Kulhollinen ruokaisaa kvinoasalaattia vastaa kahteen teidän reseptitoiveeseen; arkiruokaan ja salaattiin. Ollaan ihan hullaannuttu tähän nerokkaaseen salaattiin! Samasta kulhosta löytyy helppous, yksinkertaisuus, monipuolisuus, ravitsevuus ja proteiinirikkaus. Kvinoasalaatti on samalla täyttävä ja kuumille kesäpäiville sopivan kepeä. Valloittava tapaus!

Tässä reseptissä olen poikkeuksellisesti käyttänyt valmiiksi maustettua kanaa. Ostoskärryyni päätyy hyvin harvoin valmiiksi marinoituja tuotteita, sillä usein niissä on inhottava määrä lisä- ja säilöntäaineita sekä piilorasvaa, -suolaa ja -sokeria. Jyväbroileri on tuonut markkinoille kauralla kasvaneet valmiiksi marinoidut broilerin fileepihvit, joissa ei ole lisäaineita. Ne ovat laktoosittomia, gluteenittomia ja kasvaneet ilman antibiootteja. Helppo vaihtoehto silloin tällöin ostettavaksi ja sopii erityisesti juuri esimerkiksi salaatteihin, mitkä tarvitsevat makua. Maun vuoksi valitsin salaattiin myös mausteöljyssä olevan fetan. Näiden kombo tuo salaattiin ihanaa makua!

KVINOSALAATTI (kuudelle)

400-500 g kanaa (käytin Jyväbroilerin Basilika-tomaatti
fileepihvejä)
2 dl kvinoaa + 4 dl vettä + ripaus suolaa
1 ruukku salaatinlehtiä
1/2 ruukku korianteria
2 isoa avomaankurkkua
2 paprikaa
1 iso tai 2 pientä kevätsipulin vartta
200 g fetakuutioita (käytin Apetinan Aurinkokuivatut tomaatit)

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen, asettele kanafileet vuokaan ja siirrä kanat kypsymään, kun uuni on lämmin. Huomioi, että et kypsennä fileitä kuiviksi. Kun kanat ovat kypsiä, leikkaa ne jäähtyneinä paloiksi.
Keitä kvinoa: Huuhtele kvinoa huolellisesti kuumalla vedellä. Mittaa kattilaan vesi, lisää joukkoon huuhdeltu kvinoa sekä ripaus suolaa ja keitä n. 15 min, kunnes vesi on poissa ja kvinoa on kypsää.
Kanan ja kvinoan kypsyessä, valmista salaattipohja. Pese salaatinlehdet sekä vihannekset. Revi salaatinlehdet ja pilko korianteri, avomaankurkut, paprikat sekä kevätsipulit haluamasi kokoisiksi paloiksi ja siirrä kaikki isoon kulhoon. Lisää joukkoon fetakuutiot; toinen paketti öljyineen ja toisesta vain fetat. Sekoita salaattipohjan ainekset. Lisää joukkoon lopuksi jäähtyneet kanapalat sekä kypsä kvinoa ja sekoita kevyesti.

Ihanaa sunnuntain jatkoa ja foodpreppailijoille tsemppiä kokkailuihin! Kiitos seisoo ensi viikolla!

Hymyin Emili <3