Kaupallinen yhteistyö Fredman kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Oltiin lähdössä yksi päivä piknikille mun ihan vieressä olevalle Mustikkamaalle. Se on ihana paikka ja siellä on sympaattisia kallioita ja hiekkarantoja, mistä voi valita mieleisensä paikan kesäpäivän nautiskelulle. Mulla oli mielessä yksi kiva kalliospotti, mitä fiilistelin kaverille.

Piknik-kori oli enää eväsleipiä vaille pakattu, kun Jossu alkoi miettimään ääneen, miksi yhtäkkiä tuli niin pimeää. Samalla sekunnilla ulkona alkoi satamaan ja ukkostamaan aivan raivolla ja katsottiin toisia hieman epätodellisilla katseilla. Ensin vähän manailtiin ja harmiteltiin, mutta sitten päätettiin kääntää tilanne voitoksi, koska onhan sadepäivissä myös aivan ihana oma tunnelmansa! Pohdittiin ensin, että vietäisi piknik sänkyyni ison ja pehmeän untuvapeiton keskelle, mutta päädyttiin parvekkeeseen, missä sade ropisi rauhoittavasti lasituksiin. Mä jatkoin eväsleipien tekemistä ja Jossu alkoi viemään tyynyjä, peittoja ja kynttilöitä parvekkeelle – me siis todellakin käännettiin tilanne voitoksi ja alettiin ihan toden teolla fiilistelemään sadepäivän piknikiä!

Mä oon just se tyyppi, joka kysyy aina ensimmäisenä ruoista oli sitten kyse juhlista, automatkan eväistä tai piknikistä. Mä itse tykkään monessa asiassa yksinkertaisuudesta ja ajatus ”vähemmän on enemmän” pätee esimerkiksi juuri tarjoiltavissa erittäin hyvin. Muutama herkullinen ja mietitty juttu luo mun mielestä parhaan kokonaisuuden. Vastasin piknik-korimme sisällöstä ja se mukaili juuri tätä tyyliä. Simppelissä ja harkitussa kokonaisuudessa on myös se etu, että se syntyy usein suhteellisen vaivattomasti ja näin myös esillepanoon jää aikaa ja jaksamista.

No mitä sieltä meidän piknik-korista sitten löytyi? Postauksen otsikko paljastaakin jo piknikin kuningattaren eli maailman parhaan mustikkapiirakan. Mä en oikeasti koskaan ole maistanut tätä parempaa mustikkapiirakkaa ja sen takia nimesin sen tottakai maailman parhaaksi. Reseptin takana on siskoni, joka on meistä se leipuri. Essi on mielettömän taitava ja häneltä mä aina kysyn parasta ohjetta milloin mihinkin leipomukseen. Laitoin Essille viestiä tässä yksi päivä, että mun on saatava jakaa tämä mustikkapiirakan resepti teille. Mustikka-aikakin kolkuttelee jo ovella!

Mä liputan itse tehtyjen tarjoiltavien puolesta. Todellakaan kaiken ei aina tarvitse olla alusta loppuun asti itse tehtyä, mutta ne luovat kivan tunnelman syöjille, että heitä varten tarjoiltaviin on nähty vaivaa. Esimerkiksi juuri piknikillä helposti kuljetettava itse tehty piirakka on pomminvarma menestys! Tein mustikkapiirakan Fredmanin alumiiniseen isoon paistovuokaan, minkä sisään laitoin palan Fredmanin leivinarkkia, niin sain piirakalle kauniit reunat ruskeasta paperista. Aivan super näppärä ja kaunis kokonaisuus, mitä on helppo kuljettaa tai antaa esimerkiksi lahjaksi. Ja kun piknikille pääsee ulos asti ja paikalla sattuu olemaan nuotiopaikka, niin alumiinivuoka on myös siitä loistava, että piirakan voi halutessaan lämmittää! Paistovuoka kierrätetään pienmetalliin ja 100% biohajoava leivinarkki sujahtaa kompostiin tai biojätteeseen.

Kaikki tuoreet ja värikkäät hedelmät, marjat sekä vihannekset ovat takuuvarma hitti tarjoiltavissa. Ne ovat näyttäviä, maistuvat kaikille ja tuovat kokonaisuuteen raikkautta. Juuri kun pääsin sanomaan, että less is more, niin vedän hieman sanojani takaisin, sillä näitä tuoreita herkkuja saa kyllä olla muutamaa eri sorttia. Etenkin näin kesäisin, kun kauppojen hevi-osastot pursuavat sesongissa olevia hedelmiä, marjoja sekä vihanneksia, niin kaikki lempparit ehdottomasti mukaan piknikille! Meidän koriin valikoitui kotimaisia porkkanoita, avomaankurkkuja, kirsikkatomaatteja, eri värisiä paprikoita, vesimelonia, aprikooseja, persikoita, mansikoita, vadelmia sekä kirsikoita. Ehkä vähän lähti käsistä, mutta tässä saa lähteäkin! Fredmanin hävikinvähentäjistä löytyviin eri kokoisiin pakastuspusseihin sekä –rasioihin on kätevä pakata valmiiksi pestyt ja pilkotut herkut mukaan. Ja hei sellainen vinkki, että sekä pakastuspussit että -rasiat ovat pesun jälkeen moneen kertaan uudelleen käytettäviä eli älä ihmeessä heitä niitä yhden käyttökerran jälkeen roskiin.

Mustikkapiirakka ja tuoreet herkut vaativat rinnalle tottakai kolmanneksi elementiksi jotain suolaista ja päädyin perinteisiin kolmioleipiin. Paahdoin kunnolla paahtoleipiä, täytin ne voilla, salaatinlehdillä, juustolla, kalkkunalla sekä suolakurkuilla ja leikkasin kulmittain puoliksi. Yksinkertaista, mutta maistuu niin hitsin hyvälle kahvin kanssa! Sujautin kolmioleivät Fredmanin suodatinpusseihin, missä ne on helppo kuljettaa sekä syödä. Valkaisematon suodatinpussi on myös nätin näköinen ja kulkee kivasti käsi kädessä mustikkapiirakan kauniin reunan kanssa, minkä leivinarkki tekee. Leivinpaperien tapaan myös suodatinpussit ovat Fredmanilla 100% biohajoavia eli kierrätys joko kompostiin tai biojätteeseen. Pakko sanoa vielä noista leivistä, että miten ne muka maistuvatkin aina niin paljon paremmille ulkona tai meidän tapauksessa parvekkeella, heh.

Syötävien lisäksi piknik-korista löytyy tottakai juomia, mitä sitten ikinä haluakaan. Kahvi/Tee/Kaakao on mun mielestä must leipien ja piirakan kanssa ja sen kaveriksi toiseksi juomaksi sopii jokin raikas. Tällä kertaa laitoin kauniiseen lasipulloon ihan vain vettä ja limelohkoja, mutta esimerkiksi jotkin kesäiset hapolliset juomat kivoissa pulloissa tai tölkeissä ovat myös aivan ihana vaihtoehto.

MAAILMAN PARAS MUSTIKKAPIIRAKKA

Pohja:

175 g voita
3 dl vehnäjauhoa
½ tl leivinjauhetta
1 dl sokeria

Täyte:

150 g mustikoita
1 tl perunajauhoa
250 g maitorahkaa
1,75 dl vispikermaa
1 kananmuna + 1 valkuainen
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl sokeria

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen, ota Fredmanin iso paistovuoka valmiiksi esille ja asettele siihen yksi leivinarkki.

Valmista ensin pohja. Sulata voi ja sekoita vehnäjauho sekä leivinjauhe keskenään. Lisää sulan voin joukkoon jauho-leivinjauhe-seos sekä sokeri ja sekoita ne tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina tasaisesti paistovuoan pohjalle sekä reunoilla.

Mittaa mustikat sekä perunajauho kulhoon, sekoita ja kaada mustikat pohjan päälle tasaisesti.

Valmista täyte mittaamalla kulhoon maitorahka, vispikerma, kananmunat, vaniljasokeri sekä sokeri ja sekoita ne tasaiseksi massaksi. Kaada täyte mustikoiden päälle. Tässä vaiheessa voit leikata reunalla olevaa leivinpaperia lyhyemmäksi ja siistimmäksi.

Kypsennä mustikkapiirakkaa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes reunat ja pinta ovat saaneet kauniin värin. Piirakan voi hyvin valmistaa jo esimerkiksi edellisenä päivänä, sillä ne vain paranevat vanhetessaan.

Sen haluan ehdottomasti huikata vielä tähän loppuun, että pitkäaikainen yhteistyökumppanini Fredman on suomalainen perheyritys. Kotimaisuus, laadukkaat tuotteet sekä yrityksen arvot ovat mulle ne suurimmat syyt, miksi haluan täydestä sydämestä nostaa Fredmania ja heidän tuotteita mahdollisimman monen tietoisuuteen. Fredmanilla on myös esimerkiksi vastuullisuus visio, minkä tavoitteena on vähentää tuotannosta syntyviä ympäristövaikutuksia ja pyrkiä hyödyntämään kaiken tuotannosta syntyvän jätteen. Aivan huikea perheyritys siis, minkä takana on ilo seistä!

Hymyin Emili <3