Uusi viikko käyntiin pirteällä reseptillä! Punaherukan satokautta vietettiin viime kuussa, joten usealla riittää marjaa varmasti pakkasessa tai vielä tuoreenakin. Tykkään kehitellä reseptejä, missä pystyy hyödyntämään satokauden tuotteita, kun ne ovat parhaimmillaan ja halvimmillaan!

PUNAHERUKKA TUOREPUURO (kahdelle)

2 dl punaherukoita (tuore tai pakaste)
1,5 dl päärynäsosetta
1,5 dl jogurttia tai rahkaa (käytin soijarahkaa)
2 dl kauramaitoa
3 dl kaurahiutaleita
3 rkl chia-siemeniä

Jos käytät pakastemarjoja, sulata ne mikrossa tai etukäteen huoneenlämmössä. Mittaa kulhoon herukat, päärynäsose, jogurtti/rahka sekä kauramaito ja soseuta ne massaksi sauvasekoittimella. Voit tehdä saman myös blenderillä. Työstä massa halutessasi ihan sileäksi tai jätä sattumia niinkuin itse tein. Mittaa valmiin massan joukkoon kaurahiutaleet sekä chia-siemenet ja sekoita hyvin, jotta hiutaleiden tärkkelys leviää ja puurosta tulee tasainen. Turvota puuroa vähintään tunnin tai esimerkiksi yön yli.

Meillä tuorepuurot kuuluvat viikoittaiseen ruokavalioon ja siksi uusia reseptejä onkin kiva kehitellä säännöllisesti. Omia suosikkeja on tietenkin löytynyt ja tämä punaherukka tuorepuuro hyppäsi aika kärkisijoille! Ihanan rehellinen punaherukan maku, minkä kirpeyttä tasapainottaa makea päärynä. Ylipäänsä tykkään käyttää tuorepuuroissa aina jotain ”kermaisuutta” tuovaa raaka-ainetta, jogurttia, rahkaa tai kookosmaitoa, jotta lopputulos on ihanan täyteläinen eikä vetinen. Suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan tätä ihanan pirteää vaaleanpunaista puuroa, missä kokonaisuus on erittäin toimiva!

Energistä viikkoa!

Hymyin Emili <3