Kaupallisessa yhteistyössä Apetinan ja Indieplacen kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Niinkuin varmasti moni mua Instagramissa seuraava tietää, olin jälleen mukana Apetinan huikeassa Ahmi kasviksia -kampanjassa, mikä jatkui iloksemme kesältä nyt myös syksyyn. Kertauksena, kampanjan päätavoite on saada meidät kaikki syömään lisää kasviksia ja kasvisruokaa ja mä pääsin Apetinan kanssa inspiroimaan teitä siinä uusilla kasvisresepteillä! Oon julkaissut reseptit jo yksitellen Instagramini puolelle, mutta kokosin vielä kaikki kolme reseptiä tähän samaan blogipostaukseen, mistä löydät ne jatkossa helposti.

Kehitin teille siis kolme kasvisreseptiä, joissa dominoi Apetina-juustojen ja kasvisten koukuttava liitto! Kampanjassa ehdottomasti yksi parhaista ja kivoimmista jutuista oli se, että te saitte vaikuttaa siihen millaisia reseptejä teille luon.

Ensimmäisen reseptin teema oli satokauden kasvisten hyödyntäminen. Saitte äänestää ruusukaalin ja myskikurpitsan väliltä kummasta halusitte mun kehittelevän teille reseptin. Myskikurpitsa vei niukasti voiton ja loin siitä teille ensimmäiseksi reseptiksi aivan mahdottoman herkullisen paahdetun myskikurpitsakeiton. Moni teistä laittoi viestiä, että hitsi kun voisi äänestää kumpaakin, joten enköhän voi kehitellä teille jonkin ihanan syysruoan myös ruusukaaleista!

PAAHDETTU MYSKIKURPITSAKEITTO (neljälle)

1 iso myskikurpitsa
1 sipuli
1 punainen chili
2 rkl öljyä
8 dl vettä
1 luomu kasvisliemikuutio
230 g (valutettu paino) kypsiä isoja valkoisia papuja
150 g Arlan creme fraichea
reilu ripaus suolaa
reilu ripaus mustapippurirouhetta
Apetina Original-juustoa
kurpitsansiemeniä


Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen, ota uunipelti valmiiksi esille ja asettele siihen leivinpaperi.

Kuori myskikurpitsa sekä sipuli ja pilko ne paloiksi. Poista halutessasi chilistä siemenet ja pilko chili paloiksi. Levitä myskikurpitsat, sipulit sekä chilit pellille ja ripottele päälle öljyä. Paahda uunissa, kunnes kurpitsat ovat täysin pehmeitä.

Kiehauta vesi ja sekoita siihen kasvisliemikuutio.

Siirrä kypsät kasvikset, kasvisliemi, valutetut pavut, creme fraiche, suola sekä mustapippurirouhe blenderiin ja blendaa ne tasaisen samettiseksi sosekeitoksi. Voit tehdä saman myös kattilassa sauvasekoittimella. Maista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Viimeistele annos reilulla määrällä Apetina Original-juustoa ja kurpitsansiemeniä.

No sitten toisen reseptin kimppuun, minkä teemana oli hankalasti lähestyttävin kasvis. Storyn kysymysboksi täyttyi teidän vastauksista ja aivan ylivoimaisesti munakoiso oli valtaosalle se hankalasti lähestyttävin kasvis. Suurin osa kokee munakoison mauttomaksi ja yksinkertaisesti täysin vieraaksi kasvikseksi. Moni huikkasi myös, että ei tiedä mihin makuihin sen yhdistäisi. Minäpä otin tästä kopin, laitoin herkulliset munakoisot paahtumaan uuniin ja loin niille maukkaan täytteen kvinoasta, Apetina-juustosta sekä kasviksista, nam! Kasvis- ja arkiruokaa sekä parhaimmillaan että helpoimmillaan!

PAAHDETTU MUNAKOISO KVINOATÄYTTEELLÄ (neljälle)

Munakoisot:

2 iso tai 4 pientä munakoisoa
öljyä
suolaa
mustapippurirouhetta

Kvinoatäyte:

2 dl raakaa kvinoaa + 5 dl vettä
120 g (valutettu paino) aurinkokuivattuja tomaatteja
1 pieni purjo
1/2 ruukku persiljaa
200 g Apetinan Aurinkokuivatut tomaatit-juustoa
suolaa
mustapippurirouhetta


Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen, ota uunipelti valmiiksi esille ja asettele siihen leivinpaperi.

Pese munakoisot, puolita ne pituussuunnassa ja viillä veitsellä munakoisojen leikkuupinnoille riistiin muutamat viillot. Levitä munakoisot pellille ja ripottele jokaisen päälle öljyä, suolaa sekä mustapippuria. Kypsennä munakoisoja uunissa kunnes ne ovat täysin pehmeitä ja saaneet pintaan kauniin värin.

Sillä välin kun munakoisot kypsyvät, valmista täyte. Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää kattilaan huuhdellut kvinoat. Keitä välillä sekoittaen noin 20 minuuttia, kunnes kvinoa on kypsää ja vesi poissa. Pilko aurinkokuivatut tomaatit, purjo sekä persilja haluamasi kokoisiksi paloiksi. Sekoita kulhossa kypsä kvinoa, pilkotut kasvikset, Apetina juustot öljyineen sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.

Viimeistä viedään! Kolmannen reseptin loin teidän lempikasviksen ympärille. Porkkana, kesäkurpitsa ja tomaatti keräsivät selkeästi eniten ääniä ja lopulta porkkanafaneja oli seuraajissani kaikista eniten. Porkkana sujahtaa teillä monella jo uunikasvisten joukkoon sekä erilaisiin keittoihin, joten halusin hyödyntää sitä hieman erilailla. Kehitin teille aivan ihastuttavat porkkanapihvit, mihin kikherneet tuovat proteiinia ja Apetina-juusto makua. Ihan törkeän hyviä! Ainiin ja kiitos muuten teillekin vinkeistä, mitä kaikkia herkkuja porkkanasta voikaan tehdä! Moni muistutteli porkkanarieskoista, -vohveleista, -letuista sekä -kakusta, nam! Porkkana-maapähkinävoikeitto menee myös kokeiluun ja ensi kerralla lisään hunajaa uuniporkkanoiden marinadiin.

PORKKANAPIHVIT (12 kpl)

3 porkkanaa
230 g (valutettu paino) kypsiä kikherneitä
2 kananmunaa
150 g Apetinan Original-juustoa
1/2 ruukku lehtipersiljaa
0,5 dl karkeaa riisijauhoa/korppujauhoa/mantelijauhoa
1 tl suolaa
reilu ripaus mustapippurirouhetta
1/2 sitruunan mehu
öljyä paistamiseen


Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Soseuta joko blenderillä tai sauvasekoittimella kikherneet ja kananmunat tasaiseksi massaksi. Murusta käsin Apetina-juusto karkeaksi muruksi ja silppua lehtipersilja. Laita kaikki ainekset kulhoon, sekoita yhtenäiseksi massaksi ja jätä vetäytymään noin 15 minuutiksi.

Nosta öljytylle paistinpannulle massasta lusikalla ”könttejä” ja painele ne lusikalla pihveiksi. Paista pihvejä kumminkin puolin, kunnes pinnoissa on hyvä väri. Huomioi, että pannu ei ole liian kuuma, jotta pihvit kerkiävät kypsymään.

Toivottavasti näistä löytyy jokaiselle mieluinen kasvisresepti kokeiltavaksi. Tai ehkä useampikin!

Hymyin Emili <3