Vaikka itse sanonkin, nämä aamupalamuffinsit ovat nerokkaita! Tarkemmin nerokkaan ihania! Kaikki raaka-aineet ovat ihan perus tuttuja aineksia aamupalapöydästä, mutta kun ne yhdistää, syntyy valloittavia vatsaa ja mieltä helliviä muffinseja! Jos sokkona maistaisi, ei ikinä uskoisi, että ne eivät sisällä lisättyä sokeri tai rasvaa ja ne todellakin ovat terveellisiä. Näinhän sen juuri pitää ollakin; mausta ei tarvitse eikä kuulu tinkiä!
Etenkin viikonloppuina ja rauhallisina aamuina, on ihana vaihtaa tuttu kaurapuuro johonkin spesiaalimpaan. Nämä aamupalamuffinsit ovat täydellistä vaihtelua, sillä raaka-aineet löytyvät aina kotoa ja tekeminen ei vaadi erityisiä ponnisteluita. Blenderi ja uuni hoitavat homman ja itse voi keskittyä kahvin keittoon. Niin ja kiireettömyyden fiilistelyyn! Sivutuotteena kotisi valtaa uunituore muffinsin tuoksu. Ihan heti en keksi parempaa!
Jos haluat aamupalasta runsaamman, smoothie sopii viereen kuin nakutettu. Näyttävät muffinsit ihastuttavat mielellään myös brunssipöydissä tai sujahtaa näppärästi mukaan välipala hetkiin. Nerokkaita, eikö vain!
AAMUPALAMUFFINSIT (9 KPL)
2 banaania
2 kananmunaa
1,5 dl jogurttia
3 dl kaurahiutaleita
1 dl kauramaitoa (muukin maito käy)
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 dl mustikoita
Päälle pähkinöitä, siemeniä tai kuivattuja hedelmiä.
Koristeluun Urtekramin maapähkinävoita (Tuote on saatu ilmaiseksi
Urtekramilta)
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja ota esille muffinsipelti tai
vaihtoehtoisesti uunipelti, mihin levitä muffinsivuokia.
Mittaa kaikki ainekset, paitsi mustikat, blenderiin ja blendaa tasaiseksi
taikinaksi. Voit tehdä saman myös sauvasekoittimella tai monitoimi-
koneella. Lisää lopuksi mustikat, sekoita varovasti ja nostele lusikalla
taikina muffinsivuokiin. Vuoat saavat olla lähes täynnä, sillä taikina ei
kohoa älyttömästi. Ripottele halutessasi muffinsien päälle pähkinöitä,
siemeniä tai kuivattuja hedelmiä tuomaan lisämakua ja -koostumusta.
Kypsennä muffinseja n. 30 min, kunnes ne ovat saaneet väriä ja ovat
sisältä kypsiä. Kypsyyttä voit testata coctail-tikulla: mikäli tikkuun ei
tartu taikinaa, ovat muffinsit kypsiä. Viimeistele valmiit muffinsit
halutessasi maapähkinävoilla.
Ohje on myös todella helposti varioitavissa niin kyllästymäänkään ei pääse. Hiutaleita sekä marjoja on kätevä vaihdella oman mielen mukaan ja itse aionkin seuraavaksi kokeilla tattarihiutale – puolukka yhdistelmää. Kuulostaa jo näin kirjoitettuna naurettavan hyvälle!
P.S. Jos tykkäät banaanipannareista, ihastut näihin! <3
Hymyin Emili <3
Kuulostaapa ihanalta reseptiltä, menee ehdottomasti viikonloppuna kokeiluun!
Pystyisiköhän tässä korvaamaan banaania millään, jos kokkais yhdessä banaaniallergikon kanssa?
Jes mahtava kuulla! 🙂 Hmm periaatteessa banaani tuo muffinseihin vain massaa ja makeutta eli sen voisi korvata lisäämällä tilalle hieman jogurttia ja kaurahiutaleita sekä makeutta esimerkiksi hunajasta. 🙂 Ja mustikoita laittaisin myös reippaasti enemmän! En ole itse kokeillut, joten sen takia ei ole antaa tarkkoja määriä, mutta näin lähtisin varioimaan. 🙂 Jos kokeilette, kerro miten onnistui! <3
Sellainen tuli vielä Siru mieleen, että hienolla porkkanaraasteella voisi myös korvata osan banaanista! Kanelin kanssa saattaisi saada aika ihanan ja kostean porkkanakakkumaisen lopputuloksen. 🙂
Nam, täytyypä testata heti viikonloppuna! Täytyy muuten vielä mielenkiinnosta kysyä että mikä iPhone sulla on Emili käytössä ja ootko seurannut tota ruutuaikaa paljonko kertyy päivässä? Säkin kun aktiivisesti somea teet niin kiinnostaa että millasia lukuja siellä on??
Jeee ihana kuulla, että testiin menee! 🙂 Mulla on käytössä iPhone X ja itseasiassa en ole seurannut ruutuaikaa yhtään. Voisi kyllä olla hyvä ja hyödyllinen kokeilu seurata! 🙂
Nää kuulostaa niin hyviltä! Mahtavat päästä testiin heti huomisaamuna, kiitos siis vinkistä! ♥
No hei jes ihan super kuulla! <3 Ja kiva, että oli mieluinen resepti! 🙂
Käytitkö maitopohjaista jogurttia?
Onnistuuko jos jogurtin korvaa kaurajogurtilla? Iso plussa olisi jos muffinit saisi maidottomina ?
Heippa Heidi! Onnistuu hyvin! 🙂
Hienoa! Pitää kokeilla ?