Kotimaisen kukkakaalin sesonkiaika on parhaillaan täyttä häkää käynnissä ja siitä inspiroituneena jaan teille kaksi simppeliä kukkakaalipihvireseptiä, joissa itse sesongin herkku loistaa päätähtenä. Kummankin kaveriksi sopii postauksesta löytyvä raikas kermaviilikastike.

KUKKAKAALIPIHVIT (neljälle)

1 iso ja mahdollisimman pallomainen kukkakaali
3 rkl öljyä
1 rkl juustokuminaa eli jeeraa
1/2 tl suolaa

Revi kukkakaalista lehdet pois ja viipaloi se pystysuunnassa tukeviksi ”pihveiksi”. Mittaa paistinpannulle öljy sekä mausteet, kuumenna ne ja nosta kukkakaalipihvit pannulle kypsymään. Paista pihvejä kumminkin puolin noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat vähän pehmenneet.

KUKKAKAALI-KIKHERNEPIHVIT (18 kpl)

800 g kukkakaalia
1 tlk (400 g) kikherneitä
2 kananmunaa
1/2 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen, ota kaksi uunipeltiä esille ja asettele niihin valmiiksi leivinpaperit. Poista kukkakaalista lehdet sekä kanta ja pilko se paloiksi. Siivilöi kikherneistä liemi pois. Mittaa kaikki ainekset blenderiin tai monitoimikoneeseen ja blendaa yhtenäiseksi taikinaksi. Pieniä sattumia saa jäädä joukkoon. Voit tehdä saman myös sauvasekoittimella.
Lusikoi taikinasta pellille pyöreitä pihvejä ja kypsennä niitä uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet väriä ja ”hyytyneet”.

KERMAVIILIKASTIKE

2 prk kermaviiliä
kourallinen lehtipersiljaa
loraus sitruunamehua
loraus oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippurirouhetta

Silppua lehtipersilja. Sekoita kaikki ainekset yhteen, maista ja lisää tarvittaessa jotakin raaka-ainetta.

Lempeää sunnuntain jatkoa ja kivaa tulevaa uutta viikkoa!

Hymyin Emili <3