Kauppojen hedelmähyllyt pursuavat nyt kirkkaan värisiä sitrushedelmiä; appelsiineja, greippejä, klementiinejä, sitruunoita ja veriappelsiineja. Tästä väri- ja makuloistosta saadaan onneksi nauttia vielä pitkään, sillä sesonki kestää maaliskuulle asti. Ihanaa, koska onko parempaa, kuin aamulla vastapuristettu appelsiinimehu?!

Seuraan kausiruokia ja varsinkin hedelmiä ja vihanneksia tulee valittua kaupassa sesonkien mukaan. Etenkin alhaisemman hinnan vuoksi, mutta myös siksi, että sesongissaan tuotteet ovat maukkaimmillaan. Konkreettisena esimerkkinä juuri sitrushedelmät, etenkin appelsiinit, klementiinit yms. Mehukkuus ja maku ovat aivan omissa svääreissään tällä hetkellä!

Sain kaupassa idean, että jakaisin jatkossa joka kuukausi sesonkireseptejä, missä käytettäisiin nimenomaan kausiruokia. Näin saisitte vinkkejä, miten hyötykäyttää edullisia ja maukkaita raaka-aineita. Ehkä sellaisiakin, mihin ei ole aiemmin itse uskaltanut tutustua! Mitä olet mieltä? Miltä idea kuulostaa? Tunnistat jatkossa sesonkireseptit otsikosta.

Mä rakastan tuorepuuroja! Niiden kätevyyttä ja helppoutta ei vaan voi liikaa hehkuttaa ja erilaisilla makuvariaatioilla kyllästyäkään ei pysty. Tällä kertaa ihanan makeat veriappelsiinit saivat sukeltaa tuorepuuron sekaan. Vaikka itse sanonkin, puurosta tuli aivan ihanaa!

Veriappelsiini-persikka tuorepuuro (kahdelle)

1,5 dl persikkasosetta (esim. Bonne)
3 dl kauramaitoa
1 dl kookosmaitoa
2-3 veriappelsiinia
2,5 dl kaurahiutaleita
2 rkl chia-siemeniä

Mittaa kulhoon persikkasose sekä kaura- ja kookosmaito ja sekoita ne
hyvin keskenään.
Kuori ja pilko veriappelsiinit paloiksi. Jos haluat reippaasti sattumia,
pilko 3 veriappelsiinia. Lisää kulhoon nesteiden sekaan veriappelsiini-
palat, niistä tullut neste, kaurahiutaleet ja chia-siemenet. Sekoita hyvin,
jotta kaurahiutaleiden tärkkelys leviää ja puuron koostumuksesta tulee
yhtenäinen. Jätä puuro turpoamaan jääkaappiin yöksi.

Monet ovat jo huomanneetkin, että käytän usein tuorepuuroissa kookosmaitoa. Siitä aika usein kysytään, että onko se pakollista tai korvattavissa. Käytän kookosmaitoa, koska se tuo tuorepuuroihin kermaisuutta ja täyteläisyyttä, mutta sen voi hyvin korvata myös esimerkiksi jogurtilla. Kaikkiin makuihin ei mielestäni sovi jogurtin happamuus ja siksi tykkään käyttää kookosmaitoa tai -kermaa. Suosittelen rohkeasti kokeilemaan varsinkin, jos määrä on pieni niin kuin tässä reseptissä eli maku ei ole dominoiva. Koostumukseen se sen sijaan antaa paljon!

Hymyin Emili <3