Ihan heti en keksi parempaa starttia uudelle viikolle, kuin herkullinen letturesepti! Viime torstaista lähtien, kun reseptin kehitin, meillä on tuoksunut joko aamulla tai illalla vanilja-manteliletut kotona. Viimeksi tänään aamulla! Heh kertoo, että resepti todellakin osui ja upposi! Virallinen koemaistaja Jope rankkasi letuille arvosanaksi täyden 10 ja en voi muuta, kuin kompata täysillä – täyden kympin letut!

Ainesosaluettelo on ihanan lyhyt ja valtaosa aineksista löytyy kaapeista valmiiksi. Lettujen päätähdet, Barebellsin Milkshake vaniljan maussa ja mantelijauho, vaativat kaupassa käynnin, mutta se kannattaa! Barebellsin tuotteet ovat keränneet Suomessa jo niin suuren suosion, että Milkshaken löydät kaupoista helposti. Mantelissa ei ole väliä, onko tuote jauhoa vai jauhetta, kumpikin käy! Jauhoon törmäät jauho-osastolla ja jauheen löydät useimmista kaupoista leivontahyllyltä pähkinöiden, kookoshiutaleiden yms. viereltä. Ja samalla kertaa, kun kaupassa käyt, suosittelen ottamaan reilun pussin jauhoa sekä pari pulloa Milkshakea, niin ei tarvitse heti olla uudestaan juoksemassa kauppaan.

VANILJA-MANTELILETUT (kahdelle)

3 kananmunaa
1 Barebells Milkshake vanilja*
2 dl mantelijauhoa
2 dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa

Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja blendaa lettutaikinasta tasainen.
Voit tehdä saman myös kulhossa sauvasekoittimella.
Paista letut pannulla haluamassasi rasvassa kumminkin puolin. Itse
vaihtelen paistorasvoina oliivi- ja kookosöljyä, voita sekä gheetä.
Meillä hella kuumenee 1-9 ja paistan letut aina 7 tasolla – näin pinta
saa kauniin värin, mutta ei kuitenkaan liian äkkiä, jotta letut kerkiävät
kypsymään sisältä ja kääntäminen on helppoa. Lettujen koko kannattaa
pitää myös suhteellisen pienenä, niin kääntäminen on sujuvaa.

*Tuote saatu Barebellsiltä yhteistyössä.

Mä toivottelen täältä sulle ihanaa lettujen tuoksuista helleviikkoa! <3

Hymyin Emili <3