Kaupallisessa yhteistyössä Vaasanin ja Indieplace kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

No nyt! Vaasan on tuonut markkinoille The Bao Bunin eli aasialaisen hyörytetyn sämpylän, mikä mahdollistaa jatkossa meille kaikille makumatkan Aasiaan kotoa käsin. Alunperin Bao Bun on lähtöisin Kiinan Fuzhousta ja nykyään se on todellinen trendiruoka ravintoloissa. Uskon, että moni on innoissaan, kun Bao Buneja saa Vaasanin johdosta nyt myös kaupoista! Ja tiedättekö on ihana pystyä sanomaan, että kyseinen Vaasanin uutuustuote on ihan mieletön! Ensimmäisen kokeilukerran jälkeen olin myyty. Nimensä mukaisesti The Bao höyrysämpylä kypsennetään höyryttämällä, ei paistamalla, minkä ansiosta koostumus on poikkeuksellisen pehmeä ja ilmava. Jopa koukuttava!

Kun Vaasan kysyi, haluaisinko kehitellä jonkin ihanan reseptien Baon ympärille, mulle oli heti selvää tuoda Bao meidän jokaisen arkeen. Toki viikonlopuillekin, mutta etunenässä arkeen, sillä sitähän me suurimmaksi osaksi elämme. Ruoka on mun mielestä yksi parhaista tavoista tehdä arjesta juhlaa. Ja toki alkaahan helpot, nopeat ja etenkin herkulliset arkiruoat olla jo mun bravuuri!

Vien meidät arjen makumatkalle Aasiaan, tarkemmin Koreaan. Kehitin Baon väliin ihanan mausteisen kasvistäytteen yhden paistinpannun taktiikalla ja proteiiniksi valitsin tällä kertaa tofun. Kokonaisuudesta tuli todella kiva ja valmistus on tottakai arkeen sopiva eli nopea ja helppo! Eiköhän mennä jo asiaan eli reseptin kimppuun!

TÄYTETYT BAO-HÖYRYSÄMPYLÄT (kahdelle)

1 pkt haluamaasi tofua + 2 rkl öljyä
1-2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1/4 varhaiskaalia
1 iso tai 2 pientä porkkanaa
peukalon kokoinen pala inkivääriä
2 kourallista pinaattia
3 rkl öljyä
3 rkl soijakastiketta
ripaus sokeria
1 pkt Vaasan The Bao Bun höyrysämpylöitä

Pilko tofu leveyssuunnassa siivuiksi. Asettele siivut talouspaperipalojen väliin, painele niitä kevyesti ja laita siivujen päälle jokin paino, esimerkiksi vuoka tai kattila, jotta tofusta irtoaa ylimääräiset nesteet pois. Näin tofun saa paistettua ihanan rapeaksi.

Sillä välin, kun tofu on prässissä, valmista kasvistäyte. Pilko valkosipulit pieneksi murskaksi ja sipuli sekä kaali ohuiksi siivuiksi. Kuori porkkanat sekä inkivääri ja raasta ne. Lisää paistinpannulle öljy ja kaikki kasvikset; valkosipuli, sipuli, kaali, porkkana, inkivääri ja pinaatti. Kuullota kasviksia välillä sekoittaen. Kun ne alkavat pehmenemään, lisää joukkoon kaikki mausteet eli soijakastike, sokeri sekä limemehu ja sekoita. Kuullota kasviksia vielä sen aikaa, kun ne ovat pehmeitä. Nosta valmis täyte tarjoilukulhoon ja pyyhkäise paistinpannu puhtaaksi.

Nosta kuivatut tofusiivut kuumalle öljytylle paistinpannulle ja paista ne kumminkin puolin niin, että pintoihin tulee kunnon paistoväri. Siirrä valmiit tofusiivut tarjoilulautaselle!

Lämmitä Baot paketin ohjeen mukaan joko höyrykattilassa tai mikrossa ja täytä ne tofulla sekä kasvistäytteellä. Ja sitten vain nauttimaan!

Hymyin Emili <3