Viikonloppuun ja tulevan viikon ruokia miettiville kanapyöryköiden tuoksuiset terveiset täältä blogista! Niinkuin otsikkokin kertoo, nyt on helppoa reseptiä jaossa, missä muutamalla ihan perus raaka-aineella saa aikaan herkullisen kasan meheviä kanapyöryköitä. Kuvat kertovat tässä tapauksessa olennaisen, nam!

Tein pyöryköiden kaveriksi hyvin simppelin kastikkeen kermaviilistä, mihin sekoitin yksinkertaisuudessaan loraukset oliiviöljyä sekä sitruunamehua ja ripaukset suolaa, sokeria sekä mustapippuria. Takuuvarma, toimii aina!

KANAPYÖRYKÄT (neljälle)

400 g kanan jauhelihaa
1 dl kreikkalaista jogurttia
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl currya
1/2 ruukku persiljaa
öljyä paistamiseen

Silppua persilja. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita ne lusikalla tai puuhaarukalla tasaiseksi massaksi. Muotoile taikinasta käsin pyöryköitä ja nosta ne öljytylle paistinpannulle kypsymään. Voit vaihtoehtoisesti myös nostaa kahden lusikan avulla taikinasta suoraan pannulle rennompia pyöryköitä. Varo kuumentamasta pannua liian kuumaksi, jotta pyörykät eivät pala ja kerkiävät kypsymään sisältä. Itse käänsin pyöryköitä pannulla kumminkin puolin kaksi kertaa. Pyöryköiden kypsyyden pystyt varmistamaan helposti halkaisemalla yhden yksilön.

Kanapyörykät voi hyvin kypsentää myös uunissa 200 asteessa, mutta huomioi, että paistopinta jää silloin vaaleammaksi.

Leppoisaa viikonlopun jatkoa!

Hymyin Emili <3