Suolainen piirakka mielletään helposti juhlaruoaksi tai herkuksi, ei niinkään arkiseksi syötäväksi. Todella surullista, sillä suolainen piirakkahan on ihan mielettömän hyvää! Itse en muutenkaan pidä kieltämisestä tai ajatuksesta, että joku yksittäinen ruoka ei ole sallittua. Siellä taitaa olla muitakin suolaisia piirakoita rakastavia, sillä terveellisen suolaisen piirakan ohje on ollut toivelistoilla siitä lähtien, kun sellaisia olen teiltä alkanut kyselemään. Otin härkää sarvista ja kehittelin meille suolaisen piirakan ohjeen, mikä hellii samaan aikaan mieltä maullaan ja kehoa terveellisyydellään. Eikun vaan uunia päälle ja suolaista piirakkaa iltapalapöytään!
Valitsin täytteeksi aina toimivan feta-kasvis kombon. Sama ohje toimii kuitenkin millä vain muillakin täytteillä ja oikeastaan vain mielikuvitus on rajana. Sesonkia kannattaa hyödyntää ja nyt onkin parhaimmillaan esimerkiksi parsat, mitkä sopivat ihanasti myös fetan kanssa. Tämä terveellinen suolainen piirakkaa taipuu moneen hetkeen arki päivistä tulevan pääsiäisen brunssipöytään. Hyvästi kieltolistat!
FETA-KASVISPIIRAKKA
Pohja:
2 dl kaura- tai tattarihiutaleita
2,5 dl kaurajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0,5 dl öljyä
2 dl kauramaitoa (muukin käy)
Täyte:
1 pieni paprika
1/2 (n. 200g) parsakaali
175 g fetaa
3 kananmunaa
200 g kermaviiliä
2 dl kauramaitoa (muukin käy)
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja ota piirakkavuoka valmiiksi
esille.
Mittaa pohjan ainekset kulhoon, sekoita ja painele taikina sormin
uunivuoan pohjalle ja reunoille.
Pilko paprika, parsakaali sekä feta paloiksi ja levitä ne tasaisesti
piirakkapohjan päälle. Mittaa erilliseen kulhoon munat, kermaviili ja
kauramaito, sekoita ja kaada vuokaan.
Kypsennä piirakkaa n. 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta
on saanut kauniin värin.
Hymyin Emili <3
Heippa!
Jos haluan tehdä piirakan gluteenittomana, niin millä korvaan leivinjauheen? 🙂 muutenhan resepti on helppo muuttaa gluteenittomaksi, kun valitsee vain gluteenittomat kaurahiutaleet.
Ja iso kiitos mahtavista resepteistäsi! Niiden avulla olen innostunut tekemään enemmän kasvisruokia 🙂
Heippa Hanna! 🙂 Leivinjauheen pitäisi kyllä olla ihan gluteeniton eli sitä ei tarvitse korvata. Ja hei vau ihan mahtava kuulla, jes! <3
Moikka Emili! Tallensin koneelle kaikki sun resepteistä poimitut lempparit! Sain myös ahaa-elämyksen siitä että esimerkiksi kermaviilit/kaurakermat ym. saavat kuulua myös arkiruokaan, eikä niitä tarvitse pitää pannassa kuten itse olen ajatellut, että niistä tulee vaan ekstakaloreita (aika noloa heh). Ehkä on tästä eteenpäin hyvä opetella lempeämpää suhtautumista ruokaan, liian stressaamisen sijaan.
Heippa Laura! 🙂 Kiva ja super näppärää, nyt lempparit ovat helposti saatavilla! 🙂 No juurikin näin, mitä itse jo oivalsitkin – rennompaa ja lempeämpää suhtautumista ravintoon stressaamisen sijaan. <3
Oi, nyt alkoi kyllä tehdä feta-kasvispiirakkaa mieli 🙂 rakastan kermaviilitäytteisiä piirakoita, samoin parsakaalista tulee superhyvää uunissa, nam!
Ida
http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa
Jeee kivaa, että resepti herätti heti mielenkiinnon! Testiin siis vain! 🙂
Moikka Emili!?
Tarkoitus olisi vappupäivän piknikille leipoa suolainen piirakka ja tämä vaikuttaa aivan ihanalta! Osaisitko sanoa, olisiko mahdollista korvata reseptin kananmuna jollakin? Kananmuna-allergia aiheuttaa monissa piirakkaresepteissä ongelmia..
Sun reseptit on ihan parhaita!? Aurinkoista vappua!?