suunnitella tarjottavia etukäteen ja käyttää niiden tekoon aikaa sekä vaivaa. Samaan aikaan oon sitä mieltä, että joskus on ihana niin sanotusti ”oikaista” ja tilata pöytä täyteen erilaisia pitsoja, tehdä piirakka valmiista pohjasta tai tässä tapauksessa luoda mielettömän herkullinen ja monipuolinen blinikattaus hakemalla Food Market Herkun ihanasta blinibaarista kaikki tarvittava. Ainoaksi tehtäväksi jää oman näköisen kattauksen luominen ja stressittömyydestä sekä kiireettömyydestä nauttiminen. Jep, kuulostaa munkin mielestä aika houkuttelevalle!

Blini on venäläinen suolainen ohukainen, minkä pääraaka-aine on tattarijauho. Se tuo blineille niiden ominaisen maun. Aikoinaan blinikautta vietettiin vain laskiaisen aikaan ennen paastoa, mutta nykyään herkullisia blinejä syödään koko talvi heti tammikuusta alkaen. Meidän iloksemme Food Market Herkku on pitkässä blinisesongissa mukana ja he pistivät blinibaarin pystyyn koko talveksi!

Mun on ihan rehellisesti sanottava, että olin myyty Helsingin keskustan Herkun blinibaarista ja muutenkin laajasta blinituotteiden valikoimasta. Yllättynyt en tosin ollut, koska kyllä itselle ainakin Food Market Herkusta tulee ensimmäisenä mieleen nimenomaan laatu ja monipuolisuus. Siksi juuri siellä tykkäänkin käydä! Erityisesti ilahdutti Herkun oman keittiön valmistamat tarjottavat, kuten perinteisellä reseptillä tehdyt blinit ja kaikki ihanat täytteet niille: kylmäsavuporotartar, savulohimousse, sienisalaatti…

Tutustuin etukäteen Food Market Herkun blinivalikoimaan heidän verkkokaupassa ja tarjonta oli tosiaankin niin laaja, että päädyin kolmeen eri täytekomboon: yhteen perinteiseen ja Herkun innoittamana kahteen uudempaan. Valikoimassa on myös blinejä kolmessa eri koossa: mini, medium ja iso. Nappasin blinibaarista Herkun itse tekemiä isoja sekä medium-kokoisia blinejä, kylmäsavuporotartaria ja kauniin punaista kirjolohenmätiä. Blinibaarin työntekijä suositteli suuntaamaan seuraavaksi kalatiskille, missä on lisää blinitäytteitä. Sieltä nappasin mukaan kalamestarin kylmäsavulohilevitettä. Rapujen ystäville kalatiskillä oli vaikka mitä ihania täytteitä sekä tietysti laaja valikoima eri kaloja, kuten Herkun kalamestarin graavilohi- sekä graavisiikaviipaleita. Mätivalikoima oli Herkussa myös ihan mieletön niin tuoreena kuin pakasteena. Perinteiset smetana, punasipuli, suolakurkut ja hunaja löysi tottakai myös paikkansa mun ostoskorista. Esittelen seuraavaksi kolme täytekomboa blineille joihin itse lopulta päädyin ja jaan myös valmiin kauppalistan niitä varten, niin pääset herkuttelemaan mahdollisimman pienellä vaivalla! Ja nämä vain inspiraatioksi, jokainen saa luoda omat lempiyhdistelmänsä.

TÄYTEKOMBO 1:
– smetana
– haluamasi mäti
– punasipuli
– suola ja mustapippuri
– (suolakurkku)

TÄYTEKOMBO 2:
– Herkun kylmäsavuporotartar
– punasipuli
– suolakurkku
– hunaja
– mustapippuri

TÄYTEKOMBO 3:
– Herkun kalamestarin kylmäsavulohilevite
– punasipuli
– haluamasi mäti
– mustapippuri

KAUPPALISTA:
– punasipuli
– suolakurkku
– haluamasi kokoiset blinit
– Herkun kylmäsavuporotartar
– Herkun kalamestarin kylmäsavulohilevite
– haluamasi mäti
– sormisuola (Maldon)
– mustapippuri (mylly tai rouheena)
– juokseva hunaja
– kirkastettu voi

Kauppalistan viimeinen raaka-aine kirkastettu voi on blinien lämmitystä varten. Sain blinibaarin ihanalta ammattilaiselta vinkin, että blinit kannattaa lämmittää paistinpannulla reilussa määrässä kirkastettua voita. Näin Herkun omatekoiset blinit pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Aika parasta pystyä ihan rehellisesti sanomaan, että sain aivan älyttömän hyvää ja ammattitaitoista palvelua ympäri Herkkua. Henkilökunnan ammattitaitoa kannattaa siis rohkeasti käyttää hyväksi kysymällä neuvoja ja vinkkejä!

Mä vierailin Helsingin keskustan Herkussa, mutta blinituotteita löytyy myös Itiksestä sekä Tapiolasta ja Food Market Herkun verkkokaupasta, mikä on myös aika supernäppärä vaihtoehto. Verkkokauppa lisää vaivattomuutta entisestään eli ihan parasta! Eikun blini-ilta siis vain pystyyn!

Hymyin Emili <3