Sosekeitto, se halpa ja helppo arkiruoka, mikä vain paranee jääkaapissa seistessään. Mauissa on vain mielikuvitus rajana ja sosekeitoissa onkin näin todella helppo hyödyntää sesongin maukkaita ja edullisia raaka-aineita. Perinteisesti keitto valmistuu kasviksia keittämällä, mutta kokeileppa seuraavalla kerralla kypsentää kasvikset paahtamalla niitä! Huh, mikä makuelämys! Kasvisten maku syvenee ja niistä tulee esiin ihan mielettömiä aromeja.

Tämän paahdetun sosekeiton kuningas on sesongin bataatti ja kaveriksi sopii, kuin nakutettu maukas paprika. Eikun uuni päälle ja kasviksia pilkkomaan! Naurettavan helppoa ja hyvää!

BATAATTI-PAPRIKASOSEKEITTO (4 annosta)

600 g bataattia
2 paprikaa
2 sipulia
8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota (luomu)
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippurirouhetta
creme fraichea päälle

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen, ota uunipelti esille ja asettele
siihen leivinpaperi.
Kuori bataatit ja sipulit. Pilko kasvikset paloiksi ja levitä ne pellille.
Paahda kasviksia, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet hyvin väriä
pintaan. Kiehauta vesi ja sekoita sen joukkoon kasvisliemikuutiot.
Siirrä kypsät kasvikset, kasvisliemi, sekä mausteet blenderiin ja blendaa
ainekset tasaiseksi, samettiseksi sosekeitoksi. Maista ja lisää tarvittaessa
mausteita. Voit tehdä saman myös kulhossa sauvasekoittimella. Nauti keitto makua pehmentävän creme fraichen kanssa.

Leppoisaa sunnuntaita ihanat!

Hymyin Emili <3