Makeat kotimaiset porkkanat ovat nyt parhaassa sesongissaan! Kirkkaan oranssit porkkanat kauniin vihreällä varrella ilahduttavat meitä nyt kauppojen vihanneshyllyillä. Nappaa koriin nippu sesongin herkkua tai parhaassa tapauksessa nosta suoraan omasta maasta ja kokeile tätä samettisen lempeää porkkanakeittoa! Viereen tuoretta leipää voilla, niin voiko kesän ruoalta enää muuta toivoakaan?

En ole aiemmin ollut porkkanakeiton suurin fani, sillä se on tyypillisesti todella makeaa. Kokeilin tasapainottaa makeutta muutamalla neutraalin makuisella perunalla, kevätsipulilla sekä muilla mausteilla ja ruokakermalla. Lopputulos oli ensimmäisellä kokeilulla täydellinen ja valmis julkaistavaksi!

SAMETTINEN PORKKANAKEITTO (6 annosta)

1 l vettä
1 kg porkkanoita
4 isoa jauhoista perunaa
3 pientä kevätsipulin vartta
2 tl suolaa
2 tl currya
1 tl kurkumajauhetta
1/2 tl inkiväärijauhetta
2 dl kauraruokakermaa (muukin käy)

Mittaa isoon kattilaan vesi ja laita se kiehumaan. Kuori porkkanat,
perunat sekä sipulit, pilko ne paloiksi ja nosta kattilaan. Mittaa
joukkoon kaikki mausteet ja keitä kasviksia, kunnes ne ovat pehmeitä
soseutettaviksi. Lisää kerma ja soseuta keitto sauvasekoittimella tai
blenderillä samettisen sileäksi.

Ihanaa juhannusviikon jatkoa!

Hymyin Emili <3