Kotimaisten mansikoiden ja uusien perunoiden lisäksi raparperi on yksi kesän odotetuimpia satokausituotteita. Raparperipiirakka on kesän ehdoton must have-jälkkäri, mutta legendaarisen piirakan lisäksi raparperi taipuu muihinkin kesän herkkuihin, kuten britakakun täytteeksi, kiisseliksi sekä mehuksi.

Mulla on ollut pitkään mielessä idea kehitellä hyvä chiahillon resepti rikastuttamaan arjen puuroja, jogurttikulhoja ja lettuja. Kauppoihin alkoi ilmestyä ihanan punertavia raparpereja ja siitä se idea tähän valloittavaan sesongin chiahilloon lähti! Täytyy tähän väliin todeta, että tämä raparperi-chiahillo on yksi lemppariresepteistäni kaikkien kehittelemieni joukosta. Suosittelenkin siis kipaisemaan pihalta tai kaupan vihanneshyllyltä nipun raparpereja ja laittamaan kattilan lämpiämään!

Chiahillo on terveellisempi vaihtoehto perinteisille hilloille, sillä se ei tarvitse hyytyäkseen isoa määrää hillosokeria, vaan paksu hillomainen koostumus tulee terveellisistä chiasiemenistä. Chiasiemeniä kutsutaan supersiemeniksi ja ei kyllä ihan syyttä! Ne ovat erinomainen omega 3-rasvahappojen lähde sekä sisältävät myös reippaasti proteiinia, kuitua ja E-vitamiinia rikastuttamaan ruokavaliota.

Tässä reseptissä chiahillo saa lempeän makeutensa luonnonmukaisesta makeuttajasta vaahterasiirapista. Aito, luomulaatuinen vaahteranmahlasta valmistettu siirappi pitää sisällään runsaasti eri antioksidantteja, vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita ja on näin oiva valinta hillon makeuttajaksi. Luonnollinen vaahterasiirappi on myös iho- sekä vatsaystävällinen ja sopii myös vegaanien ruokavalioon.

RAPARPERI-CHIAHILLO

1 l raparperia
2 dl vettä
0,5 dl vaahterasiirappia*
0,5 dl chiasiemeniä
1/2 tl vaniljajauhetta*

Kuori raparpereista päällimmäinen kerros pois ja pilko varret
viipaleiksi. Laita raparperipalat kattilaan ja mittaa joukkoon vesi. Keitä
raparperit pehmeiksi, siirrä kattila pois liedeltä ja lisää sekaan
vaahterasiirappi. Maista ja lisää tarvittaessa makeutta. Kun seos
on jäähtynyt lähelle huoneenlämpöistä, sekoita joukkoon chiasiemenet
ja vaniljajauhe. Sekoita hyvin, jotta chiasiemenet alkavat turpoamaan
erilleen eikä isoksi köntiksi. Kaada valmis hillo tiiviiseen
säilytysrasiaan ja siirrä tekeytymään jääkaappiin noin puoleksi
tunniksi. Hillo säilyy jääkaapissa noin viikon.

*Tuotteet saatu Urtekramilta.

Hymyin Emili <3